Hoe vaak moeten kussenslopen worden gewassen? Tips van experts voor een goede routine

door Natasja

20 Februari 2024

Hoe vaak moeten kussenslopen worden gewassen? Tips van experts voor een goede routine
Advertisement

Het bed is de plek waar we een kwart van onze dagen doorbrengen (of tenminste zouden moeten doorbrengen); daarom is het belangrijk dat het beddengoed in de beste staat is om een staat van volledig welzijn te garanderen, niet alleen tijdens het slapen, maar de hele dag door.

Een van de dingen die je kunt doen om te zorgen voor voldoende comfort tussen de lakens is het wassen van het beddengoed, dat niet alleen op de juiste manier en met de juiste producten moet worden gedaan voor uitstekende resultaten, maar ook met de juiste frequentie zodat je slaap het juiste energieniveau behoudt en het ook gunstig is voor de huid.

Omdat de zorg voor de huid en het welzijn in het algemeen ook het wassen van de lakens inhoudt, leggen we uit hoe en hoe vaak het nodig is om kussenslopen te wassen.

Advertisement

Waarom het goed is om kussenslopen regelmatig te wassen

Waarom het goed is om kussenslopen regelmatig te wassen

Pexels

Het kussensloop is het deel van het bed waar je gezicht elke nacht op rust terwijl je slaapt, en de juiste wasfrequentie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de huid lang gezond en stralend blijft. Naarmate de dagen verstrijken, hoopt het kussensloop meer en meer cellen op door de natuurlijke afschilfering van de huid, maar ook door de oliën die het lichaam produceert en de resten van de producten die je gebruikt om je huid en haar te verzorgen.

Als je tijd laat verstrijken tussen het verschonen van een kussensloop en de volgende, kunnen bacteriën zich makkelijker vermenigvuldigen en je ongemak bezorgen, zoals uitslag en irritatie, maar ook het verschijnen van acne, en natuurlijk ook de slijtage van de stof van de kussenslopen versnellen met moeilijk te verwijderen vergeling, verkleuring en vezelbreuk.

Advertisement

De juiste wasfrequentie van de kussenslopen

De juiste wasfrequentie van de kussenslopen

Pexels

De frequentie van het wassen van de kussenslopen hangt af van verschillende factoren, zoals je levensstijl, je gewoonten, maar ook je gezondheidstoestand en de klimaatomstandigheden waarin je leeft. Deze frequentie moet worden verhoogd als je met huisdieren leeft die bij je slapen of als je gewoonlijk in bed eet, maar ook als je veel zweet of op een plek woont waar het klimaat erg warm of vochtig is. Was de kussenslopen ook vaker als je ziek of herstellende bent.

Normaal gesproken moet je de kussenslopen eens in de twee weken wassen, bij voorkeur eens per week als je in een van de hierboven beschreven omstandigheden verkeert. Gebruik een mild, milieuvriendelijk wasmiddel en maak de kussenslopen nog beter schoon met een stofzuiger die de mijten opzuigt.

Vergeet ook niet om de het kussen zelf zo vaak als nodig te wassen, minstens een of twee keer per jaar, zodat het bed helemaal schoon is; als het kussen niet wasbaar is, moet het worden vervangen.

Hoe vaak was jij de kussenslopen?

Advertisement