Spiegels in elke kamer: 11 modellen om je huis met schoonheid en licht te vullen

door Natasja

08 Februari 2024

Spiegels in elke kamer: 11 modellen om je huis met schoonheid en licht te vullen
Advertisement

Spiegels in huis: ze zijn nuttig, eigenlijk onmisbaar, in de badkamer of misschien in de slaapkamer, maar in werkelijkheid zien ze er overal geweldig uit als ze op de juiste manier gekozen zijn. Ze kunnen een vorm hebben die in staat is om een lege muur te versieren, vergelijkbaar met schilderijen; ze kunnen ruimtes groter doen lijken door grote oppervlakken te weerspiegelen; ze kunnen ruimtes ook lichter doen lijken, als ze worden getroffen door licht dat uit een raam komt.

Kortom, nuttig maar ook mooi: laten we eens kijken naar enkele modellen die zeer populair zijn, om te zien of ze misschien zijn wat er ontbreekt in een kamer van het huis.

Wandspiegels: niet alleen handig

Wandspiegels: niet alleen handig

IKEA

Zuivere, geometrische vormen raken niet uit de mode, maar ze aanbieden met een paar onverwachte details is de winnende sleutel. Zoals bij deze eenvoudige cirkel van IKEA, lineair en passend in elke inrichtingsstijl. In het onderste gedeelte is de lijst dieper en vormt het een kleine plank waar je voorwerpen kunt plaatsen die je bij de hand moet houden.

Zo kun je in de badkamer wat cosmetica opbergen, maar in de hal ook een paar sleutels of een mobiele telefoon, en nog veel meer!

Advertisement

Meer ruimte en meer licht, met maar één spiegel

Meer ruimte en meer licht, met maar één spiegel

IKEA

Als je het gevoel van een grotere en lichtere ruimte wilt bereiken, is een spiegel met een eenvoudige vorm, geplaatst op een plek op een muur die door de zonnestralen wordt geraakt (meestal aan de kant tegenover of naast een raam), de populairste keuze. Het zal in feite een oppervlak zijn dat kleuren en licht reflecteert, zonder de aandacht op de spiegel zelf te vestigen maar het terug te leiden naar de rest van de kamer.

En waarom zou je niet proberen een spiegel horizontaal op te hangen, om misschien een deel van de muur te benutten dat meestal wordt verwaarloosd?

Abstracte vormen en verfijnde materialen

Abstracte vormen en verfijnde materialen

kavehome.com

Als je je verder verdiept in de wereld van designobjecten, echte kunstvormen die decoreren, vind je een oneindig aantal modellen om uit te kiezen.

De voorkeur gaat vandaag de dag uit naar abstracte, kronkelende en zachte vormen, gemaakt van verfijnde materialen.

Dat is het geval met deze spiegel, Magrit, met een lijst van massief mungurhout met zwarte afwerking. Geschikt voor elke omgeving (hij is zelfs bestand tegen vocht in de badkamer), vertegenwoordigt hij het soort asymmetrie dat uniek is voor elk stuk.

beliani.it

beliani.it

En wat dacht je van een fluwelen lijst? Een ongebruikelijk materiaal voor spiegels, maar wel een dat een sterke comeback heeft gemaakt in woonkamers - fluwelen banken zijn favoriet! Dus waarom zou je niet overwegen om de spiegel te combineren met een fauteuil of bank die je in de kamer hebt geplaatst?

Spiegels als schilderijen die de muren verfraaien

Spiegels als schilderijen die de muren verfraaien

usimaison.com

Om een lege, saaie muur op te fleuren, denken we meestal aan schilderijen, posters, prints. Eventueel voorwerpen om op te hangen, of dat nu lokaal handwerk, souvenirs of ook DIY creaties zijn. En waarom niet ook spiegels in deze categorie invoegen? Het hoeven niet de grote spiegels te zijn, maar ook kleine spiegeltjes verspreid op de muur, met een lijst die groter is dan het glas zelf, of een soort afwerking die het reflecterende oppervlak bijzonder maakt - want het doel is om te verfraaien, niet om een spiegel te hebben om in te kijken.

Dat is het geval bij deze ovale spiegel, Pebbles, ontworpen door Annemie Vanzieleghem voor Deknudt Mirrors. Een samengestelde look verkregen met vier spiegels gemonteerd op een zwart oppervlak. En je kunt hem zelfs 360° draaien om de positie te vinden die je verkiest.

Advertisement
maisonsdumonde.com

maisonsdumonde.com

Metalen bloemen, met een lichtgevende stamper: dat is het idee dat je krijgt met deze spiegels met zeer decoratieve lijsten en het glas in het midden dat, afhankelijk van waar je staat, de 'bloem' een andere kleur in het midden laat lijken!

fornasetti.com

fornasetti.com

Stel je voor dat je een kamer binnenloopt en deze 'Magische Spiegel aan de muur ziet hangen. Het is een speelse en elegante creatie van Fornasetti, met zijn messing lijst en gewelfde glas dat doet denken aan een ouderwets vergrootglas, en het fluwelen lint dat er gewoon op wacht om op de juiste muur te hangen!

Advertisement

Grote vloerspiegels

Grote vloerspiegels

maisonsdumonde.com

In de slaapkamer of in de kledingkast is een lange spiegel waarin je je hele outfit in één oogopslag kunt bekijken altijd handig, maar tegenwoordig is het niet meer verwonderlijk om dit soort spiegels op de grond te zien staan in woonkamers, keukens en zo ongeveer overal.

Door ze zo te plaatsen, naast de al genoemde kwestie van ruimte en licht, krijg je de indruk van een ontspannen inrichting, bijna alsof je een kunstatelier binnenstapt.

bgastore.it

bgastore.it

En natuurlijk vind je ook duizenden modellen in deze categorie spiegels met abstracte vormen die door de natuur lijken te zijn gevormd, die echt zeer populair zijn.

Advertisement

Spiegels voor kinderen

Spiegels voor kinderen

maisondumonde.com

Laten we de kinderkamers niet vergeten: de spiegel vindt daar ook altijd een plek en je kunt je vermaken met het vinden van schattige spiegels. De enige beperking is je eigen fantasie, en door je te verplaatsen in het dierenrijk kan je een oneindigheid aan verschillende modellen vinden, zoals deze schattige spiegel met een rieten lijst dat doet denken aan een leeuw.

maisonsdumonde.com

maisonsdumonde.com

Ook onweerstaanbaar is de houten dinosaurus om op een plank te zetten!

Welk type spiegel vind jij het mooist voor jouw huis?

Advertisement