Een kleine maar stijlvol georganiseerde badkamer: 8 ideeën om comfort niet op te geven

door Natasja

06 Februari 2024

Een kleine maar stijlvol georganiseerde badkamer: 8 ideeën om comfort niet op te geven
Advertisement

Een kleine badkamer hoeft geen gebrek aan ruimte te betekenen voor wat je nodig hebt, noch een gebrek aan stijl die past bij je smaak. De uitdaging om een zeer kleine ruimte op een ideale manier in te richten confronteert je zeker met een reeks keuzes die niet altijd gemakkelijk zijn, maar met de juiste aanpak kun je zonder al te veel problemen slagen. Laten we samen eens kijken naar enkele meubels en accessoires waarmee je een kleine badkamer kunt inrichten met alles wat je nodig hebt, en stijlvol.

Advertisement

Verticale meubels in kleine badkamers

Verticale meubels in kleine badkamers

archiexpo.com

Gebruik maken van de muren, bij voorkeur op een compacte en efficiënte manier, is de eerste regel: er is geen ruimte om op de vloer uit te breiden of om de kamer vol te proppen. Je wilt je zonder problemen kunnen verplaatsen in de badkamer. Daarom is het beter om te kiezen voor hoge, smalle en lange meubels. En als het even kan, zorg er dan voor dat het bovenkasten zijn die de vloer niet raken!

Dit helpt je om alles schoon en opgeruimd te houden, maar als je meer ruimte nodig hebt om dingen in op te bergen, kun je natuurlijk kiezen voor open of gesloten kasten met deuren die de vloer raken.

Advertisement

Wastafel en kastje in één

Wastafel en kastje in één

betterbathrooms.com

Ook hier, om geen onnodige ruimte te verspillen, is het bij het middelpunt van de badkamer - de wastafel - slim om een meubel te kiezen dat de wastafel zelf al bevat, met handige lades of planken eronder. Ook rond de kraan is er een beetje ruimte om spullen op te bergen, en vervolgens moet je creatief zijn met wat ad hoc planken er vlakbij.

De planken

De planken

originsliving.uk

Hier komen we bij het onderwerp planken: sterke planken verdienen de voorkeur, die groot genoeg zijn maar niet veel ruimte in nemen. En dan is het beter om hout te vermijden als de badkamer niet goed geventileerd en verlicht is: de condens en vochtigheid die zich binnen ontwikkelen zullen altijd een ernstige bedreiging vormen voor het hout, dat gemakkelijk zal worden aangetast door schimmel.

Keramiek, steen en vooral geëmailleerd metaal (of roestvrij staal) zijn daarom de beste oplossingen, zelfs als je niet van plan bent om ze in de douchecabine te installeren!

Opbergtrolley's

Opbergtrolley's

thewhitecompany.com

Ze zijn handig in elke kamer van het huis en de badkamer is geen uitzondering. Als je de badkamer hebt ingericht met compacte meubels, misschien bevestigd aan de muur en boven de vloer, maar je hebt meer opbergruimte nodig: een trolley kan je helpen. Je kunt de trolley verplaatsen waar je het nodig hebt, zowel om te gebruiken (bijvoorbeeld in de buurt van de douche of het bad wanneer je het nodig hebben) als weg te halen als het tijd is om schoon te maken. Als er verschillende spullen in liggen die meestal op de randen van het sanitair of de vensterbank liggen, blijven het sanitair en de vensterbank vrij en zijn ze gemakkelijk op te ruimen!

Achter de deur

Achter de deur

Amazon

Je hebt alle beschikbare verticale oppervlakken bezet, maar je kunt meer ruimte gebruiken. Waar moet je kijken? Aan de achterkant van de deur: daar kun je vaak een opbergrek installeren dat aan de bovenkant van de deur hangt, met manden of handige vakken om alles in op te bergen.

Advertisement

Vergeet de haken niet!

Vergeet de haken niet!

Temu

Een haak aan de muur in de badkamer kan voor veel meer dienen dan alleen het ophangen van handdoeken en badjassen: je kunnen ze een beetje zien als keukenrails en er dus ook schoonmaak-, beautyaccessoires en andere accessoires aan ophangen. Zonder misschien nog meer planken of rekken te moeten installeren!

De handdoekenladder

De handdoekenladder

bedbathandbeyond.com

Al jarenlang is hij populair in de binnenhuisinrichting, zowel in de badkamer als in andere kamers: de houten ladder kan worden gebruikt als opbergrek. In het geval van de badkamer is het perfect om er handdoeken op te leggen tijdens het gebruik, of misschien ook een badjas of kleding tijdens het douchen.

Advertisement

De handdoeken, die ook verwarmd zijn, allemaal netjes

De handdoeken, die ook verwarmd zijn, allemaal netjes

gaiainterni.com

We hebben het over radiatoren als we denken aan handdoekhouders in de badkamer. Deze verwarmen de ruimte gemakkelijk en drogen ook de handdoeken die erop liggen. Op die manier vermijd je dat er lange tijd een te hoge vochtigheidsgraad in de kamer blijft hangen, om nog maar te zwijgen van het feit dat, als je ze aanzet, de badkamer warm is en de handdoeken klaar zijn om je te verwennen telkens als je moet douchen.

Je hoeft alleen nog maar de versie van dit type meubels en inrichtingsaccessoires te vinden die het beste past bij de stijl die je voor de badkamer hebt gekozen en, ook al is hij klein, hij zal van alle comfort zijn voorzien!

Advertisement