De (echt werkende) wonderspons: één product dat duizend soorten vuil doet verdwijnen. Ontdek waar je het in huis kunt gebruiken

door Natasja

30 December 2023

De (echt werkende) wonderspons: één product dat duizend soorten vuil doet verdwijnen. Ontdek waar je het in huis kunt gebruiken
Advertisement

Ze worden wondersponsen genoemd en degenen die ze niet gebruiken zijn er niet zeker van of ze deze naam echt verdienen. Soms begrijpen zelfs degenen die ze gekocht hebben niet waarom ze zo bekend zijn. Nou, deze sponzen van melaminehars zijn in feite in staat om vieze vlekken te verwijderen van een groot aantal verschillende oppervlakken en materialen in huis.

Ze werken net als een gum, dus je wrijft ze over de vlek zoals een potloodstreep op een vel papier. Maar er is één stap die mensen soms vergeten te doen, en daarom vinden veel mensen de spons niet zo 'wonderlijk': je moet de spons elke keer natmaken en uitwringen voordat je hem gebruikt. Laten we eens kijken op hoeveel manieren dit voorwerp van pas komt in huis.

Niet alleen muren: de wonderspons is ook handig voor veel andere dingen

Niet alleen muren: de wonderspons is ook handig voor veel andere dingen

Creativo

Een wonderspons wordt meestal gekocht als je er genoeg van hebt om vingerafdrukken of andere vlekken die op de muren verschijnen te verwijderen. Er zijn gevallen waarin de vlekken altijd blijven zitten, hoeveel je ook sprayt en veegt. Hier komt de wonderspons goed van pas, als je hem op de juiste manier gebruikt zoals hierboven aangegeven. Maar je kunt het ook gebruiken op het volgende:

  • Vloeren: als je gres porcellanato, keramiek, vinyl (dus gladde) vloeren hebt, waarop zich een vuilvlek vormt die de gebruikelijke beproefde methoden niet lijken te kunnen verwijderen, probeer dan de wonderspons. Wees echter vooral voorzichtig op vinyl: probeer het eerst op een onopvallende plek, want hoewel de schurende werking van deze hars gering is, kan het toch de glanzende afwerking van de vloer beschadigen.
  • Schoenen: het rubber onderaan het bovenwerk wordt het meest vuil, zowel op sportschoenen als op laarzen en veel ander schoeisel. Een natte en uitgeknepen wonderspons is de snelste manier om alle strepen te verwijderen.
  • Watervaste stiftvlekken op het bureau: ja, sommige mensen gebruiken het ook daar! Maar het is altijd beter om eerst te controleren of het niet te schurend is voor het oppervlak dat je wilt schoonmaken.

Wat hout betreft, zoals misschien bepaalde vloeren: als niets anders werkt, is het het proberen waard om het alleen op de bevuilde plekken te gebruiken en dan te proberen het te herstellen met een voedend product of een product dat de afwerking herstelt. Maar het is een ietwat extreme oplossing die met voorzichtigheid moet worden overwogen.

Advertisement

Andere toepassingen voor de wonderspons in huis

Andere toepassingen voor de wonderspons in huis

Par, DR HYGI/Amazon

Als je het op ruwe oppervlakken wilt gebruiken, werkt het misschien wel, maar slijt het ook veel sneller. De keuze is aan jou. Voor de rest zijn hier enkele andere huishoudelijke toepassingen die je kunt proberen:

  • Kranen: verwijder kalkaanslag en kringen van waterdruppels met slechts een paar bewegingen.
  • Reinigen van voegen: in plaats van borstels en verschillende crèmes, probeer de wonderspons. Als je geen grote oppervlakken hoeft schoon te maken, is dit handiger!
  • Verkleuringen op de douchebak of ander sanitair: altijd als volgende oplossingen als normale methodes niet hebben gewerkt, kan een veeg met de wonderspons de gewenste witheid herstellen.
  • Inductiekookplaat waarop niets anders werkt: als je het probeert en ziet dat het geen ongewenste vlekken achterlaat, probeer het dan te gebruiken voor die echt hardnekkige kringen die met niets anders weggaan!

Heb jij de wonderspons wel eens op deze manieren gebruikt?

Advertisement