Maak de keuken uniek met een van deze 4 winnende combinaties van bovenkasten en keukenbladen

door Natasja

01 Februari 2024

Maak de keuken uniek met een van deze 4 winnende combinaties van bovenkasten en keukenbladen
Advertisement

De keuken vormt het hart van de meeste van huizen en is een plek waar functionaliteit en esthetiek goed samen moeten gaan. De keuze van het kleurenpalet voor de inrichting wordt daarom een fundamenteel aspect om de sfeer en stijl te bepalen die je wilt bereiken voor deze belangrijke ruimte in huis.

Crème, bruin en wit: de onfeilbare klassieker

Crème, bruin en wit: de onfeilbare klassieker

Cucinesse

Een van de populairste kleurenmixen voor keukenmeubels is de klassieke mix van crème, bruin en wit.

Deze drie kleuren kunnen, als ze goed met elkaar in evenwicht zijn, een warme en gezellige sfeer creëren, terwijl ze tegelijkertijd een frisse en moderne look behouden.

Crème is ideaal voor muren of grotere meubelstukken, terwijl bruin perfect is voor kleinere elementen zoals het keukenblad, stoelen of tafel.

Wit ten slotte kan worden gebruikt voor apparaten, planken of enkele decoratieve details. Deze kleur helpt het licht te weerkaatsen en maakt de keuken helderder en luchtiger.

Advertisement

Groen en grijs, onverwachte elegantie

Groen en grijs, onverwachte elegantie

Di Lorenzo Arredi

Een van de meest interessante trends in interieurdesign van de afgelopen tijd is het gebruik van de kleurencombinatie groen en grijs. Deze mix onderscheidt zich door zijn vermogen om een elegante, natuurlijke sfeer te creëren en tegelijkertijd een moderne lijn te behouden.

Groen wordt vooral aanbevolen voor het verven van muren of voor decoratieve elementen zoals planten, serviesgoed of stoffen.

Grijs wordt daarentegen vaak gebruikt voor keukenmeubels, vloeren of keukenbladen omdat het een neutrale achtergrond biedt die de groene elementen kan benadrukken.

Wit en zwart voor een verfijnd contrast

Wit en zwart voor een verfijnd contrast

Mondo Design

In de wereld van interieurdesign blijft de combinatie van wit en zwart een tijdloze klassieker, synoniem voor elegantie en verfijning.

Wit is ideaal voor muren of grotere meubelstukken, zoals het kookeiland of bovenkasten, waar het helpt natuurlijk licht te weerkaatsen, waardoor de ruimte helderder wordt.

Zwart daarentegen wordt meestal gebruikt voor keukenbladen, stoelen, huishoudelijke apparaten of als decoratief element in serviesgoed en stoffen.

Kwartskleur met blauwe inzetstukken, om stijlvol te verrassen

Kwartskleur met blauwe inzetstukken, om stijlvol te verrassen

Outlet Arredamento

Onlangs is ook het gebruik van de kwartskleur, verrijkt met blauwe inzetstukken, populair geworden. Deze combinatie creëert een elegante, moderne en toch levendige sfeer.

Kwartskleur is een perfecte keuze voor grote oppervlakken zoals muren, keukenbladen of grote apparaten.

Blauwe inzetstukken voegen daarentegen een vleugje kleur toe dat de ruimte kan verlevendigen zonder het te overbelasten. Deze specifieke kleur kan worden gebruikt in details zoals stoelen, accessoires of serviesgoed.

Door de juiste kleurencombinatie te kiezen, weet je zeker dat je de keuken inricht op een manier die je persoonlijke smaak volledig weerspiegelt en de gasten die je uitnodigt voor heerlijke lunches of diners zult verrassen.

Advertisement