4 geheimen om de ruimte maximaliseren in een kleine slaapkamer

door Natasja

01 Februari 2024

4 geheimen om de ruimte maximaliseren in een kleine slaapkamer
Advertisement

Niet iedereen heeft de beschikking over een grote slaapkamer die misschien ook nog is uitgerust met een inloopkast om al de kleren in op te bergen. Steeds vaker hebben de huizen juist met kleine kamers, die echter met de juiste maatregelen kunnen worden omgetoverd tot gezellige kamers om te genieten van je welverdiende rust.

Kies de juiste kleur voor de muur

Kies de juiste kleur voor de muur

Linnéa H. Manaberi (@creamandnavy)/Instagram

Een van de eerste factoren waarmee je rekening moet houden bij het inrichten van een kleine kamer is de keuze van de kleuren van de muren.

In dit geval raden we je aan te kiezen voor een kleurenpalet dat de kamer optisch groter maakt. Lichte kleuren zoals beige of duifgrijs zijn daarom ideaal.

Voor het inrichten van een slaapkamer raden we aan niet te kiezen voor de klassieke kleur wit, maar in plaats daarvan de voorkeur te geven aan schakeringen ervan.

Je kunt ook kiezen voor kleuren die een kamer opfleuren, zoals lavendel, zonnig geel of poederblauw.

Advertisement

Benut elke mogelijke ruimte

Benut elke mogelijke ruimte

Ikea

In een kleine kamer is het sleutelwoord 'maak optimaal gebruik van elke centimeter ruimte'.

Kies daarom voor een opbergbed waarin je alle spullen kunt opbergen die je niet vaak gebruikt, zoals seizoenskleding.

Als het kan, installeer de tv dan aan de muur in plaats van op een vloerstandaard en laat een op maat gemaakte kledingkast maken die past bij de lijnen en hoeken van de specifieke slaapkamer.

Probeer tot slot gebruik te maken van verticale ruimtes door planken of andere soorten steunen te installeren, zodat je extra opbergruimte hebt.

Spiegels invoegen

Spiegels invoegen

Ikea

Spiegels weerkaatsen licht, dus als je ze op een strategische plek in de slaapkamer invoegt, helpen ze de kamer lichter te maken door natuurlijk licht terug te weerkaatsen in de kamer.

Bovendien zijn spiegels goede bondgenoten voor kleine kamers omdat ze het mogelijk maken om het beeld dat ervoor wordt geplaatst te verdubbelen.

Als je dus spiegels in de kleine kamer plaatst, krijg je onmiddellijk de indruk van een veel grotere ruimte.

Je kunt kiezen voor spiegels voor het hele lichaam die bijvoorbeeld op de plaats komen van klassieke kledingkastdeuren, ze kunnen ook de slaapkamer mooi decoreren.

Besteed aandacht aan de verlichting

Besteed aandacht aan de verlichting

Amazon

Tot slot is verlichting ook een belangrijke factor om te overwegen bij het inrichten van een kleine slaapkamer.

Zoals we hierboven hebben gezien, kun je jezelf helpen met een zorgvuldige keuze van muurkleuren of het plaatsen van spiegels. De kamer zal echter van nature 's nachts meer gebruikt worden en daarom moet je ook aandacht besteden aan kunstlicht.

Voor een kleine slaapkamer raden we het gebruik van wandlampen op een of meer plaatsen in de kamer sterk aan. Met deze keuze verspreidt het licht zich verticaal, waardoor de kamer warmer en harmonieuzer wordt en er tegelijkertijd een ontspannen sfeer ontstaat die perfect is om de slaap te bevorderen.

Ook als de slaapkamer vrij klein is, zijn er verschillende oplossingen en trucjes die je kunt toepassen om de kamer ruimer te doen lijken en een zone te creëren die ontspanning brengt.

Advertisement