Genoeg van onaangename geuren in de vaatwasser? Hier is de oplossing voor het probleem

door Natasja

28 December 2023

Genoeg van onaangename geuren in de vaatwasser? Hier is de oplossing voor het probleem
Advertisement

Heb je wel eens na het wassen de vaatwasser geopend en een vreemde geur geroken? Het is niet de vuile vaat, maar gewoon de vervelende geur die het apparaat kenmerkt en je het gevoel geeft dat het niet schoon is. Wat kun je doen om te voorkomen dat zulke geurtjes voor altijd blijven hangen?

Er zijn enkele alledaagse producten die, niet iedereen weet dit, precies gebruikt kunnen worden om de vaatwasser weer als nieuw te maken. Laten we eens kijken welke dat zijn.

Advertisement

Hoe verwijder je onaangename geuren uit de vaatwasser?

Hoe verwijder je onaangename geuren uit de vaatwasser?

Creativo

Vuil, korsten, kalk: het zijn allemaal redenen waarom de vaatwasser niet meer zo lekker ruikt als eerst. Een heel vervelend fenomeen, want het geeft je het onaangename gevoel dat de vaat niet zo schoon is als je zou willen. Gebruik je veel specifieke producten, maar bereik je niet het gewenste resultaat? Probeer een paar DIY trucjes.

  • Wijnazijn. Een onfeilbare bondgenoot, laten we eerlijk zijn en ook in de vaatwasser helpen zijn eigenschappen. Je kunt een beetje op de borden en glazen spuiten voordat je begint met het wassen, of een heel glas in het bakje doen voordat je begint met een leeg programma. In beide gevallen zorgen de geur en de eigenschappen van het product ervoor dat onaangename geurtjes verdwijnen. En niet te vergeten is het ook heel nuttig om kalkaanslag en kringen tegen te gaan die zich kunnen vormen op bijvoorbeeld glazen.
  • Citroen. Heb je geen azijn? Geen probleem. Open de koelkast en kijk of er nog een citroen ligt. Als dat zo is, knijp hem uit en giet het sap in het bakje, net zoals je met de azijn hebt gedaan. Om het schoonmaken te versnellen, kun je de citroen doormidden snijden en leeg of vol in het bakje doen. Je zult zien hoe het ruikt als de afwas klaar is.
  • Baking soda. Het staat niet alleen bekend om zijn desinfecterende, maar ook om zijn geurvangende eigenschappen en is daarom uitstekend geschikt voor deze toepassing. Soms wordt het ook gebruikt om onaangename geurtjes in kamers of de koelkast te 'vangen', waarom niet in dit geval? Een lepeltje is genoeg om het gewenste resultaat te krijgen.

Advertisement

Ben je niet tevreden met het resultaat?

Ben je niet tevreden met het resultaat?

Creativo

Als je al deze methoden hebt geprobeerd, maar nog steeds niet tevreden bent, kun je overgaan tot een grondige reiniging van het apparaat. Hoe? Je kunt speciale producten voor vaatwasmachineonderhoud, die in de winkel te koop zijn, gebruiken of citroenzuur. 

 

Dit is uitstekend tegen vuil en korsten en twee lepels ervan zijn genoeg om in het mandje te doen voordat je begint met een lege afwas op hoge temperatuur. Je zult zien dat het aangekoekte vet, de resten en de nare geurtjes zullen verdwijnen.

 

Vergeet echter niet om de vaatwasser altijd schoon te houden, zodat nare geurtjes zich niet opnieuw ophopen en het verschijnsel zich niet herhaalt.

Advertisement