Heb je geen droogrek? Met DIY kun je het van een oud kinderbedje maken!

door Natasja

17 Januari 2024

Heb je geen droogrek? Met DIY kun je het van een oud kinderbedje maken!
Advertisement

Tegenwoordig is het hebben van een droogrek om de was in huis te drogen essentieel, niet alleen om de was onder alle weersomstandigheden te kunnen drogen zonder al de kamers te vullen met natte kleren, maar ook en vooral omdat het in veel gevallen de enige mogelijkheid is om de was te drogen.

Als je geen droger hebt of als je geen buitenruimte hebt om waslijnen op te hangen, ben je soms gedwongen om de kleren aan deuren en ramen te drogen te hangen, wat heel wat organisatorische problemen vergt en natte kleren verspreid door het huis is ook niet echt mooi om te zien.

Wist je dat je geen nieuw droogrek hoeft te kopen? Als je in je garage of kelder kijkt, vind je waarschijnlijk een handig hulpmiddel voor een interessant DIY project: een kinderbedje.

Hoe kun je een DIY droogrek maken van een kinderbedje? Er zijn 2 eenvoudige manieren, we leggen ze hieronder uit.

Een DIY droogrek voor aan de muur maken van het houten frame van het kinderbedje

Een DIY droogrek voor aan de muur maken van het houten frame van het kinderbedje

westercoast/Reddit

Als je in huis een compleet kinderbedje hebt, kun je het houten frame gebruiken om er een praktisch opvouwbaar wandrek van te maken:

  • pak gewoon de zijkanten van het bedje, zaag ze eventueel op maat voor de muur waaraan je ze wilt bevestigen; als je een specifieke kleur wilt, kun je de zijkanten van het bedje met spuitverf verven;
  • bevestig beugels met scharnieren aan de muur of een uit het bedje zelf gesneden houten plank met twee scharnieren;
  • bevestig de zijkanten van het bedje aan de andere kant van de scharnieren;
  • als je het droogrek aan de bovenkant wilt bevestigen, kies dan voor zelfborgende scharnieren; als je het droogrek aan de onderkant wilt bevestigen en naar beneden wilt openen, kun je kettingen gebruiken of een houten lat ook aan de bovenkant van de muur hangen, met een haak om het droogrek vast te zetten als je het niet gebruikt.

 

Advertisement

Een plafonddroogrek met de bedbodem van het kinderbedje

Een plafonddroogrek met de bedbodem van het kinderbedje

Tutorial via practicallyfunctional.com

Als je daarentegen een droogrek aan het plafond wilt maken, kun je ook de bedbodem van het kinderbedje gebruiken:

  • zorg voor een bedbodem en maak het grondig schoon door alle stof en roestsporen te verwijderen;
  • verf het in een kleur naar keuze met spuitverf;
  • als de verf helemaal droog is, bevestig het aan het plafond met oogbouten en kettingen (die je in dezelfde kleur kunt verven als je wilt of naturel kunt laten) of met stevige banden en haken.

Dankzij dit eenvoudige DIY project kun je het droogrek aan het plafond van de wasruimte of het plafond van de badkamer hangen en hem gebruiken om de was aan te drogen met handige kleerhangers.

Met een beetje creativiteit kun je andere projecten maken die beter bij je behoeften passen, bijvoorbeeld een opvouwbaar droogrek maken van een oud kinderbedje of andere elementen gebruiken, we weten zeker dat je alles wat je nodig hebt kunt vinden in de garage, kelder of zolder.

Hoe hang jij het liefst de was te drogen?

 

Advertisement