Tweepersoonskamers met eenpersoonsbedden: het is mogelijk om echt ongelooflijk prachtige resultaten te bereiken

door Natasja

21 Januari 2024

Tweepersoonskamers met eenpersoonsbedden: het is mogelijk om echt ongelooflijk prachtige resultaten te bereiken
Advertisement

Als je een kamer met eenpersoonsbedden moet inrichten, kan het zijn dat het wat problemen oplevert. Je weet niet waarom, maar het lijkt bijna alsof het onmogelijk is om ze stijlvol te combineren en er unieke en originele hoekjes van te maken. In werkelijkheid is dit helemaal niet het geval en kunnen zelfs deze kamers charmant en betoverend worden zoals er maar weinig zijn.

We laten je 14 oplossingen zien om kamers op de beste manier in te richten door er originele eenpersoonsbedden in te plaatsen.

Advertisement

1. Zacht en pastel

1. Zacht en pastel

Claudia/Pinterest

Is de kamer bedoeld voor twee meisjes? Als ze het leuk vinden, waarom maak je de kamer dan niet zacht met de ronde inrichtingselementen en pastelkleuren? Laat ze de kleur kiezen die ze het mooist vinden of, als je hun smaak kent, verras ze dan. In deze hoek is alles harmonieus georganiseerd en zijn alle details perfect op hun plaats, inclusief de initialen boven de bedden.

Advertisement

2. Rustieke kamer

2. Rustieke kamer

libpaulsen_/Instagram

Wil je iets originelers ga dan voor een sterke, rustieke stijl. Kies warme tinten: oranje, bruin, geel, beige. Zonnetinten zullen de kamer prachtig maken en de twee bedden hebben een gedurfde, rustieke uitstraling. Het kleurcontrast zal hier het meest opvallen, maar vergeet niet hoe belangrijk de keuze van het meubilair en ook de verlichting is.

3. Een huisje in huis

3. Een huisje in huis

@beddys/Instagram

Stapelbedden zijn een tijdloos meubelstuk en een van de leukste keuzes voor tweepersoonskamers met eenpersoonsbedden. In dit geval zie je een ruw houten frame waarvan de kleur terugkomt in de decoratie op de muren, de stoffen en het zachte speelgoed. En wat vind je van het delicate lichtsnoer, gewoonweg betoverend.

4. Een kamer met zebrastrepen

4. Een kamer met zebrastrepen

Pinterest

Het is alsof je gekatapulteerd wordt naar een afgelegen plek waar merkwaardige ontmoetingen plaatsvinden. Het contrast tussen het zwart-wit en het gestreepte patroon doet alleen maar denken aan het beeld van zebra's. Het centrale gordijn verdeelt de ruimte, waardoor privacy ontstaat ondanks het feit dat de ruimte gedeeld moet worden.

5. Vintage stijl

5. Vintage stijl

@thesalemsquad/Instagram

Echt prachtig die kleine, ietwat vintage-stijl bedden die een kleurrijke explosie van bloemen omlijsten. De texturen kunnen verschillend zijn, afhankelijk van je smaak, maar het geheel met het nachtkastje in het midden en de posters boven de bedden die hetzelfde patroon hebben als de dekbedden, is erg mooi om te zien.

Advertisement

6. Bedden boven elkaar

6. Bedden boven elkaar

@beddys/Instagram

Minimalistisch en functioneel, deze oplossing met stapelbedden maar verspringend is zeer geschikt voor een moderne en originele inrichting. Het natuurlijke hout contrasteert meesterlijk met de kleuren die zijn gekozen voor de stoffen. Kussens en dekens steken mooi af tegen het basislicht. En de verschillende richtingen van de bedden geeft een extra touch aan een eenvoudige, maar zeer aangename kamer.

7. Kop-aan-kop

7. Kop-aan-kop

VARDAKA HAIDI/Pinterest

Kop aan kop of treintje, het hangt af van de gekozen richting om te slapen. Het idee om de bedden achter elkaar te plaatsen, maar in het midden gescheiden door een kolom, is gewoon geniaal. Kijk hoe meesterlijk het harmonie creëert met de rest van de aanwezige voorwerpen. Spectaculair!

