Lijkt de de badkamer saai? Geef het karakter met de juiste accenten om alles naar jouw wens te maken

door Natasja

19 Januari 2024

Lijkt de de badkamer saai? Geef het karakter met de juiste accenten om alles naar jouw wens te maken
Advertisement

Showrooms en meubelwinkels bombarderen ons met voorstellen voor elke hoek van het huis, inclusief de badkamer. En dus stel je sets samen waarvan je weet dat ze al op elkaar zijn afgestemd en geschikt zijn, maar als je vervolgens het gevoel hebt dat ze vlak en anoniem zijn, wat dan? Neem nu de badkamer: schoon, opgeruimd, efficiënt maar .... saai? Je kunt het veranderen met een aantal aanpassingen, zonder een fortuin uit te geven, om de ruimte te personaliseren en echt jouw smaak te laten weerspiegelen. Laten we eens kijken naar een paar elementen die je kunt veranderen om de badkamer een uniek karakter te geven.

Advertisement

Geen vlakheid

Geen vlakheid

estudiomare/instagram

De meest modieuze meubels en sanitair zijn een triomf van eenvoudige lijnen en de badkamer wordt een combinatie van geometrische vormen, vaak allemaal glad en essentieel. Daar is niets mis mee, maar het kan vlak overkomen. Zonder het geheel te verdraaien, kun je verschillende materialen overwegen: wandbekleding die met zijn decoratieve patroon de situatie verlevendigt, bijvoorbeeld. Of ook een aanrechtblad voor de wastafel in natuursteen (of in materialen die het uiterlijk ervan imiteren), bovenkastjes in hout (ook bamboe!), of kies misschien een meubelstuk waarvan het oppervlak een beetje bewerkt is - verticale groeven, zoals van smalle latten, zijn tegenwoordig helemaal in.

Advertisement

Hout, steen, op de natuur geïnspireerde decoraties

Hout, steen, op de natuur geïnspireerde decoraties

@karenaspreastudio/Instagram

In overeenstemming met wat tot nu toe is gezegd, kun je bij het kiezen van de wandbekleding achter de spiegel, die van de douchecabine of die de achtergrond vormt van het bad, kiezen voor iets dat doet denken aan steen. Of een houten wastafelmeubel!

Warme kleuren en een onverwacht tintje

Warme kleuren en een onverwacht tintje

@heidicaillierdesign/Instagram

Als je over de kleur van de muren denkt, probeer dan de haalbaarheid van een warme kleur te onderzoeken. Inmiddels is ook bruin een prima kleur voor de badkamer, maar dan zijn er ook nog de 'aardse' tinten van terracotta in al zijn nuances die altijd de aandacht kunnen trekken en de badkamer warmte en gezelligheid geven.

En waarom zou je ook in een kleine badkamer niet verrassen met onverwachte details? Dat kunnen wanddecoraties zijn, een plant die op een mooie manier geplaatst is, een soort scherm net boven de wastafel dat gelijk in het oog springt, enz.

 

 

Of felle kleuren en zelfs behang

Of felle kleuren en zelfs behang

@ _amanda_west/Instagram

Er zijn online genoeg ideeën om de badkamer te vullen met heldere, energieke kleurinvoegingen. Dit kunnen losse meubels zijn, maar ook een gewaagde combinatie van vloer en muur, een houten lambrisering in vrolijke tinten of zelfs opvallend behang. Het is aan jou om te beslissen hoe ver je hierin wilt gaan, als je het maar mooi vindt!

Versieren met gordijnen

Versieren met gordijnen

@suziemcadamdesign/Instagram

Het is niet gebruikelijk om gordijnen met opzichtige of zware stoffen te gebruiken voor de badkamer: lichte, lichtgekleurde gordijnen hebben meestal de voorkeur, gewoon om de privacy te beschermen. Maar wat als je de badkamer zou beschouwen als de woonkamer? En dienovereenkomstig gordijnen in opvallende kleuren of prints! Die zouden genoeg zijn om de hele inrichting wakker te schudden.

Advertisement

Zachte verlichting

Zachte verlichting

@aisonvalentinaa/instagram

Een ander element dat de moeite waard is, is verlichting. De badkamer verdient dezelfde aandacht als andere kamers, dus een hanglamp of plafondlamp in het midden van het plafond en een paar lampjes rond de spiegel zijn niet altijd de juiste combinatie. Om de gezelligheid te benadrukken, kun je lichtbronnen overwegen die zachte en discrete lichtstralen uitstralen om sfeer te creëren.

Flexibele rondingen

Flexibele rondingen

bernstein-badshop.com

Voeg rondingen toe, zo soepel mogelijk, om het origineler te maken en te verlevendigen zonder te overdrijven. Het kan een badkuip zijn, maar ook spiegels (zelfs meer dan één!) aan de muur, of handige accessoires zoals een krukje, haken of planken... Je kan je helemaal uitleven!

Dit zijn allemaal ideeën die je vervolgens kunt realiseren door ze aan te passen aan je eigen smaak: klaar om de badkamer te renoveren met een paar slimme accenten?

 

Advertisement