Hoe de slaapkamer inrichten: dit zijn 7 van de populairste trends voor 2024

door Natasja

18 Januari 2024

Hoe de slaapkamer inrichten: dit zijn 7 van de populairste trends voor 2024
Advertisement

Met de komst van een nieuw jaar voelt men vaak het verlangen naar verandering en vernieuwing. Dit geldt niet alleen voor de onszelf, maar ook voor de ruimtes waarin we ons meestal verplaatsen, wonen, eten en rusten. Elk jaar onderzoeken, bestuderen en stellen design experts nieuwe inrichtingstrends voor.

In dit geval willen we je enkele van de populairste trends in 2024 voor de indeling van de slaapkamer laten zien. Nieuwsgierig geworden? Laten we gauw gaan kijken!

Advertisement

De natuur

De natuur

louisdhe.com

De natuur is altijd aanwezig, maakt deel uit van ons leven en is fundamenteel voor ons fysieke en mentale welzijn. Het kan dus zeker niet ontbreken in de slaapkamer als je een laatste blik wilt werpen op een natuurlandschap voordat je gaat slapen. In dit voorbeeld zie je een hoge berg achter het bed, maar delicaat en ontspannend ondanks zijn afmetingen. Ook de kleuren doen aan de natuur denken, wat de ontspanningshoek uniek maakt.

Advertisement

Gekleurd behang en patroon behang

Gekleurd behang en patroon behang

@marypattondesign/Instagram

Een beetje kleur is altijd goed en voor wie eens geen neutrale kleuren wil, kan zo'n keuze ideaal zijn. Behang, dat enige tijd uit de mode leek te zijn, is weer in en beschikbaar in vele kleuren en patronen, afhankelijk van je smaak. Variërend van monochrome tinten tot bloemmotieven of geometrische spelingen. Het belangrijkste is om ruimte te laten voor je verbeelding, altijd passend bij de inrichtingselementen, maar bovenal is het belangrijk om jezelf uit te drukken door middel van deze ontwerpcomposities. Welke soort kies jij?

Het elegante minimalisme

Het elegante minimalisme

@whatisinteriordesign/Instagram

En terwijl felle kleuren en bloemen de ruimte binnendringen, zijn er mensen die niet van overdrijven houden, maar de luxe van eenvoud verkiezen. Minimalisme wordt het sleutelwoord en eenvoudige lijnen zijn de beste manier om de slaapkamer in 2024 in te richten. Ook de kleuren blijven zacht en neutraal, om een maximaal gevoel van charme te geven, maar zonder te overdrijven.

Een inrichting die aan vroeger doet denken

Een inrichting die aan vroeger doet denken

decorilla.com

Sommige trends zijn ouderwets, maar ze kunnen altijd terugkeren, misschien in andere gedaanten. Daarom is een trend voor het nieuwe jaar grote bedframes en luifels. Het bed wordt ingelijst met of zonder bekleding, om een hoekje pure privacy en een echt toevluchtsoord te creëren waar de dagelijkse stress niet binnenkomt. Voor dit soort keuzes kun je het kleurenpalet eenvoudig aanpassen aan je voorkeuren. Groen, blauw, geel, koele of warme kleuren: leef je uit!

Maximalisme

Maximalisme

@marypattondesign/Instagram

Durven: dit is het  sleutelwoord voor wie kiest voor excentriek, overdreven en opzichtig in de slaapkamer. De inrichting gaat in de richting van klassicisme, met veel draperieën, voorwerpen, kant, decoraties, kleuren, bloemen en nog veel meer. Van kleurkeuzes met een overheersende kleur tot kleurkeuzes waarbij het palet overgaat in een werveling van tinten voor maximale 'extravagantie'. Zo'n keuze is geschikt voor wie niet onopgemerkt wil blijven en ook in de slaapkamer zijn of haar non-conformistische aard wil tonen.

Advertisement

Neutrale en ontspannen sfeer

Neutrale en ontspannen sfeer

@davoujdesign/Instagram

Ieder zoekt en vindt ontspanning in verschillende omgevingen. Zo zijn er mensen die, zoals we net hebben gezien, neigen naar maximalisme en mensen die daarentegen besluiten om neutraler te blijven. De keuze voor 2024 kan dus alleen maar in de richting gaan van eenvoudige constructies, eventueel in overeenstemming met natuurlijke elementen zoals hout, kleuren van beige tot lichtbruin, crème enz. Eenvoudige, bijna woestijnachtige kleuren die alleen ruimte laten voor het verlangen om de negativiteit van de dag te laten verdwijnen.

Luxe en 'fluweelachtige' omgevingen

Luxe en 'fluweelachtige' omgevingen

@luluandgeorgia/Instagram

Je hoeft niet per se veel geld uit te geven om een luxe slaapkamer te hebben. Soms is het voldoende om de materialen, de meubels en compositie van een kamer goed te kiezen om een gevoel van weelde en elegantie te geven. In dit geval zie je de luxe door de keuze van de kleuren, maar ook in de stof die is ontworpen voor het bedframe of voor dekbedovertrekken en andere accessoires. We hebben het over fluweel, een stof die al heel lang in de mode is en die terugkomt met een overheersende en krachtige zachtheid. Doorschijnend, elegant, rijk, dit materiaal is de juiste keuze voor wie een sfeer van verfijnde en vorstelijke stijl wil creëren.

Advertisement

Een fantastisch 2024

Met bloemen, felle kleuren, rustgevende neutrale tinten, luxe materialen en de natuur altijd dichtbij, belooft 2024 een innovatief en zeer origineel jaar te worden voor het inrichten van de slaapkamer. Heel veel ideeën om afzonderlijk in te voegen, of in een slimme mix met een uniek tintje. 

Waar wacht je nog op? Kies het voorstel dat je het mooiste vindt en vernieuw je ontspanningshoek.

Advertisement