De televisie verbergen: 7 praktische tips waar je uit kunt kiezen om hem minder zichtbaar te maken

door Natasja

29 December 2023

De televisie verbergen: 7 praktische tips waar je uit kunt kiezen om hem minder zichtbaar te maken
Advertisement

Orde in huis willen betekent soms ook inrichtingselementen aan het zicht onttrekken zodat alles er schematischer en netter uitziet. Een van de dingen die veel mensen niet altijd willen zien, is de televisie. Een voorwerp dat niet meer weg te denken is uit huis, maar dat je in sommige gevallen een beetje zat bent en dat je, hoewel nuttig, niet altijd wilt zien. Maar hoe laat je de tv verdwijnen zonder hem te verwijderen?

Er zijn veel manieren om een tv 'onzichtbaar' te maken. Laten we er samen 7 ontdekken die erg handig kunnen zijn.

Advertisement

1. Ingebouwd in meubilair

1. Ingebouwd in meubilair

aleets12 Torres/Pinterest

Je wilt niet dat de tv helemaal verdwijnt, maar ook niet dat hij erg opvalt in het totaalbeeld van de woonkamer. Denk erover om het in een meubelstuk te verwerken. Hoog of laag, de deuren die de tv verstoppen zullen zo gemaakt zijn dat ze de televisie kunnen 'omarmen' en het een integraal onderdeel van het meubel maken, zonder dat het opvalt aan de muur.

Advertisement

2. Verstoppen achter de spiegel

2. Verstoppen achter de spiegel

The Aesthete/Pinterest

Wie had ooit verwacht dat er een televisie achter een spiegel tevoorschijn zou komen? Denk aan de scène: een gast kijkt in de spiegel om te controleren of hij zij er goed uitziet, je loopt naar de gast toe en begint de spiegel te verschuiven zodat er iets onder vandaan komt, maar wat? Dat is een televisie! Een slimme manier om het aan het zicht te onttrekken, maar ook een handige manier om dubbel gebruik te maken van de muur waarop je de televisie plaatst.

3. Geïntegreerd in de inrichting

3. Geïntegreerd in de inrichting

nextluxury.com

Je kunt het niet echt laten verdwijnen, maar er is toch een oplossing. Integreer het in de inrichting, op een manier dat het één wordt met de wand en er perfect bij past, zodat het een prachtig element wordt. In dit geval was de televisie in het midden van de scheidingswand van houten latten plaatsen een winnende keuze voor het prachtige uiteindelijke effect. Wauw!

4. TV-lift

4. TV-lift

.cabinet-tronix.com

Liften zijn niet alleen de klassieke liften voor mensen of voor eten, maar zijn ook gemaakt voor televisie. Bestaande oplossingen omvatten allerlei stijlen en bestaan uit een laag kastje waar de tv niet op staat, maar in zit. Indien nodig kun je de televisie uit de diepte van de kast laten komen of erin laten verzinken. Vergeet niet om geen delicate snuiserijen op de kast te plaatsen: als je niet oplet, kunnen ze vallen en breken wanneer het kastje geopend wordt.

5. De televisie wordt een kunstwerk

5. De televisie wordt een kunstwerk

jasmine-roth.com

Dat kan ook, en op heel veel manieren. Je kunt kiezen voor een schuifpaneel dat mechanisch van onder naar boven beweegt om de televisie te onthullen, of je kunt gaan voor een kantelend paneel dat opent en sluit met een simpele aanraking. Er zijn heel veel opties, maar bedenk eens hoe mooi het is om de televisie te hebben wanneer je hem nodig hebt en, wanneer je er niet naar kijkt, met een aanraking een prachtig kunstwerk op zijn plaats te zien verschijnen. Briljant!

Advertisement

6. Verborgen in de kast

6. Verborgen in de kast

Pinterest

Je zet de televisie op de plek die het handigst is, misschien recht voor de bank. Klaar? Plaats hem nu in een kast en plaats een schuifdeur ervoor. Afhankelijk van of je de televisie nodig hebt of niet, kun je de schuifdeur gemakkelijk openen en sluiten. Om het geheel nog meer te verfraaien, kun je besluiten om geen gladde deur te plaatsen, maar een met planken, zodat hij in gesloten toestand het effect geeft van een elegante boekenkast. Mooi en nuttig, vind je ook niet?

7. Vermeng het op een of andere manier

7. Vermeng het op een of andere manier

Juliana Shwartzbaum/Pinterest

Als je hem niet, alleen, op een witte muur plaatst, zal de tv niet opvallen. Denk dus aan een meubel dat de hele muur bedekt, misschien in een spel van open en dichte planken waartussen, bijna onzichtbaar, ook de tv past. Niemand zal het opvallen, zeker niet als hij uit staat.

Dit zijn slechts 7 manieren om de tv te laten verdwijnen uit de verschillende kamers in huis. Andere opties zijn om een super innovatief en modern apparaat te kopen dat van zichzelf al een perfect kunstwerk is, of om de voorkeur te geven aan gordijndeurtjes, of om een klassiek schilderij aan de muur te bevestigen met een spijker dat de tv bedekt. Kortom, laat je fantasie de vrije loop, want er zijn heel veel verschillende manieren.

Vind jij het ook niet mooi dat de televisie altijd zichtbaar is?

Advertisement