Dàt detail dat de hal miste, kan het juiste behang zijn

door Natasja

14 Februari 2024

Dàt detail dat de hal miste, kan het juiste behang zijn
Advertisement

De hal van een huis is een noodzakelijke ruimte om naar de belangrijkste kamers te gaan, de kamers waar je hele leven zich ontvouwt. Voor degenen die het huis binnenkomen, vooral vrienden en familie op bezoek, is de hal ook het punt dat hen als eerste begroet. Daarom wordt vaak gezegd dat het een soort 'visitekaartje' is, het punt dat de eerste indruk bepaalt. Waarom zou je het saai of, erger nog, somber laten?

Ook als de hal beperkt is tot een hoek tussen de muur met de deur en de muur ernaast, kan er nog iets aan gedaan worden om hem mooier te maken: meubels, accessoires om ruimte te maken, een spiegel en verder... het behang! Soms is dat de troefkaart om een hal te transformeren en hem absoluut onvergetelijk te maken.

Een delicate en rustgevende bloemenprint

Een delicate en rustgevende bloemenprint

harborandpine.com

Het basisidee is dat je de hal kunt behandelen als een accentmuur in elke andere kamer: het oppervlak dat benadrukt moet worden met een contrasterende decoratief detail. Dat is waar behang handig kan zijn: slechts een paar stukjes van een rol en het gedeelte van de muur, hoe klein ook, wordt vol karakter. Wat vind je van deze print, met botanische ranken, delicaat en modern in een wit veld?

Advertisement

Ruiten, maar dan modern en stijlvol

Ruiten, maar dan modern en stijlvol

pepper-home.com

Een traditionele print maar in een nieuw jasje gestoken: dat is wat er gebeurt met dit prachtige ruitpatroon, dat zeker niet saai is!

Het groots aanpakken

Het groots aanpakken

homestolove.com.au

Als de hal groot is, hoeft het niet zo te zijn dat het goed is gedecoreerd. Laten we eens naar deze hal kijken, en stel je voor dat de muren volledig wit zijn of geschilderd in een eenvoudige neutrale kleur: dat zou een hoop verspilde ruimte zijn. Het vullen met meubels en planken zou de doorgang kunnen belemmeren. Wat dan te doen? Je kunt een fotogalerij maken, of het groots aanpakken zoals in dit geval is gedaan. Lambrisering aan de onderkant en behang met landschap in traditionele stijl (we hebben het in soortgelijke gevallen over heritage), perfect op elkaar afgestemd: een uniek karakter.

Het is ook mooi in wandkasten

Het is ook mooi in wandkasten

@elizabeth_malm/Instagram

Er zijn gevallen waar de hal echt alleen een stuk muur bij de deur heeft, misschien voorzien van haken, of een mini-kast in de muur. Maar ook daar kan een beetje behang het verschil maken, zoals in dit geval!

Een klein deel, vol vrolijkheid

Een klein deel, vol vrolijkheid

thewoodhomestead.com

Als je het niet wilt overdrijven, kun je het deel van de muur dat met behang wordt bedekt ook reduceren tot een deel van de hele muur. Een nog goedkoper idee, maar wel een die effect heeft.

Advertisement

Romantische bloemen

Romantische bloemen

MarzipanDays/Etsy

Botanische prints zijn altijd al een favoriet geweest in de wereld van behang, en de patronen waarin ze naar moderne stijl worden voorgesteld zijn absoluut onweerstaanbaar!

Herhalende en sierlijke motieven

Herhalende en sierlijke motieven

blueshutterdesignstudio/Instagram

Blauwe spintollen op een wit veld: een zeer elegante keuze, met een klassieke smaak die altijd goed is, en kijk eens hoe goed het samengaat met een blauwe deur en witte kozijnen. Nog een manier om je eraan te herinneren dat bij elkaar passende kleuren alles helpen opvallen.

Advertisement

Hoe kleiner de ruimte, hoe meer je kan durven

Hoe kleiner de ruimte, hoe meer je kan durven

@sagrerabrazildesign/Instagram

Stel je voor dat de hal een nis in de muur heeft: het is klein, is het de moeite waard om het te schilderen of behangen? Je weet het antwoord al: ja! En bovenal kun je het je ook veroorloven om te overdrijven, durf met meer flamboyante prints, omdat ze niet de hele muur in beslag zullen nemen en waarschijnlijk niet zullen overweldigen.

Een explosie van kleuren

Een explosie van kleuren

@oodlesofwallpaper/Instagram

Als je niet weet in welke kleur je de muren moet verven omdat je twijfelt tussen veel kleuren, is de kans groot dat er behang is dat al deze kleuren heeft, maar dan ontworpen in een mooi patroon!

Advertisement

Een vlek kleur te midden van neutrale oppervlakken

Een vlek kleur te midden van neutrale oppervlakken

@dorothydraperhome/Instagram

Nog een voorbeeld van hoe je kunt overdrijven met grote, kleurrijke ontwerpen, vooral als de rest van de kamer met vooral neutrale kleuren, klaar is om alle overdaad te verzachten.

Heb jij al het type behang gevonden waarmee je de hal kunt transformeren?

Advertisement