Pinterest onthult de interieurtrends die 2024 zullen veroveren

door Natasja

26 December 2023

Pinterest onthult de interieurtrends die 2024 zullen veroveren
Advertisement

Waar is men naar op zoek op Pinterest om te beslissen hoe een huis in te inrichten, maar ook hoe zich te kleden, make-up aan te brengen en wat in het algemeen te kopen? Het sociale platform heeft steeds meer zoektrends laten zien op verschillende gebieden van het dagelijks leven, en sommige zijn specifiek voor de wereld van binnenhuisinrichting.

De inspiraties die het meest worden aangeklikt door gebruikers stellen smaken voor die in verschillende richtingen gaan, met een blik op het verleden die weer opduikt in nieuwe vormen. Dit zijn voorstellen die niet direct overeenkomen met de voorstellen van designprofessionals en ze zijn vooral bijzonder! Laten we eens kijken waar we het over hebben.

via Pinterest Report

Advertisement

Als de keuken kitsch wordt: de 'Kitschens'-trend komt eraan

Als de keuken kitsch wordt: de 'Kitschens'-trend komt eraan

@designlovefest, @domino/Instagram

Door te spelen met de termen 'Kitchen' (keuken) en 'kitsch' ontstond de trend 'Kitschens', d.w.z. keukens met uitgesproken kitscherige trekjes: dus artistieke keuzes op het vlak van kleuren en patronen, maar ook materialen, die vaker wel dan niet grenzen aan slechte smaak, of tenminste aan wat vroeger een slechte smaak werd genoemd. In feite wordt dit opzichtige resultaat bereikt door elementen uit het verleden terug te brengen, uit designkenmerken die ook van jaren geleden zijn.

Zoals het lijstwerk in deze keuken bijvoorbeeld.

Advertisement
claybrookstudio.co.uk

claybrookstudio.co.uk

Over keukens gesproken (maar eigenlijk ook over badkamers!), vintage en felgekleurde tegels lijken steeds meer hun intrede te doen, vooral als spatwand. Maar als je een kijkje op Pinterest neemt, zie je dat het een stijl is die zich ook uitstrekt tot serviesgoed en accessoires, die onmiskenbaar vintage kleuren hebben!

Western Gothic: wat als de familie Addams in het Wilde Westen zou leven?

Western Gothic: wat als de familie Addams in het Wilde Westen zou leven?

thatchliving.co

Er bestond 'Vintage Americana', maar ook 'boho western', en nu wordt dit alles samengevoegd, met een gotisch vleugje. Wat betekent dat? Een eclectische mix van het Wilde Westen met donkere tinten en American Gothic, maar ook met een moderne twist.

Hier zie je hout, zwart-witfoto's, schedels en voorwerpen die doen denken aan het Wilde Westen, en vooral veel donkere kleuren in de inrichting, van de muren tot de meubels en verschillende accessoires.

ebay.co.uk

ebay.co.uk

Een gelijkaardige stijl laat ook ruimte voor antiek, of het recyclen van gebruikte voorwerpen die dan ad hoc gedecoreerd worden. Er is echter voldoende inspiratie voor onmiskenbaar moderne aankopen, die deze inspiratie volgen in vormen en kleuren.

Cafecore: de koffiepauze is een ritueel dat een eigen hoek verdient

Cafecore: de koffiepauze is een ritueel dat een eigen hoek verdient

shop.swan-brand.co.uk

Voeg het woord 'core' ('kern', zouden we kunnen zeggen) toe aan een ander woord en je ziet wat letterlijk de kern van de zaak is: in dit geval koffie. En meer specifiek, de sfeer van barretjes, de plaatsen waar men geniet van zijn of haar favoriete drankje, op zijn/haar favoriete manier.

Dus, in huis, zelfs als het huis klein is, zijn mensen steeds meer op zoek naar de ideale oplossing om ruimte te maken voor een koffiezetapparaat, suiker, kopjes, siropen, verschillende smaakstoffen en al het benodigde gerei. Het is een echte inrichtingskans, maar wel een die perfect functioneel is!

Advertisement

Hot Metals: de glinstering van metalen oppervlakken neemt de overhand

Hot Metals: de glinstering van metalen oppervlakken neemt de overhand

Deborah French Designs/onekindesign.com

Glinsterende metalen, die een 'hot' onderwerp worden omdat ze zo trendy zijn. Pinterest laat ons zien dat metallic details op elk gebied steeds populairder worden: van kleding en make-up tot de keuze van materialen en afwerkingen in elke hoek van de huizen.

In de keuken betekent dat roestvrij staal, maar ook veel andere accessoires in huis. En niet zozeer het gouden metaal, maar het zilverkleurige, het meer - ironisch genoeg - koude metaal.

Wie houdt ervan? Zowat iedereen, van Generatie Z (die de meeste van deze trends bepaalt) tot de Boomers.

reallywellmade.co.uk

reallywellmade.co.uk

Soms is het een volledig industriële look, die op het eerste gezicht alleen aan efficiëntie denkt, maar in feite ook zorgvuldig ontworpen is.

Advertisement

Aquatecture: leven in symbiose met de natuur door aquaria en watertuinen

Aquatecture: leven in symbiose met de natuur door aquaria en watertuinen

Aquarium Style/Pinterest

Aquaria, watertuinen en dergelijke: ideeën om ze in huizen te integreren zijn waanzinnig. Er is sprake van zowel de duurdere als de wat meer ambachtelijke inrichtingsoplossingen. Zo zijn er duizend variaties op de klassieke vissenkommen, maar er is ook een drang om ruimte te vinden voor tuinen die alleen uit planten bestaan, of die plaats moeten bieden aan schildpadden en andere soorten: een andere manier om contact te zoeken met de natuur, wat echter altijd moet gebeuren met een minimaal bewustzijn van de behoeften van de soorten die je in huis introduceert.

Welke van deze trends spreekt jou het meest aan?

Advertisement