Maak de elektrische oven in een handomdraai en moeiteloos schoon met een vaak gebruikt voorwerp

door Natasja

24 December 2023

Maak de elektrische oven in een handomdraai en moeiteloos schoon met een vaak gebruikt voorwerp
Advertisement

De elektrische oven is een zeer veelzijdig apparaat, waarmee we veel gerechten gemakkelijker kunnen bereiden dan met de traditionele oven. Door zijn compacte formaat kun je met dit kleine apparaat ook kleine hoeveelheden voedsel bereiden en het is bijzonder geschikt voor alleenstaanden, waardoor het steeds populairder wordt in de huizen. Dit apparaat kan ook naar wens worden verplaatst, zodat je de verspreiding van onaangename geuren in de keuken kunt beperken als je het onder de afzuigkap of naast een open raam zet om het te gebruiken.

Het schoonmaken van elektrische ovens kan echter bijzonder moeilijk en bewerkelijk lijken, waardoor deze kleine apparaten vaak niet vaak genoeg worden schoongemaakt en zich na verloop van tijd ophopen met een grote hoeveelheid kruimels en etensresten. Toch zijn er maar een paar eenvoudige maatregelen nodig om de elektrische oven weer schoon en glanzend te krijgen, zoals het was toen je het kocht.

Een gewoon voorwerp in de keuken volstaat om deze taak uiterst snel en eenvoudig te maken.

Aluminiumfolie voor de elektrische oven

Aluminiumfolie voor de elektrische oven

Marco Verch official photographer/Flickr

Om het schoonmaken van de elektrische oven te vergemakkelijken, kun je een eenvoudige truc toepassen waarbij je een eenvoudig artikel gebruikt dat altijd in de keukenlade aanwezig is: aluminiumfolie.

Bedek de bakplaat van de elektrische oven voor gebruik met aluminiumfolie om kruimels, vet en etensresten gemakkelijk op te vangen. Zo blijft de oven langer schoon en kun je de folie eenvoudig verwijderen om eventuele resten te verwijderen. Je kunt de aluminiumfolie na gebruik gewoon in de recyclebak gooien.

Beperk het gebruik van aluminiumfolie op de bakplaat om de perfecte werking van de oven te allen tijde te garanderen en vergeet niet dat het gebruik van folie een reflectie kan creëren die de hitte zal verhogen door voedsel sneller te laten garen.

Advertisement

Reinigingstips voor de elektrische oven

Reinigingstips voor de elektrische oven

bluebulle/Reddit

Allereerst raden we je aan om de oven uit te schakelen en de stekker uit het stopcontact te halen, zodat het kan afkoelen voordat je het schoonmaakt.

Je kunt een mengsel van azijn en baking soda of citroen en baking soda gebruiken om de binnenkant en het deurtje van de oven schoon te maken. Laat een paar minuten zitten voordat je het afneemt met een zachte spons. Spoel af en droog.

Voor de verwijderbare onderdelen moet je eventuele korsten verwijderen voordat je ze schoonmaakt: bedek het beweegbare deel met keukenpapier en spuit er ontvetter op. Laat het 10 minuten staan voordat je het keukenpapier verwijdert en reinigt met een van de mengsels die zijn aangegeven voor de binnenkant van de oven.

De elektrische oven is dan altijd vrij van vuil, etensresten en korsten!

Advertisement