Als spinnen de slaapkamer binnendringen, is de oorzaak misschien een fout die je met het beddengoed maakt

door Natasja

05 Februari 2024

Als spinnen de slaapkamer binnendringen, is de oorzaak misschien een fout die je met het beddengoed maakt
Advertisement

Spinnen zijn nogal onaangename gasten in huizen, en hoewel een van deze beestjes je misschien niet afschrikt, zou je vast en zeker liever vermijden deze ongrijpbare en soms enge wezens tegen het lijf te lopen. We denken meestal dat deze spinachtigen zich vooral schuilhouden op stoffige, donkere plekken zoals zolders en kelders, of in voorraadkasten, maar vaak is de slaapkamer ook erg aantrekkelijk voor deze vervelende indringers.

Spinnen kunnen voorkomen in alle huizen en kamers, maar er zijn verschillende trucs die je kunnen helpen voorkomen dat ze binnenkomen, vooral in de slaapkamers, waar je liever geen ongewenste bezoekers ontvangt. Helaas zijn er veel dingen in bedden die spinnen kunnen aantrekken, vooral lang en zwaar beddengoed dat een ladder vanaf de vloer kan worden voor spinachtigen.

Welke fouten met beddengoed lokken elke dag spinnen naar de kamer? Laten we daar samen achter komen.

Advertisement

Hoe vaak verschoon je de lakens?

Hoe vaak verschoon je de lakens?

Dreams/Flickr

De frequentie waarmee je het beddengoed verschoont, kan bepalend zijn voor de aanwezigheid van spinnen in de kamers. Lakens hopen namelijk heel snel dode cellen op die we verliezen tijdens het slapen en kruimels van voedsel dat we eten onder de dekens, waardoor ze veel insecten aantrekken, waaronder bedwantsen, waarmee spinnen zich voeden. Bedlakens hopen ook lichaamsoliën en zweet op, waardoor een warme en vochtige omgeving ontstaat die gunstig is voor verschillende soorten ongedierte.

Om onaangename nachtelijke ontmoetingen te voorkomen, is het daarom een goed idee om de lakens minstens om de 2 weken te verschonen, één keer per week als je op een warme, vochtige plek woont of als je met je huisdieren slaapt.

Zorg er ook voor dat je de slaapkamer altijd netjes houdt: de aanwezigheid van veel voorwerpen, dozen, meubels en stapels wasgoed en kleding op de vloer bieden spinnen genoeg plekken om zich ongestoord te verstoppen.

Advertisement

Wat is de temperatuur in de slaapkamer?

Wat is de temperatuur in de slaapkamer?

rawpixel.com

Een andere bepalende factor voor de aanwezigheid van spinnen in de slaapkamers is de temperatuur. Spinnen kunnen hun lichaamstemperatuur niet regelen en worden aangetrokken door de aanwezigheid van insecten, waar ze op jagen als voedsel. Daarom kan slapen in een koelere kamer helpen voorkomen dat spinnen zich rond of in het bed nestelen. Het handhaven van een lagere temperatuur in de kamers, vooral in de slaapkamer, zal niet alleen je welzijn verbeteren, maar zal ook helpen spinnen weg te houden.

Dit is zeker geen definitieve oplossing, vooral omdat om ervoor te zorgen dat spinnen huizen niet binnenkomen de temperatuur onder nul moet zijn, maar het zal nog steeds nuttig zijn door spinnen uit het zicht te houden. Neem ook andere voorzorgsmaatregelen tegen het binnendringen van spinnen, zoals het dichten van alle kieren en zorg ervoor dat deuren en ramen goed zijn afgeschermd, en houd het huis altijd schoon en verwijder afval onmiddellijk.

Heb jij ook spinnen in de slaapkamer?

Advertisement