Originele ideeën voor het opknappen van het huis: wat dacht je van kurk voor de muren?

door Natasja

15 Januari 2024

Originele ideeën voor het opknappen van het huis: wat dacht je van kurk voor de muren?
Advertisement

Als je een huis moet opknappen, is het eerste waar je aan denkt het veranderen van de kleur van de muren. Dat is normaal, want samen met de vloer nemen ze de meeste ruimte in beslag en je ziet ze meteen zodra je binnenkomt. Maar hoe kun je het huis opnieuw inrichten zonder het risico te lopen banaal en voor de hand liggend te zijn?

Er is één manier en dat is door een natuurlijk maar ongewoon materiaal te gebruiken om unieke en echt benijdenswaardige hoeken te creëren. We hebben het over kurk: zou je daar ooit aan gedacht hebben? Toch wordt het niet alleen aanbevolen voor de isolerende eigenschappen, maar ook omdat het - ruw of bewerkt en in verschillende kleuren - op een unieke manier inricht. Laten we eens kijken naar enkele oplossingen.

Advertisement

1. Idee... bakstenen

1. Idee... bakstenen

cancork.com

Als je naar de foto kijkt, zou je denken dat de muur van bakstenen is gemaakt, maar dat is niet zo. Hij is gemaakt van rechthoeken van kurk die naast elkaar zijn geplaatst om een dicht patroon te creëren dat doet denken aan klassieke bakstenen. Eén muur van het huis op deze manier transformeren, terwijl op de rest misschien een neutrale kleur opvalt, is de ideale keuze voor originaliteit.

Advertisement

2. Korrelige textuur

2. Korrelige textuur

cancork.com

Het effect van dit soort kurk is betoverend en het voelt echt alsof je een stukje natuur in huis hebt. Denk eens aan het contrast tussen het wit van de kamer en één hoek of muur van kurk. Echt prachig om te zien!

3. Kleurvariatie

3. Kleurvariatie

naturewall.com

Kurk is een veelzijdig en duurzaam materiaal, maar het is ook een natuurelement met een prachtige kleurvariatie. De lichte en donkere kleuren die het karakteriseren zijn een zeer belangrijke factor bij het kiezen ervan voor de inrichting. Het zijn precies die natuurlijke tinten die de ontbrekende toets geven aan de ruimte.

4. In de badkamer: waarom niet?

4. In de badkamer: waarom niet?

cancork.com

In de vorm van tegels of latten kan kurk ook worden gebruikt in de badkamer. Je kunt denken aan het betegelen van de muur achter de wastafel met dit materiaal, of een andere plek, en als je wilt kun je denken aan het speciaal te verlichten. Denk je niet dat het een heel mooi accent kan zijn?

5. Druivenkurk

5. Druivenkurk

amcork.com

Bij kurk denk je meestal aan bruinachtige, honing- en kaki kleuren, maar in werkelijkheid kun je met dit materiaal heel goed variëren. In dit geval hebben we een combinatie van de klassieke kleur en het druivenpaars van het inlegwerk. Maar je kunt variëren van deze kleur tot vermiljoen, of zwart of andere kleuren die passen bij de kleuren van de inrichting. De keuze is aan ons.

Advertisement

6. Zeer elegant!

6. Zeer elegant!

corkway.com

We kunnen niet ontkennen dat de keuze voor een dergelijke wandbekleding de slaapkamer op een unieke en ongelooflijke manier verrijkt. Kijk naar het effect van de natuurlijke schakeringen, het bijna 3D-spel van het materiaal, de kleur die de muur laat samensmelten met de inrichtingsaccessoires. Dit wil je toch echt in je kamer?

7. Variaties op het thema...

7. Variaties op het thema...

cancork.com

Kurk heeft een bijzondere en herkenbare kleur, zoals we al eerder zeiden, maar het kan zich ook op andere manieren presenteren. De verwerking van dit materiaal heeft maximale pieken bereikt en er zijn heel veel tinten mogelijk. In dit geval hebben we kubussen van grijs kurk waarin het weefsel een vlechtwerk is van kleine geometrische figuren. Een schouwspel waarvoor het oog aangenaam gehypnotiseerd zou kunnen raken.

Advertisement

8. Tinten groen

8. Tinten groen

cork-shop.co.uk

En als je een gemengde kurk met groenachtige kleuren kiest? Afhankelijk van de omgeving waarin je het plaatst, zou het bij de bekleding kunnen passen of bij de kleur van de microdetails die een beetje willekeurig in de ruimte zijn verspreid. Bedenk hoe geweldig het zou zijn om een soort kleurenspeurtocht te spelen. Grappig en een unieke charme.

9. Schorseffect

9. Schorseffect

cork-shop.co.uk

Kurk kan op heel veel manieren worden verwerkt en er zijn veel verschillende vormen. Laten we eens kijken hoe opvallend die houtachtige textuur er in dit geval uitziet. Het lijkt alsof een boomstam is 'afgerold' en op de muur is geplaatst. De donkere achtergrond past perfect bij de andere effen muur, waar echter planken opvallen, die herinneren aan de lichtheid van de kurk. Onbeschrijfelijk!

Advertisement

10. Gouden reflecties

10. Gouden reflecties

cancork.com

De kleur van de klassieke kurk lijkt te reflecteren en zich voort te planten in de kamer in een betoverend 'gouden' effect. Het contrast met de lichtheid van de kamer en het bed accentueert simpelweg de honingnoten, waardoor ontspannen in deze ruimte 'zoet' wordt.

11. Het gaat ook prima samen met de volledige stadsstijl

11. Het gaat ook prima samen met de volledige stadsstijl

naturewall.com

De kleuren en de zeer schematische en moderne indeling van de meubels passen perfect bij de donkergrijze kleur van de kurk op de muur. De schaduwen erin creëren alleen maar een prachtig spel en accentueren de schoonheid van elk voorwerp in de kamer. Zelfs de citroenen in de mand die opvallen tussen de neutrale kleuren zijn prachtig.

Advertisement

12. Ruw als steen

12. Ruw als steen

amcork.com

Het lijkt op een voortdurende ontvouwing van stenen die op elkaar liggen. Maar dat is het niet, de hoofdrolspeler is de kurk. Het effect is natuurlijk anders, maar het wordt bereikt dankzij het meesterlijke vakmanschap van het materiaal dat elke hoek waarin het wordt geplaatst transformeert, aanpast en waardevol maakt. Het kan in elke kamer van het huis worden gebruikt en zal de gasten zeker verrassen. Zij zullen het ook in huis willen hebben.

13. Zacht als een knuffel

13. Zacht als een knuffel

cork-shop.co.uk

Kurk in deze kleur is licht met een strakke textuur maar licht, elegant en omhullend en perfect als je een gezellige maar ontspannende en delicate sfeer wilt creëren. In dit geval is het geplaatst in een babykamer, maar denk ook eens aan een badkamer, misschien naast een bubbelbad om bij te komen van de dagelijkse stress, of naast een moderne open haard waar je meestal een mooi boek leest.

Kurk is een milieuvriendelijk materiaal, veelzijdig in zowel vorm als kleur en perfect aanpasbaar aan de ruimte waarin je het gaat plaatsen. Bovendien wordt het niet zo veel gebruikt, dus met een kurkwand in huis wordt jouw woning origineel en onconventioneel.

Wat denk je: kies jij kurk voor de volgende renovatie?

 

Advertisement