Advertisement

8. Een vleugje natuur

8. Een vleugje natuur

𝒦𝓇𝓎𝓈𝓉𝒶𝓁 𝒴𝒶𝓇𝒾𝑒 ᥫ᭡/Pinterest

Hout voor de bedden, vloerbedekking op de vloer, een baldakijn boven het raam: het voelt alsof je je op een filmset bevindt. Het contrast van de kleuren accentueert de inrichtingselementen en maakt deze kamer boeiend en origineel. De keuze om namen toe te voegen om persoonlijkheid te geven aan de individuele ruimtes is fantastisch.

9. Black and white

9. Black and white

@greybirchdesigns/Instagram

Het kleurcontrast komt overal naar voren. Het ijzeren frame, hoewel eenvoudig, heeft een koninklijke uitstraling en past perfect bij de tweekleurige muren. Een zeer interessant detail zijn de vier schilderijen die in paren zijn verdeeld en boven de bedden zijn geplaatst, klaar om verlicht te worden door de spotjes die speciaal voor dit doel zijn geplaatst. Stel je eens voor hoe betoverend het is 's avonds.

Advertisement

10. Verspringende vlakken

10. Verspringende vlakken

@beddys/Instagram

Ook hier hebben we een stapelbed met verspringende niveaus, maar opener dan het stapelbed dat we eerder zagen. Het grijs van de constructie past goed bij de lichte kleur van het hout van de trap en het bedhekje, een kleur die ook gedeeltelijk is opgenomen in het 'plafond' van de constructie.

11. Vorstelijk kleurcontrast

11. Vorstelijk kleurcontrast

@casavilora/Instagram

Tegen het raam geplaatst vangen de bedden het ideale licht op om op te vallen en de kamer een koninklijke uitstraling te geven. Niet alleen de gebruikte materialen, maar ook de kleur speelt een belangrijke rol. Geel doet denken aan de kostbaarheid van goud en laat je dagdromen. Wie wil er nu niet ontspannen op zo'n plek?

Advertisement

12. Klassieke en eenvoudige stijl

12. Klassieke en eenvoudige stijl

@dreams_beds/Instagram

De eenvoudige, maar functionele ijzeren constructie heeft geen bijzondere tierelantijnen, maar toont zich in al zijn functionaliteit en schoonheid. In dit geval zijn het de details van het textiel en ook het zeer mooie vloerkleed dat is gekozen om de vloer te verfraaien de hoofdrolspelers.

13. De ruimte optimaal benutten

13. De ruimte optimaal benutten

@tinylittlepads/Instagram

Als je niet veel ruimte hebt om een tweepersoonskamer met eenpersoonsbedden samen te stellen, benut de ruimte dan op de beste manier. De bedden kunnen tegen dezelfde muur worden geplaatst, misschien met een tussenschot in het midden voor privacy, en het bureau om een "pad" te voltooien dat hiermee is begonnen. De keuze van houten latten op de muur is erg origineel, het geeft warmte en een klassieke maar mooie toon aan de kamer. Een uitstekende oplossing.

Advertisement

14. Woestijnkleuren

14. Woestijnkleuren

@beddys/Instagram

Heldere, geometrische, functionele en toch prachtige constructie in woestijnachtige kleuren. Beige en hout versmelten tot perfectie in een spel dat de aandacht trekt en betovert. En wat vind je van de keuze van het schotse patroon voor de dekens? Geef toe, je vindt het ook vast prachtig.

Heb je gezien op hoeveel manieren je een tweepersoonskamer ingericht met eenpersoonsbedden prachtig en origineel kunt maken? Er zijn heel veel oplossingen, zowel voor jong als oud, laat je verbeelding en creatieve flair de vrije loop om een samenstelling te creëren die wel eens de beste zou kunnen zijn die ooit in huis is gemaakt.

Welke van deze ideeën vind jij het mooist?

Advertisement