Wil je de badkamer opknappen zonder geld uit te geven? Probeer enkele eenvoudige en doeltreffende tips

door Natasja

08 Januari 2024

Wil je de badkamer opknappen zonder geld uit te geven? Probeer enkele eenvoudige en doeltreffende tips
Advertisement

Heb je genoeg van de gebruikelijke badkamer, maar heb je geen groot budget om hem te verbouwen? Geen nood, met een paar geschikte tips kun je wonderen verrichten zonder geld uit te geven, of met weinig kosten.

Er komt altijd een moment dat je zo gewend bent aan de kamers in je huis dat je niet eens meer merkt dat ze misschien een opfrisbeurt nodig hebben qua inrichting. Maar als je er met een frisse blik naar kijkt, realiseer je je dat de verschillende meubels of accessoires je inmiddels een beetje vervelen of er gewoon oud en ouderwets uitzien. Laten we samen een aantal eenvoudige manieren ontdekken om de look te vernieuwen zonder geld uit te geven.

Advertisement

De belangrijkste lichten en accessoires

De belangrijkste lichten en accessoires

@ shadesoflight/Instagram

Heb je er wel eens over nagedacht om inrichtingselementen tussen kamers te ruilen? Als je wandlampen of een hanglamp hebt die al jaren in een andere kamer hangen, maar die je zou kunnen vervangen door die in de badkamer en omgekeerd, waarom zou je dat dan niet doen?

Hetzelfde geldt voor een decoratieve spiegel in de woonkamer of hal. Als het formaat en de stijl bij elkaar passen, kun je het proberen!

Je kunt ook op zoek gaan naar manden, decoratieve vazen of andere voorwerpen die je in de badkamer kunt gebruiken, al was het maar als decoratie.

En natuurlijk is het kopen van deze voorwerpen, als het je budget niet overschrijdt, altijd een super effectief idee om de badkamer te transformeren met slechts een paar accenten.

 

Advertisement

Wanddecoraties

Wanddecoraties

jessannkirby.com

Niet iedereen denkt eraan, maar schilderijen, foto's, illustraties en lijsten in het algemeen staan ook mooi in de badkamer. Dus ook hier kun je overwegen om lijsten die hier en daar in huis hangen mee te nemen naar de badkamer, vooral als je nieuwe lijsten in andere kamers wilt ophangen maar de lijsten die er al waren niet naar een kast wilt verbannen.

En als je een nieuwe foto wilt afdrukken, een nieuwe poster wilt kopen of misschien gewoon een creatief werkje wil ophangen, is dat nog beter!

 

Vergeet de planten niet

Vergeet de planten niet

@plantswagshop/Instagram

De badkamer is vaak de beste plek om met planten te verfraaien: als het er licht is, kun je er tropische planten zetten die vocht nodig hebben, maar als er weinig licht is, passen er misschien beter andere planten zoals varens of pothos in, die tegen minder licht kunnen.

Zo kun je de badkamer verrijken met nieuwe details door potten die elders stonden te verplaatsen - of het is eindelijk een goed excuus om nieuwe planten in huis te verwelkomen!

 

Een wonderbaarlijk effect met een nieuwe mat

Een wonderbaarlijk effect met een nieuwe mat

urbanoutfitters.com

We gebruiken hem elke dag, hij wordt altijd nat en vies, dus je moet hem ook vaak wassen: het is normaal dat de mat in de badkamer uiteindelijk stuk gaat, eerst zijn kleuren verliest of grijs wordt en dan misschien zelfs zijn textuur wordt beschadigd. Bedenk echter eens wat een mooi effect het zou zijn om de mat die je steeds ziet te vervangen door een nieuwe, kleurrijke mat, misschien met leukere en originelere vormen. De kosten zijn laag, maar er is ook een gratis optie: maak er een zelf, met restjes van oude t-shirts of ook repen van oude handdoeken!

Een laagje verf en de badkamer is weer helemaal nieuw

Een laagje verf en de badkamer is weer helemaal nieuw

Tutorial via cravingsomecreativity.com

Een andere optie voor wie een beetje wil doe-het-zelven, is iets opnieuw verven: als je meubels verft zie je natuurlijk het gootste verschuil, maar ook enkele andere elementen (lampen, vazen of verschillende snuisterijen) kunnen het verschil maken. Kies een onverwachte kleur die bij de rest past en kijk hoe alles verandert!

Advertisement