De woonkamer ziet er altijd netjes uit als je de dekens op deze manier op de bank legt

door Natasja

28 December 2023

De woonkamer ziet er altijd netjes uit als je de dekens op deze manier op de bank legt
Advertisement

In de winter wordt het huis een toevluchtsoord en de woonkamer is de plek waar je het grootste deel van de dagen doorbrengt. Daarom is het altijd een goed idee om een warme deken of plaid bij de hand te hebben op de bank, zodat je je warm kunt houden als het koud is.

De aanwezigheid van een deken of plaid op de bank kan er echter voor zorgen dat de hele woonkamer er chaotisch uitziet en de harmonie verpest als ze lukraak en onzorgvuldig worden neergelegd. Soms is echter zelfs het meest nette neerleggen niet geschikt als je geen rekening houdt met de kamer en de sfeer. 

Maar als ze op de juiste manier zijn gerangschikt, kunnen de dekens op de bank kleur en verfraaing toevoegen aan de woonkamer, waardoor deze persoonlijkheid en diepte krijgt en je ook nog eens verwarmt tijdens winterse middagen op de bank. 

Kijk dus welke fouten je moet vermijden en hoe je de dekens op de bank op de juiste manier kunt neerleggen, zodat de woonkamer er altijd netjes uitziet.

Advertisement

Veelvoorkomende fouten die je moet vermijden

Veelvoorkomende fouten die je moet vermijden

@ebibelo.gr/Instagram

Er zijn veelvoorkomende fouten bij het neerleggen van dekens in de woonkamer en ze zijn niet beperkt tot ze willekeurig op de bank, op de salontafel of op de vloer neer te leggen; je zou kunnen denken dat het een goed idee is om de deken op de achterkant van de bank te leggen, wat niet alleen de originaliteit van de woonkamer verhoogt, maar er ook voor zorgt dat je de deken altijd bij de hand hebt als je hem nodig hebt. 

Als je de deken, netjes opgevouwen of liggend, op de achterkant van de bank legt, is hij teveel in zicht en zal het het tegenovergestelde effect hebben van wat je had gehoopt, waardoor je woonkamer er rommelig en chaotisch uitziet.

Dus hoe kun je de dekens zo ordenen dat ze perfect in de inrichting van de kamer passen? Dat ontdek je hieronder.

Advertisement

1. Ordelijke rommel

1. Ordelijke rommel

@minimalistic.design/Instagram

Dunne of kleine dekens kunnen kunstig over de bank worden gedrapeerd zodat het lijkt alsof ze willekeurig zo zijn gevallen. Deze ordelijke rommel vereist echter goed nadenken en tijd om dit te bereiken: zorg ervoor dat een deel van de deken van de zitting of armleuning van de bank valt en eventueel de vloer met een hoek raakt. 

2. Verborgen

2. Verborgen

thediyplaybook.com

Als je het idee om de dekens uit te stallen echt niet leuk vindt, kun je ervoor kiezen om ze te verstoppen in een bak naast de bank. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rieten mand?

3. Hangend

3. Hangend

lot35homes.com

Hang de dunne dekens aan de muur met haken, kappenstokken of een decoratieve ladder, ze krijgen niet alleen een decoratieve functie, maar zijn ook altijd klaar voor gebruik.

4. Gevouwen

4. Gevouwen

utrdecorating.com

Je kunt de dekens gewoon opvouwen en ze op de bank leggen door ze tegen de rugleuning of armleuning te laten leunen of ze onder de kussens te leggen.

Advertisement

5. Op de chaise longue

5. Op de chaise longue

@ebibelo.gr/Instagram

Als je een bank met een chaise longue hebt, kun je de deken eroverheen draperen en deze netjes opgevouwen of willekeurig neerleggen. Daardoor ziet de bank er een stuk gezelliger uit.

Hoe schik jij de dekens op de bank in de woonkamer?

Advertisement