Wat kun je doen met een oud afdruiprek? 6 briljante creatieve recyclingideeën

door Natasja

19 Februari 2024

Wat kun je doen met een oud afdruiprek? 6 briljante creatieve recyclingideeën
Advertisement

Een van de vele alledaagse voorwerpen die na jaren trouwe dienst op de stapel belanden om weggegooid te worden, zijn zeker afdruiprekken. De mooie houten exemplaren verliezen uiteindelijk hun stabiliteit en gaan mogelijk schimmelen; de plastic exemplaren gaan kapot, en zelfs voor dat gebeurt verbleken ze al door het afwassen; de metalen exemplaren roesten en het is een strijd om ze weer te herstellen - het is makkelijker om ze te vervangen.

Advertisement
Loberon

Loberon

Deze voorwerpen kunnen echter op een creatieve manier gerecycled worden en zo andere inrichtingsaccessoires worden die in verschillende kamers van het huis gebruikt kunnen worden. Zo kunnen ze een origineel tintje geven aan verschillende hoeken van je huis en nog lang gebruikt worden. Laten we samen eens wat ideeën bekijken.

Advertisement

Organizer voor deksels

Organizer voor deksels

karimascrafts.com

Het is onmogelijk om geen vershouddozen in huis te hebben, maar je weet ook vast dat als je ze zou opbergen zonder ze te openen, je minstens kasten van drie keukens nodig zou hebben om ze allemaal te bevatten. Je bespaart veel meer ruimte door de dozen aan de ene kant te leggen en de deksels aan de andere kant. En die laatste passen perfect in de vakjes van een oud afdruiprek, net zoals ze daar eerst droog werden.

Creatieve rekjes

Creatieve rekjes

littlevintagecottage.com

Er zijn houten afdruiprekken die echt mooi zijn om te zien: voordat ze te zeer beschadigd raken, wanneer het duidelijk is dat je ze uiteindelijk zou verpesten als je ze elke dag voor de natte vaat zou blijven gebruiken, kun je ze opknappen en gebruiken als wandrekjes. Schoongemaakt, geschuurd, eventueel opnieuw geverfd en beschermd met de juiste afwerking, zullen ze een persoonlijke toevoeging zijn aan elke kamer.

Dvd- en cdhouder

Dvd- en cdhouder

Jeanie Fanning/Pinterest

Hou je van vintage opslagmedia zoals dvd's en cd's? Dan heb je nooit genoeg aan organizers om ze netjes te houden. En een oud afdruiprek - vooral een houten - kan worden omgetoverd tot precies zo'n inrichtingsaccessoire!

Een miniboekenkastje

Een miniboekenkastje

thefarmchicks.typepad.com

We hebben altijd wel handleidingen klaarliggen om te raadplegen op kantoor, of favoriete recepten in de keuken, of verschillende leesboeken op het nachtkastje. In plaats van rommelige stapels te maken, groepeer ze in een mand.... Dat zou ook het oude metalen afdruiprek kunnen zijn!

Dit kan de perfecte gelegenheid zijn om hem opnieuw te verven in een felle kleur of een elegante metallic tint!

Advertisement

Organizer voor het bureau

Organizer voor het bureau

Pinterest

Dat afdruiprek dat ook een bestekmandje had, wordt een geweldige bureau-organizer. Als je mappen of bundels papier hebt, maar ook pennen, potloden en markeerstiften om te sorteren, gebruik dan een oud afdruiprekje - ook dit kan voor de gelegenheid opnieuw worden gedecoreerd!

Opbergmanden om overal orde te scheppen

Opbergmanden om overal orde te scheppen

thegateshouse.wordpress.com

Metalen modellen zijn uitstekende vervangers voor manden om orde te scheppen in huis. Ze kunnen worden gebruikt om de ruimte in een kast of kledingkast efficiënt te maken of om handdoeken in de badkamer te bewaren, of de extra voorraad kant-en-klare toiletrollen, enz. Als je op zoek bent naar een mand, maar een oud afdruiprek hebt, zou dat een idee kunnen zijn!

Kun je nog andere manieren bedenken om een oud afdruiprek te recyclen?

Advertisement