Maximaliseer de ruimte: ideeën voor inloopkasten en opbergruimte in een kleine kamer

door Natasja

16 Februari 2024

Maximaliseer de ruimte: ideeën voor inloopkasten en opbergruimte in een kleine kamer
Advertisement

Heb je altijd al gedroomd van een inloopkast, maar heb je een hele kleine woning? Geen probleem, er zijn verschillende ideeën en oplossingen speciaal ontworpen voor kleine ruimtes waarmee je inspiratie kunt opdoen en eindelijk je droom kunt verwezenlijken.

Advertisement

1 - Maak optimaal gebruik van de zolder

1 - Maak optimaal gebruik van de zolder

Homify

Misschien heb je ongebruikte of onvoldoende benutte ruimtes in huis. Voorbeelden zijn meestal de zolder of de ruimte onder de trap. Deze ruimtes zijn precies de ideale plek om je nieuwe inloopkast te maken.

Met een paar kleine maatregelen en op maat gemaakte meubels creëer je je eigen hoekje waarin je al je kleding overzichtelijk kunt opbergen.

Advertisement

2 - Creëer twee kamers in één

2 - Creëer twee kamers in één

Homify

Als je een kleine studio in huis hebt, kun je die zo inrichten dat er een ruimte voor je inloopkast in wordt geïntegreerd. Op deze manier krijg je een kamer met twee functies en maak je optimaal gebruik van de kleine ruimte.

Voor dit doel raden we je aan om meubels met eenvoudige lijnen te gebruiken en de ruimte te verrijken met planken en kasten, bij voorkeur in hout, zodat alles mooi bij elkaar past.

3 - De meubels logisch verdelen

3 - De meubels logisch verdelen

Homify

Heb je een lange, smalle kamer in huis? Dan leent deze ruimte zich perfect voor het maken van een inloopkast: aan de zijkanten kun je twee rijen kasten plaatsen die de muren volgen, terwijl je helemaal aan het einde een bureau kunt toevoegen om een kleine make-upruimte te creëren of het ook kunt gebruiken als een kleine werkkamer wanneer je thuis moet werken.

4 - De inloopkast in de wasruimte

4 - De inloopkast in de wasruimte

Homify

Zoals je ongetwijfeld al geraden hebt, is het bij het maken van een inloopkast in een klein huis het sleutelwoord om elke ruimte te benutten. Daarom kan ook een wasruimte nuttig zijn om een extra ruimte te creëren waarin je schone kleren kunt opbergen: je kunt er een kleine kledingkast in plaatsen of ook een ruimere inloopkast, afhankelijk van de ruimte die beschikbaar is.

5 - Benut elke hoek (letterlijk!)

5 - Benut elke hoek (letterlijk!)

Blog Arredamento

Een ander geweldig idee voor een klein huis is om een hoekkast toe te voegen aan de slaapkamer in plaats van alleen de klassieke rij deuren. Met een hoekkast kun je namelijk veel meer ruimte benutten die je kunt gebruiken als kleine inloopkast zonder dat de hoek ongebruikt blijft.

Advertisement

6 - Gebruik een scheidingswand

6 - Gebruik een scheidingswand

Diotti

Een heel mooi idee voor het creëren van een ruimteverdeling, vooral in studio's, is het plaatsen van wanden die licht-schaduweffecten creëren zodat het licht niet volledig wordt tegengehouden.

Waarom zou je deze oplossing ook niet gebruiken voor een open inloopkast? Je kunt staanders en planken invoegen waar je de kleding aan kunt ophangen of voorwerpen in kunt opbergen, je kunt ook ladeblokken toevoegen die extra opbergruimte voor kleding bieden.

Als je altijd al een inloopkast hebt willen hebben, maar in een kleine woning woont, zijn er veel creatieve oplossingen waarmee je je droom kunt verwezenlijken. Je kunt gebruik maken van ongebruikte ruimtes zoals de zolder of de ruimte onder de trap, twee functies in één ruimte creëren, meubels op een logische manier verdelen, van een wasruimte een inloopkast maken, hoeken benutten met hoekkasten en scheidingswanden gebruiken om een open en functionele ruimte te creëren.

Advertisement