13 mooiste meubels om je LP collectie te showen

door Natasja

20 Januari 2024

13 mooiste meubels om je LP collectie te showen
Advertisement

Een tijdje geleden leek het of ze voorgoed zouden verdwijnen, maar nu zijn LP's weer helemaal terug en het ziet er niet naar uit dat ze snel weer zullen verdwijnen, ondanks digitale formaten en streaming. Een beetje zoals bij boeken is het plezier om LP's te hanteren heel wat anders dan het selecteren van bestanden op een elektronisch apparaat. Het is een ritueel, je geniet echt van de muziek en dan is er nog de onmiskenbare esthetische factor. LP's zijn prachtig en de brede hoezen worden kunstwerken om tentoon te stellen, zoals ingelijste prints, foto's of posters.

Dus waarom zou je ze geen deel laten uitmaken van de inrichting met het juiste meubelstuk om je collectie in uit te stallen, zelfs de kleinste collectie?

IKEA - KALLAX

IKEA - KALLAX

@eleeut/INstagram

Een speciaal gecreëerde nis om de bank te omsluiten: alle wanden gemaakt van KALLAX elementen gevuld met LP's. De droom van elke liefhebber die zich altijd omringd wil voelen door zijn of haar favoriete muziek!

Advertisement
@stereo_michael/Instagram

@stereo_michael/Instagram

Er zijn LP's waarvan het een hele eer is om ze te kunnen laten zien, en als de open kast - zoals KALLAX - niet tegen een muur staat, kan een van de twee zijkanten letterlijk worden versierd met platliggende elpeehoezen die elke opening vullen!

IKEA - EKET

IKEA - EKET

jondrumming/Reddit

IKEA's EKET is een heel eenvoudige kubus, maar hoeveel mensen gebruiken hem niet om grotere meubelstukken te bouwen: een beetje zoals bouwsteentjes, is hij perfect om gepersonaliseerde ruimtes te vullen... En ook om een handige kast te maken om LP's op te bergen en te bekijken!

Weinig maar de beste

Weinig maar de beste

MelodyWoodWorks/Etsy

Als je niet veel LP's hebt om in een meubel te bewaren, kun je ook kiezen voor compacte meubels en meer ongebruikelijke vormen, zoals dit houten kastje met een eigentijdse rustieke look. Hij ziet er naturaal geweldig uit, maar je kunt hem ook verven in elke kleur die je maar wilt, dan krijgt het een moderne look!

Het plezier van LP's bekijken, zoals in de winkel

Het plezier van LP's bekijken, zoals in de winkel

lpbin.com

Deze compacte kast bootst de displays van platenwinkels na, zodat je door de platen kunt 'bladeren' op zoek naar de muziek die je op dit moment wilt draaien.

Advertisement

Retro design pareltjes

Retro design pareltjes

symbolaudio.com

Een luxueus meubel voor wie kosten noch moeite spaart als het om zijn of haar LP's gaat. Essen- en eikenhout, pootjes die naar beneden toe schuin aflopen en verstelbaar zijn - om zelfs de kleinste oneffenheid in de vloer te compenseren - en een retrolook die echt onweerstaanbaar is.

DIY meubels

DIY meubels

HomeAndGardenDIY/Etsy

Als je graag een mooie LPkast wilt die ontworpen is om altijd toegankelijk te zijn, waarom denk je er dan niet over om er zelf een te maken? Met een beetje houtbewerkingsvaardigheid is dat mogelijk. En online kun je ook tutorials of ontwerpen vinden (soms zijn het PDF's die je moet kopen) zoals deze.

Advertisement

Experts op dit gebied

Experts op dit gebied

symbolaudio.com

Er zijn bedrijven over de hele wereld die zich specialiseren in meubilair dat draait om het luisteren naar muziek. In hun catalogi vind je meubelstukken die elke liefhebber zullen aanspreken, om perfecte hoekjes in huis te creëren, ongeacht de afmetingen.

Meer onweerstaanbare meubels voor je LPcollectie

Meer onweerstaanbare meubels voor je LPcollectie

divider-records.com

We gaan verder met de lijst van perfecte meubels om al je LP's in op te bergen, en in de meeste gevallen wordt er geïnvesteerd in kwaliteitshout en modellen die eenvoudige lijnen hebben, maar nooit banaal. Dat is ook het geval bij deze LPhouder, die in elke woonkamer geweldig zou staan naast de platenspeler.

Advertisement
symbolaudio.com

symbolaudio.com

Vaak hebben deze meubels ook verschillende compartimenten om plaats te bieden aan de platenspeler en de luidsprekers, zodat er een echt luistermeubel ontstaat waar dan alleen nog een of twee fauteuils en een tafeltje ontbreken... En wie zal daar ooit nog weggaan!

sklum.com

sklum.com

Natuurlijk kun je ook aan andere meubels denken dan die speciaal voor LP's zijn ontworpen, en mooie open boekenkasten aanpassen, maar ook boekenkasten die met deuren zijn afgesloten. Het hangt altijd af van hoe de kamer verder is ingericht!

Advertisement
FrootWood/Etsy

FrootWood/Etsy

Ook met weinig ruimte kun je meubels vinden die absoluut prachtig zijn en die je met persoonlijkheid kunt decoreren.

theurbaneditions.com

theurbaneditions.com

Wat voor soort meubels zou jij kiezen voor je LP collectie?

Advertisement