Versier je huis met rood: hier zijn 14 ideeën om elke kamer uniek en vermiljoen te maken

door Natasja

22 Januari 2024

Versier je huis met rood: hier zijn 14 ideeën om elke kamer uniek en vermiljoen te maken
Advertisement

Als je je huis inricht, wil je dat het op de een of andere manier jouw manier van leven weerspiegelt, je eigenaardigheden en je ware ziel. Om dit te doen, is het belangrijk om te begrijpen welke stijl de kamers moeten krijgen en ook, niet minder belangrijk, welke kleur kenmerkend voor de kamers zal zijn. Voor mensen met een gepassioneerde, romantische en vurige natuur is rood de kleur die niet mag ontbreken.

Briljant en opzichtig, zal deze kleur de inrichting alleen maar af maken. Om alles goed tot zijn recht te laten komen is het niet nodig om de kamers te "vullen" met kleur, maar zijn kleine, eenvoudige accessoires voldoende om een extra touch te geven.

Laten we eens kijken naar deze 14 voorstellen om inspiratie op te doen en te kiezen welke je het mooist vindt.

Advertisement

1. Siervaas

1. Siervaas

Luiter/Etsy

Wie zegt dat vazen alleen bedoeld zijn om bloemen in te zetten? Als je er geen in huis wilt hebben, maar het wel een leuk idee vinden om een rood, opvallend en origineel detail toe te voegen, dan kan een siervaas uitkomst bieden. Hij zal zeker niet onopgemerkt blijven, ondanks het feit dat er geen bloemen in staan.

Advertisement

2. Vrouwelijk beeld

2. Vrouwelijk beeld

FavnaArt/Etsy

Beelden, hoe groot of klein ook, vormen een onberispelijke aanvulling op de inrichting. Een oplossing zoals deze, waarbij de gloed van de huid op meesterlijke wijze contrasteert met het rode hoofddeksel, is gewoonweg fantastisch.

3. Klaprozen voor elk seizoen

3. Klaprozen voor elk seizoen

CeramicFloristPL /Etsy

Wie zegt dat bloemen verwelken? Als je ze mooi vindt en ze altijd op hun mooist en in alle seizoenen wilt zien, zelfs als ze in de natuur niet echt bestaan, kies dan voor kunstbloemen. Klaprozen zijn bijvoorbeeld een van de mooiste bloemen, maar ook erg kwetsbaar. Deze keramische exemplaren verwelken in iedergeval niet. En wat een prachtige explosie van rood.

4. Vermiljoen krans

4. Vermiljoen krans

KeshasCuteCreations/Etsy

Golven en zachtheid kruisen elkaar en bewegen kronkelend in een cirkel om een krans te vormen die we zelfs kunnen ophangen als we niet in de kersttijd zijn. Het is waar dat rood ons doet denken aan die tijd van het jaar, maar het is ook waar dat zo'n ornament bewonderd zal worden.

5. Waarom geen rode appel?

5. Waarom geen rode appel?

ArktosArt/Etsy

Een klassieke vrucht, net zoals zijn heldere en levendige kleur klassiek is. Je de appel op de grond leggen, op een meubelstuk, in het midden van de tafel, veel appels in een schaal of boven in de boekenkast in de woonkamer. Overaal ziet het er mooi uit.

Advertisement

6. Vloerkleed

6. Vloerkleed

WHLONG/Amazon

Wat dacht je van een mooi effen of met patronen rood vloerkleed zoals hier? Het is zeker een meer excentrieke oplossing, maar als je de ruimte op deze manier opvult, ziet alles er heel elegant uit.

7. Sprookjesachtig tafereel

7. Sprookjesachtig tafereel

@toregarden/Instagram

Dwergjes en rode lantaarns zijn precies wat je nodig hebt als je zowel de buitenkant als de binnenkant van je huis een rustiek en sprookjesachtig tintje wilt geven. Je kunt er één plaatsen of kiezen voor een schattig paar.

Advertisement

8. Een beetje fruit

8. Een beetje fruit

AzemCopperDesigns/Etsy

Kunstfruit, dat zeker, maar even mooi en 'sappig'. De binnenkant van deze granaatappels is het vermiljoenachtige accent waarnaar je op zoek was. Wauw!

9. Kandelaar

9. Kandelaar

@christmas_interior/Instagram

Eenvoudig, klein, maar hij zal zeker opvallen door zijn kleur. Hij zal niet worden overtroffen door de andere details, dat weten we zeker.

Advertisement

10. Eeuwige rozen

10. Eeuwige rozen

BeatusFlower/Etsy

De rode roos is de bloem die symbool staat voor liefde en die iedereen graag in huis wil hebben. Er zijn rozen die eeuwig kunnen bestaan en de juiste keuze kunnen zijn om altijd 'verse' bloemen in huis te hebben.

11. Pepers

11. Pepers

lallehandmade/Etsy

Opvallend, gedurfd en veel geluk brengend, deze rode pepers geven originaliteit aan de woonkamer of de keuken. En wat dacht je ervan om er ook een paar in de slaapkamer te zetten?

Advertisement

12. Fantasierijk schilderij

12. Fantasierijk schilderij

7ArtPrints/Etsy

Een klassiek inrichtingselement, een doek met figuren van de natuur of ook andere onderwerpen met een 'vuur'-achtergrond staan erg chic.

13. Een koraalaccent

13. Een koraalaccent

luxandhome/Etsy

Namaak natuurlijk, maar nog steeds erg indrukwekkend. Deze koraaltak is ideaal om een meubelstuk of tafel mee te versieren. Iedereen zal er zo een willen hebben.

Advertisement

14. Rode glazen fles

14. Rode glazen fles

VecchiaRomaVintage/Etsy

Eenvoudig en vintage, het kan worden getransformeerd in een originele bloemenhouder, geschikt als een tafeldecoratie die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook milieuvriendelijk is.

Er zijn dus veel ideeën in de rode kleur om de inrichting een opvallende touch te geven en jouw vurige geest te laten zien. Maar welke van deze voorstellen ga jij kiezen?

Advertisement