Geen wirwar van kettingen meer: ​​ontdek hoe je orde schept en ze stijlvol tentoonstelt

door Natasja

10 Januari 2024

Geen wirwar van kettingen meer: ​​ontdek hoe je orde schept en ze stijlvol tentoonstelt
Advertisement

Je staat op het punt het huis te verlaten, je ziet de ketting die je wilt dragen, hij steekt uit een houder of ligt bovenop de andere kettingen. Je wilt hem pakken maar dan komt er een hele rij andere kettingen tevoorschijn en kun je twee dingen doen: of je laat alles liggen of je gaat aan de slag met het ontwarren van al die sieraden. Zelfs als je de tijd hebt voor de tweede keuze, als je dan niet iets doet om de kettingen van elkaar te onderscheiden, is het slechts een kwestie van tijd voordat je weer hetzelfde probleem krijgt.

Waarom neem je in plaats daarvan niet een uur de tijd om orde te scheppen tussen de kettingen om een probleem minder in je leven te hebben? Laten we eens kijken hoe je te werk kunt gaan zodat je nooit meer zorgen hoeft te maken om de kettingen te ontwarren.

Advertisement

Selecteer, verdeel in categorieën en...

Selecteer, verdeel in categorieën en...

Creativo

Begin met het verzamelen van al de kettingen: alle kettingen die in huis te vinden zijn, moeten op dezelfde tafel neergelegd worden, die leeg moet zijn en misschien al bedekt met een tafelkleed een handdoek of een grote doek. Als je de kettingen daarop neerlegt, loop je niet het risico dat ze over het tafeloppervlak glijden of eraf vallen. Alleen kettingen die al in hun doosjes zijn opgeborgen, meestal de elegantere waarvan je altijd weet waar ze zijn, kun je laten liggen.

Als je de kettingen voor je hebt, scheid ze indien nodig (oftewel: ontwarren) door ze naast elkaar te leggen, zonder ze nog te groeperen volgens een bepaald criterium.

Dan is het tijd om de moeilijke keuzes te maken: kun je iets weggeven? Moet er iets worden weggegooid omdat het onherstelbaar is? Hoeveel jaar is het geleden dat je die ketting droeg - en wil je hem echt nog houden?
Als je ze allemaal bij elkaar ziet, begrijp je welke je vaak draagt, welke je mooi vindt en welke je praktisch vergeten bent en dus weg kunt doen.

Als je de kettingen hebt uitgekozen die je wilt houden, verdeel ze in categorieën: alledaagse kettingen en elegantere kettingen. En maak misschien dan nog onderscheid in materiaal of kleur, zodat je weet hoe en waar je ze moet opbergen. Hoeveel dozen heb je nodig voor de exemplaren die je moet beschermen omdat je ze minder gebruikt? Hoeveel houders met armen of haken heb je nodig om de kettingen die je het meest gebruikt, van seizoen tot seizoen, op te hangen?

Als dit allemaal duidelijk is, hoef je alleen nog maar te zorgen voor de juiste kettinghouders! Laten we hieronder een paar soorten bekijken.

 

Advertisement

... Bewaar ze in de meest geschikte houders. Hier zijn er een paar ter inspiratie

... Bewaar ze in de meest geschikte houders. Hier zijn er een paar ter inspiratie

Yewclls/Amazon

De dozen zijn ideaal om alle belangrijke kettingen die je tot nu toe misschien in aparte houders hebt bewaard, samen te voegen.

CrownCandlesUK/Etsy

CrownCandlesUK/Etsy

Als de sieradendoos interne verdelers heeft, is het ook handiger om er meer kettingen in op te bergen, zonder het risico dat ze in de war raken.

BELLE VOUS/Amazon

BELLE VOUS/Amazon

De kettingen die je op een bepaald moment het vaakst gebruikt, moeten zo hangen dat ze snel te pakken en gemakkelijk te herkennen zijn. Het is dus de moeite waard om een houder te hebben waar je ze aan op kunt hangen.

AMareeBasseVendee/Etsy

AMareeBasseVendee/Etsy

Er zijn duizend soorten en stijlen voor sieradenhouders: elegant, rustiek, fancy .... Het hangt van je smaak af. Zorg ervoor dat ze de juiste maat hebben voor de kettingen. Als de kettingen passen, is het voor alle andere accessoires geen probleem.

Advertisement
wswoodenrack/Etsy

wswoodenrack/Etsy

Dan zijn er nog planken met haken, voor wie geen ruimte heeft op meubels, maar wel op muren. Haken voor kettingen die altijd goed uit elkaar worden opgehangen, en dan nog een plank voor alles wat je nodig hebt of leuk vindt!

EthnicaDesigns/Etsy

EthnicaDesigns/Etsy

Ook voor de planken met haken heb je een ruime keuze aan modellen en afwerkingen, en je kunt ze ook zonder al te veel moeite zelf maken.

Klaar om voor eens en altijd orde te scheppen in je kettingencollectie?

 

Advertisement