Moeten de wasmachine en droger in de keuken worden ingevoegd? Verstop ze met deze eenvoudige trucs

door Natasja

13 Januari 2024

Moeten de wasmachine en droger in de keuken worden ingevoegd? Verstop ze met deze eenvoudige trucs
Advertisement

Een aparte wasruimte is altijd de beste oplossing om de was goed te kunnen wassen, drogen en vouwen, maar vooral vandaag de dag is dit niet altijd mogelijk door de kleine afmetingen van de huizen.

Een perfecte plek voor de wasmachine en droger is daarom de keuken, ook al lijkt het misschien het tegenovergestelde. In een leven met een druk schema wordt het optimaliseren van tijd een essentiële vaardigheid en de indeling van het huis kan je hier ook bij helpen.

Het creëren van een washoek in de keuken is daarom niet alleen het enig mogelijke alternatief, maar ook een praktische keuze, zodat je de tijd kunt optimaliseren door de was in wasmachine te laden en op te hangen terwijl je de maaltijden bereidt.

Dus hoe ga je te werk als je een washoek in de keuken wilt of moet maken? Er zijn verschillende trucs die je kunnen helpen om dit doel te bereiken zonder de kamer minder mooi te maken.

Advertisement

1. In een hoge kast

1. In een hoge kast

@federicapusceddu_design/Instagram

Plaats de apparaten in een hoge kast: je hebt genoeg ruimte voor zowel de wasmachine als de droger, met een of twee extra planken om al de accessoires en wasmiddelen op te bergen. Tegelijkertijd zorgt de kastdeur ervoor dat het eruitziet als een normale voorraadkast.

Advertisement

2. Een uitbreiding van de keuken

2. Een uitbreiding van de keuken

@nicollsdesignbuild/Instagram

Als je geen zin hebt om de combinatie tussen de twee verschillende delen van het huis te verbergen, voeg dan gewoon een deel toe aan één kant van de keuken. Niet alleen heb je dan de wasmachine en droger binnen handbereik, maar je hebt ook een praktisch aanrechtblad dat je kunt gebruiken om de was op te vouwen terwijl je de bereiding van de maaltijd in de gaten houdt.

3. Wasnis

3. Wasnis

kitchensinc.co.uk

Creëer een nis in een lege muur van de keuken die je kunt gebruiken als wasruimte. Het zal een perfecte manier zijn om een anders ongebruikte ruimte te benutten en de scheiding tussen de twee functies te behouden.

4. In het kookeiland

4. In het kookeiland

burlanes.com

Als je een keuken met een kookeiland hebt, kan dit de ideale schuilplaats zijn voor de wasruimte. Je kunt de wasmachine en droger handig onder het werkblad plaatsen en ze zo uit de buurt van pottekijkers houden.

5. Onderste deuren

5. Onderste deuren

sallypreston.blogspot.com

Ook de onderkant van de kast, vlak naast de oven of vaatwasser, of een dressoir zijn perfecte verstopplekken voor de washoek in de keuken.

Advertisement

6. Een vintage oplossing

6. Een vintage oplossing

pinterest.com

Als je van de vintage stijl houdt, verberg dan het wasgoed in de keuken achter een plafondgordijn of onder het werkblad; het zal de ruimte een retro charme geven.

7. Accentelement

7. Accentelement

designingidea.com

En wat dacht je ervan om van het wasapparatuur accentelementen in de keuken te maken? Ze worden niet langer verborgen, maar juist benadrukt, waardoor ze het nieuwe middelpunt van de ruimte worden en een interessant spel van contrasten creëren.

Hoe zou jij de washoek in de keuken integreren?

 

Advertisement