Wil je de perfecte decoratie voor Valentijnsdag? Kies een van deze 15 romantische voorstellen

door Natasja

10 Februari 2024

Wil je de perfecte decoratie voor Valentijnsdag? Kies een van deze 15 romantische voorstellen
Advertisement

14 februari... een magische dag voor iemand die een partner heeft en zielsveel van die ander houdt. Het is de dag van de geliefden, de dag waarop we de vereniging van twee zielen vieren en het moment waarop het fijn is om de wereld te laten weten dat je geliefd bent en dat je liefhebt. Hoe? Door natuurlijk de voordeur te versieren - maar ook de binnenkant, als je dat wilt - met prachtige voorwerpen vol hartjes, slingers, glitter, in alle soorten en voor alle smaken.

Of de decoraties nu gekocht of zelfgemaakt zijn, ze geven een magisch tintje aan het huis van de liefde. Klaar om de ideale oplossing voor jouw Valentijnsdag te kiezen?

1. Allerlei soorten harten

1. Allerlei soorten harten

idyllic Store/Amazon

Glitter, streepjes en nog veel meer: deze krans is een explosie van harten om te laten zien hoeveel liefde er is in het huis waar hij komt te hangen.

Advertisement

2. Rode serpentines

2. Rode serpentines

Temu

Hier hebben we de hartvorm van de krans, bedekt met prachtige rode serpentines waaruit soms een paar ondeugende hartjes tevoorschijn komen.

3. Twee harten, een ziel

3. Twee harten, een ziel

@babamwreaths/Instagram

Tussen de vele strikken springen twee harten eruit, de harten die het huis bewonen waar ze zijn opgehangen. Een mooie combinatie van kleuren en vormen om de deur een vrolijk tintje te geven.

4. Wat een schattige kabouters!

4. Wat een schattige kabouters!

RnemiTe-amo/Amazon

Ze houden het woord 'love' vast, wat getuigt van hoeveel liefde er is tussen de twee mensen die ze vertegenwoordigen. Een hart bevat deze twee zachte figuren die hun hoofd op elkaars schouders laten rusten.

5. Een triomf van ballen

5. Een triomf van ballen

Meonum Store/Amazon

Wie zegt dat ballen alleen met Kerstmis gebruikt kunnen worden? Ook voor 14 februari kun je kiezen voor een hartvormige krans die helemaal bezaaid is met ballen, waar een prachtige strik op is bevestigd.

Advertisement

6. Eenvoudig maar elegant

6. Eenvoudig maar elegant

Temu

Heel veel takken die elkaar achtervolgen in een wervelwind van liefde, elk met een min of meer groot hart aan de bovenkant. Rood, wit en roze zijn de kleuren die perfect passen bij de natuurlijke kleuren van de takken.

7. Een kussen van rozen

7. Een kussen van rozen

YIXAXKAO/Amazon

De rode roos is de bloem die de liefde symboliseert en mag zeker niet ontbreken in de verschillende voorstellen voor een romantische krans. Hier vormt een dichte tros van deze rozenknoppen een prachtige hartvormige decoratie.

Advertisement

8. Zachte liefde

8. Zachte liefde

The Holiday Aisle/Wayfair

Een glitterhart steekt af tegen een zacht stoffen lijst. De kleuren waaruit het bestaat zijn een prachtig kleurenspel dat dit idee uniek maakt.

9. Een uitstekend alternatief

9. Een uitstekend alternatief

HRENCY/Amazon

Je wilt geen klassieke krans, maar je wilt de voordeur toch versieren? Wat dacht je van 3 harten, variërend van de klein tot de groot, die alle geliefden een fijne Valentijnsdag wensen?

Advertisement

10. MInimalistisch

10. MInimalistisch

MoiMemeHamburg/Etsy

Een ijzeren hart waarop delicate gekleurde decoraties zijn geweven. Het is zeker minimalistisch, maar een heel mooi alternatief voor meer excentrieke decoraties.

11. Een stoffen hart

11. Een stoffen hart

www.polkadotchair.com

Wat we tot nu toe hebben gezien zijn kant-en-klare oplossingen, maar voor wie zelf aan de slag wil zijn er nog genoeg andere ideeën.

Zoals de krans die je op de foto ziet. Een hart gemaakt van het hergebruik van vele stukken stof, allemaal in de kleuren die meestal worden geassocieerd met liefde. Wat een geweldige voldoening om je eigen gevoel met de hand te 'bewerken'.

Advertisement

12. Papieren hartjes

12. Papieren hartjes

onelittleproject.com

Veel kleine hartjes gemaakt van gekleurd karton. Stroken papier worden gevouwen, waaruit een hart ontstaat dat je vervolgens aan de andere vastknoopt voor een werveling van romantiek.

13. Het zoetste hart

13. Het zoetste hart

crazylittleprojects.com

Een origineel idee waar je ook nog van kunt genieten? Hier is de oplossing voor de zoetste Valentijnsdag ooit. Neem een hartvormige lijst en bestrooi het met een heleboel lekkernijen, eventueel de favorieten van beide geliefden, zodat je, als de dag van de liefde voorbij is, jezelf en je partner kunt trakteren op al dit lekkers.

Advertisement

14. Recycle met 'liefde"

14. Recycle met 'liefde"

sustainmycrafthabit.com

Heb je stukjes stof die je niet meer gebruikt? Gooi ze niet weg! Valentijnsdag komt eraan en ze kunnen van pas komen om de vele kleine hartjes te maken die leven zullen geven aan de krans om aan de deur te hangen. Een beetje creativiteit en DIY maar dan heb je ook wat moois.

15. Veel liefdespompons

15. Veel liefdespompons

@nicksseasonaldecor/Instagram

Zacht, knuffelig, kleurrijk en klaar om de dag van liefde uniek te maken. Maak een heleboel pompons van verschillende bolletjes wol. Koop of maak zelf een hartvormige basis, en beked deze helemaal met deze bolletjes met behulp van smeltlijm.

15 prachtige ideeën om de ideale decoratie te kiezen voor deze Valentijnsdag. Verras je partner of beslis samen met hem of haar welke het beste jullie liefde vertegenwoordigt.

En vervolgens... Fijne Valentijnsdag!

Advertisement