Wil je dat je huis er duurder uitziet? Kies de juiste kleuren

door Natasja

06 Februari 2024

Wil je dat je huis er duurder uitziet? Kies de juiste kleuren
Advertisement

Kleur is een fundamenteel onderdeel van de inrichting en het interieurontwerp. Dankzij het juiste gebruik van kleur is het inderdaad mogelijk om de kamers te personaliseren en ze de look te geven die je graag wilt, door kleinere kamers ruimer te maken of grote, koude en verspreide kamers om te toveren in warme en gezellige ruimtes.

Door middel van kleur is het ook mogelijk om luxe en verfijning toe te voegen zonder al te dure investeringen te hoeven doen, waardoor het uiterlijk van het huis soms radicaal verandert terwijl de kosten minimaal zijn.

Wat zijn de meest geschikte kleurkeuzes om het huis duurder eruit te laten zien met een minimum aan inspanning? Laten we dat eens ontdekken.

1. Het neutrale beige

1. Het neutrale beige

@na6pietrze/Instagram

Beige is een van de populairste neutrale kleuren die zelfs de koudste, donkerste kamers warmte en licht kan geven. Deze kleur maakt smalle ruimtes breder en creëert de perfecte neutrale achtergrond voor het laten opvallen van kunstwerken of speciale, gewilde meubels.

Advertisement

2. Donkergroen

2. Donkergroen

@a_story_of_home/Instagram

Donkergroen, een natuurlijke kleur die de groeiende populariteit van kamerplanten en het verlangen om buiten tijd door te brengen weerspiegelt, heeft kalmerende eigenschappen en zet aan tot diep nadenken. Traditioneel gebruikt in herenclubs en bibliotheken, voegt het een sfeer van natuurlijke sereniteit toe aan de kamers, waardoor ze direct duurder en waardevoller lijken.

3. Opvallend rood

3. Opvallend rood

@jackietracey.interiors/Instagram

Rood is een gedurfde en zeer sterke kleur die altijd al werd geassocieerd met rijkdom, en in de juiste tint kan het elegantie toevoegen aan de kamers. Kies donkerdere, warmere en diepere tinten om een meer vorstelijke uitstraling te krijgen, ook door eenvoudige kleuraccenten toe te voegen aan meubelstoffen of een enkele muur.

4. Licht koraal

4. Licht koraal

@dbrainstudiosg/Instagram

Als je een koninklijk ogende kleur wilt proberen, maar nog niet toe bent aan de opvallendheid van rood, kun je in plaats daarvan kiezen voor een lichte koraalkleur, die zowel in lichte als donkere kamers tot zijn recht komt en die perfect past bij neutrale kleurenpaletten of kamers met koude kleuren zoals blauw opwarmt.

5. Gebroken wit

5. Gebroken wit

@blickwinkel20/Instagram

De juiste tint wit kan de sfeer van elke kamer verhogen. In plaats van puur wit kun je beter voor een gebroken witte tint kiezen die de kamer kan verwarmen en een luxueuzer en schoner gevoel kan geven.

Advertisement

6. Donkergrijs

6. Donkergrijs

@terrace_onthe_green/Instagram

Verschillende tinten donkergrijs zijn perfect om diepte toe te voegen aan de kamers en ze een dure sfeer te geven. Kies koelere tinten in combinatie met houten meubels en vloeren om een opvallend contrast te creëren, warmere tinten als je de kamer gezelliger wilt maken.

7. Lichtgrijs

7. Lichtgrijs

@christygior/Instagram

Lichtere grijstinten kunnen ook de sfeer in een kamer verhogen en de doorverkoopwaarde in de toekomst verhogen. Kies voor duifgrijs- en greigetinten voor een warmer, gezelliger effect zonder luxe en elegantie op te geven.

Advertisement

8. Blauw

8. Blauw

@myvictorianhouselove/Instagram

Blauw is een veelzijdige kleur die elke ruimte kan verrijken, op elke manier en op elke ondergrond. Donkerblauw creëert een kalme en luxueuze sfeer, perfect om metallic afwerkingen te laten opvallen. Probeer het op muren, maar ook op meubels, meubelstoffen en kunstwerken.

9. Poederroze

9. Poederroze

@peachprints/Instagram

Poederroze is delicaat en discreet en voegt persoonlijkheid toe aan de kamer zonder te overdrijven. Perfect om contrasten te creëren met inrichtingsaccessoires en kunstwerken in fellere kleuren, is het niet alleen een uitstekende decoratie voor muren, maar ook voor plafonds en plinten.

Advertisement

10. Zwart

10. Zwart

@our_birkdale_home/Instagram

Zwart is de meest gedurfde kleur en toont lef in de keuze van de inrichting. Het is zeer effectief in badkamers, maar het staat ook mooi in woonkamers en voegt diepte toe zonder te overdrijven. Net als een zwart jurkje kan zwart, als het op de juiste manier wordt gebruikt, gebreken minimaliseren en tegelijkertijd de sterke punten van de kamer benadrukken. Gebruik het op muren, maar ook voor inrichtingsaccessoires of accentkunstwerken.

Welke van deze kleuren zou jij kiezen voor jouw huis?

Advertisement