Weet je niet zeker hoe je de vershoudbakjes moet opruimen? Hier zijn enkele oplossingen om dat netjes te doen

door Natasja

12 Januari 2024

Weet je niet zeker hoe je de vershoudbakjes moet opruimen? Hier zijn enkele oplossingen om dat netjes te doen
Advertisement

Vershoudbakjes zijn een van de voorwerpen die je het meest gebruikt. Ze helpen je om de koelkast netjes te houden, voedsel beter te bewaren, mee te nemen voor de lunch op het werk of voor een uitstapje. Maar je weet ook hoe rommelig deze voorwerpen in de kasten zijn en soms is het heel lastig om bakje en deksel die bij elkaar horen, te vinden.

Er zijn echter manieren om dit te bereiken. Laten we eens kijken naar een aantal van de beste methodes om de vershoudbakjes in de keuken netjes te houden.

Advertisement

Chaos in de bakjesverzameling?

Chaos in de bakjesverzameling?

Creativo

Als je veel voorwerpen in huis hebt, is het normaal dat er na een tijdje gebruik rommel ontstaat in de meubels waarin ze zijn opgeborgen. Het zal jou bijvoorbeeld ook overkomen zijn dat je vershoudbakjes van verschillende afmetingen hebt, dat je ze elke dag gebruikt en dat je op een gegeven moment niet meer weet waar je moet beginnen als je het bakje en het deksel die bij elkaar horen probeert te zoeken. Het is een rommeltje in de meubels en je vindt pas na een lange tijd zoeken wat je nodig hebt. Hoe kun je dit dan voorkomen en de orde bewaren?

Er zijn veel methoden en ze zijn heel eenvoudig in de praktijk te brengen. Het eerste wat we aanraden, is om eerst al het meubilair waarin ze bewaard worden, schoon te maken en eventueel een selectie te maken van de vershoudbakjes die bewaard moeten worden en de bakjes die weggegooid moeten worden. Zodra dit is gebeurd, kun je ze terugleggen.

 

Advertisement

Meubelcompartimenten

Meubelcompartimenten

Hollyka Home/Temu

Het belangrijkste geheim bij het orde scheppen van vershoudbakjes is een onderscheid maken. Daarom is het een goed idee om ze te scheiden van de deksels en ze in twee verschillende vakken te zetten, zodat ze elkaar niet overlappen en door elkaar raken. Hier kan een extra plank voor een kast van pas komen. Het zou ideaal zijn als het een accessoire zijn met twee compartimenten: één voor de vershoudbakjes en één voor de respectieve deksels.

Op deze manier kun je ze indelen op grootte en de een in de ander schuiven om ze bij elkaar te houden, terwijl de deksels verticaal en in volgorde van klein naar groot kunnen worden geplaatst - of gerangschikt zoals je maar wilt - zodat ze gemakkelijker kunnen worden gevonden en bij elkaar worden gecombineerd. Als de twee planken verschuifbaar zijn, worden alledaagse bewegingen nog gemakkelijker.

 

Klassieke documenthouder

Klassieke documenthouder

Acrimet Store/Amazon

Als je echter geen tijd hebt om op zoek te gaan naar de accessoire die speciaal voor de keuken zijn gemaakt, kun je besluiten om een ander voorwerp opnieuw te gebruiken, misschien een klassieke documenthouder. Deze bestaat uit drie of meer compartimenten en kan in de eerste plaats worden gebruikt om de deksels in op te bergen, zodat ze niet in de kast slingeren.

Als je er andere kleine voorwerpen in wilt stoppen, of er nog meer orde wilt scheppen, kun je ervoor kiezen om de verschillende compartimenten te labelen - door het merk van de bakjes of het formaat op te schrijven - en je zult zien dat het zoeken veel eenvoudiger wordt.

 

Documenthouder met vakken en planken

Documenthouder met vakken en planken

Sinboun Store/Amazon

Er zijn heel veel documenthouders in de winkels te koop en er zijn veel manieren om ze aan te passen aan verschillende kamers in huis. We hebben gezien dat je verticale houders kunt gebruiken om de deksels van de bakjes te rangschikken, maar als je alles bij elkaar in hetzelfde vak wilt hebben, dan is een oplossing zoals op de foto ideaal. In het bovenste gedeelte kun je de deksels plaatsen - de verdeling is naar eigen smaak en gemak - terwijl je in het onderste gedeelte de kleine bakjes op elkaar zet. Zo is er niet alleen orde, maar wordt er ook minder ruimte in beslag genomen.

En als je liever geen documenthouders gebruikt? Geen probleem, er zijn andere manieren.

 

Andere methodes om de bakjes netjes op te bergen

Een ander systeem om dit te doen zonder gebruik te maken van documentenhouders is door in elkaar grijpende manden in lades te plaatsen, waarin je de voorwerpen kunt opbergen en verdelen, of door hangende bakjes aan de binnenkant van meubeldeuren te bevestigen. Op deze manier maak je slim gebruik van de beschikbare ruimte en heb je de deksels bij de hand.

Er zijn dus veel alternatieven, die allemaal waardevol en functioneel zijn, en het is aan jou om te kiezen welke manier het beste bij jou past, afhankelijk van de ruimte en de vorm van de meubels. Wat vind je: ga je ermee aan de slag?

 

Advertisement