Truien nemen veel ruimte in! Vouw ze op de juiste manier om ruimte te besparen

door Natasja

30 December 2023

Truien nemen veel ruimte in! Vouw ze op de juiste manier om ruimte te besparen
Advertisement

Zodra het winter wordt, zijn er weinig dingen die zo geruststellend zijn als het dragen van truien om je warm te houden en te beschermen tegen de ijzige temperaturen van het seizoen. Hoe warmer ze echter zijn, hoe groter de truien zijn en het komt dus vaak voor dat het niet eenvoudig is een plekje in de de kledingkast te vinden.

Omdat ze erg volumineus zijn, kunnen ze veel ruimte innemen als ze opgevouwen en op planken opgeborgen worden, en dus lijkt er vaak niet genoeg ruimte in de kledingkast te zijn om al je winterkleding op te bergen. De verleiding om truien op hangers te hangen om ruimte te besparen kan daarom groot zijn, maar dit is misschien niet de juiste oplossing omdat deze kledingstukken te zwaar zijn om op hangers te hangen en de hangers kunnen ze voortijdig beschadigen.

Hoe kun je de truien dan opbergen zonder dat ze te veel ruimte in beslag nemen, maar ook zonder dat ze beschadigd raken? Er zijn verschillende methoden die je hierbij kunnen helpen, we laten er hieronder een paar zien.

Advertisement

Methode 1: opgevouwen om rechtop te blijven staan

Methode 1: opgevouwen om rechtop te blijven staan

@The Folding Lady/YouTube

De eerste methode die we aanraden is om truien zo te vouwen dat ze verticaal kunnen worden uitgestald in de lades of op de planken.

Leg de trui eerst met de voorkant naar beneden op een plat oppervlak en vouw de twee zijkanten naar het midden, met de mouwen naar achteren getrokken. Neem nu het onderste deel van de trui en vouw het omhoog tot ongeveer 2/3 van de hoogte. Eindig met het omvouwen van het bovenste deel, zodat de trui gesloten is en rechtop staat.

Leg de truien verticaal in de lade, zodat ze minder ruimte innemen en je ze meteen de goede kunt vinden.

Advertisement

Methode 2: opgerold voor reizen

Methode 2: opgerold voor reizen

@Pedro Ivens/YouTube

Een tweede methode die je veel ruimte bespaart, is om de truien op te rollen. Deze methode is alleen geschikt voor de lichtste truien, die gemakkelijk kunnen worden opgerold zonder beschadigd te raken, en is perfect om de kleding in koffers te stoppen als je op reis gaat.

Begin met het onderste deel van de trui naar buiten te vouwen nadat je hem op een plat oppervlak hebt gelegd met de voorkant naar boven. Neem de mouwen en vouw ze diagonaal naar binnen, steek ze in de zak die gevormd is door het vouwen van het onderste deel, vouw vervolgens de linker- en rechterkant naar binnen.

Keer de trui om en rol hem op, beginnend bij de hals en verder naar beneden, en eindig door het onderste deel dat je in het begin hebt gevouwen recht te leggen.

Je trui is nu perfect verpakt en klaar om te reizen.

Methode 3: snel en compact

Methode 3: snel en compact

@Curbly/YouTube

Tot slot stellen we een zeer snelle en effectieve methode voor om de truien zo compact mogelijk te maken, die is gebaseerd op beide vorige methoden.

Leg de trui met de voorkant naar het oppervlak gericht en vouw de mouwen diagonaal om. Neem dan de linker- en rechterkant en vouw die naar binnen, vouw dan de trui dubbel en breng de onderkant in contact met de bovenkant.

Je kunt de trui nu nog een keer dubbelvouwen om hem nog compacter te maken.

Hoe berg jij je truien op en hoe maximaliseer jij de ruimte in de kledingkast?

Advertisement