Hoe je de garage van insecten uit de garage kunt verwijderen met de kleefvallentruc

door Natasja

20 Januari 2024

Hoe je de garage van insecten uit de garage kunt verwijderen met de kleefvallentruc
Advertisement

Garages zijn gemakkelijk toegankelijke plaatsen voor allerlei ongedierte, vooral insecten, die erin kunnen kruipen of vliegen via spleten en kieren in muren, raamkozijnen en deuren.

Vooral als de garage rechtstreeks verbonden is met het huis, kan dit de toegang van insecten tot je huis vergemakkelijken en moet je snel actie ondernemen om dit vervelende ongemak te voorkomen.

Tussen de vele beschikbare oplossingen is er een eenvoudige truc die je eenvoudig kan helpen om de aanwezigheid van insecten in de garage te beperken, hoewel deze methode helaas niet zonder nadelen is.

Laten we eens kijken hoe je deze methode toepast en wat de voor- en nadelen van kleefvallen zijn.

Advertisement

Kleefvallen: hoe gebruik je ze?

Kleefvallen: hoe gebruik je ze?

Solutions Pest & Lawn/YouTube

Kleefvallen zijn effectieve systemen om insecten, maar ook muizen en ratten te vangen. Er zijn vallen van verschillende maten en vormen te koop, maar ze werken allemaal volgens hetzelfde principe: omdat ze bedekt zijn met lijm, zal het ongedierte dat je wilt vangen eroverheen lopen en aan het oppervlak blijven plakken.

Het enige wat je hoeft te doen is de beschermfolie verwijderen en deze vallen op de meest kritieke plaatsen in de garage plaatsen: naast deuren en ramen, in hoeken, naast een kast of op plaatsen waar je de grootste concentratie insecten ziet. Het ongedierte zal zo over de lijm lopen of kruipen en vast komen te zitten. Er zijn ook modellen om aan het plafond of de hanglamp te hangen, wat erg handig kan zijn in het geval van vliegende insecten.

Je kunt ook zelf een kleefval maken door simpelweg een rechthoek van karton of multiplex te nemen en wat sterk plakband. Plak het plakband met de kleefzijde naar boven op het karton of multiplex en zet het aan de uiteinden vast met twee stukjes plakband. Als je dubbelzijdig plakband gebruikt, is de werkwijze nog eenvoudiger, omdat je maar één kant op het karton of multiplex hoeft te plakken en de andere kant onbedekt laat.

Advertisement

Voor- en nadelen van kleefvallen

Voor- en nadelen van kleefvallen

Penguin Outdoors/YouTube

Kleefvallen zijn eenvoudig te gebruiken en te verwijderen en kunnen ook gesloten gebruikt worden, zodat ze een soort tunnel vormen waarin insecten en ander ongedierte gevangen kunnen worden. Deze hulpmiddelen doden de dieren echter niet, maar laten ze in de val zitten en veroorzaken een lange, langzame lijdensweg, dat best zielig is.

Als je kinderen of huisdieren hebt, moet je ook heel voorzichtig zijn, want deze vallen maken duidelijk geen onderscheid en je hebt misschien een dokter of dierenarts nodig om ze te verwijderen als ze per ongeluk aan de huid of vacht blijven plakken. Ook sommige dieren waar we geen hekel aan hebben, kunnen gevangen raken: denk bijvoorbeeld aan gekko's en hagedissen, die af en toe de huizen binnenkomen en ook gevangen kunnen raken.

Deze middelen kunnen dus heel nuttig zijn, maar met de nodige voorzichtigheid.

Advertisement
Dit vind je misschien ook interessant