De 3 wondermiddelen om de kleuren van verbleekte kleding te herstellen

door Natasja

30 Januari 2024

De 3 wondermiddelen om de kleuren van verbleekte kleding te herstellen
Advertisement

Door regelmatig wassen kunnen zelfs de mooiste kleren de glans van de kleuren verliezen en beschadigd raken. In deze situaties komen veel mensen in de verleiding om deze kleren weg te doen. Voordat je echter tot deze drastische oplossing komt, is het goed om te weten dat er drie natuurlijke producten zijn die de kleren kunnen redden.

Advertisement

De zouttruc om verkleurde kleding te herstellen

De zouttruc om verkleurde kleding te herstellen

Pexels

Er zijn verschillende natuurlijke middelen om kleding die na verloop van tijd zijn oorspronkelijke kleur heeft verloren weer levendig te maken. Een van de meest effectieve is keukenzout, een ingrediënt dat je meestal in huis hebt.

Door zout toe te voegen tijdens een normaal wasproces los je wasmiddelresten op, vooral poederwasmiddel, die zich kunnen ophopen in stoffen. Deze resten zijn vaak de hoofdoorzaak van het verlies van glans in de kleuren van de kleding.

We raden aan om ongeveer 150 gram zout te gebruiken en dit direct in de wasmachinetrommel te gieten voordat je het wasprogramma start.

Als dat kan, geef dan de voorkeur aan ultrafijn zout en vermijd grof zout absoluut, omdat het mogelijk niet volledig oplost in de wasmachine, waardoor het probleem van opeenhoping verergert.

Advertisement

Herstel de kleur van oude kleren met witte azijn

Herstel de kleur van oude kleren met witte azijn

Pexels

Een andere zeer effectieve bondgenoot voor het herstellen van kleding die zijn oorspronkelijke kleur heeft verloren en de helderheid en levendigheid weer teruggeven is witte wijnazijn. Dit natuurlijke product is namelijk in staat om wasmiddelresten en kalkaanslag te verwijderen.

Als je een wasmachine met bovenlader hebt, raden we aan om 120 ml witte azijn rechtstreeks in de trommel te gieten. Als je een voorlader hebt, kun je de azijn beter in het wasverzachtersbakje gieten.

Laurier, water en baking soda: het perfecte mengsel om elk keldingstuk te redden

Laurier, water en baking soda: het perfecte mengsel om elk keldingstuk te redden

Pexels

De laurier is een aromatische, groenblijvende plant die vaak in de keuken wordt gebruikt vanwege zijn kenmerkende geur en smaak. Het is echter ook een perfect natuurlijk product om de kleur van een kledingstuk te redden.

Om het voor dit doel te gebruiken, heb je 10 laurierbladeren, water en 4 eetlepels baking soda nodig.

Doe de laurierblaadjes en baking soda in een pan en vul deze met water, zet het vuur aan en breng het aan de kook.

Zodra het aan de kook is, zet het vuur iets lager en laat het nog 20 minuten koken. Op deze manier krijgt de baking soda de tijd om op te lossen in het water en kan de laurier al zijn eigenschappen vrijgeven.

Na 20 minuten laat het mengsel lichtjes afkoelen en giet het in een teil.

Leg vervolgens de oude kleren erin en laat ze 24 uur weken. Spoel ze daarna uit en was ze met de hand of in de wasmachine.

Daarna kun je zien hoe ongelooflijk de kleuren zijn opgefleurd.

Als je kleren in de kledingkast hebt die door de tijd hun kleur hebben verloren, probeer dan eerst de methoden die we hier hebben uitgelegd voordat je ze weggooit. We weten zeker dat je kleren je dankbaar zullen zijn!

Advertisement