Hier lees je hoe je de badkamer het beste kunt inrichten en organiseren, zelfs als deze bescheiden van formaat is

door Natasja

11 December 2023

Hier lees je hoe je de badkamer het beste kunt inrichten en organiseren, zelfs als deze bescheiden van formaat is
Advertisement

De keuze voor het inrichten van de badkamer is nooit eenvoudig: je moet bijvoorbeeld rekening houden met de juiste kleuren, en heel vaak heb je te maken met krappe ruimtes waar het sanitair en de strikt noodzakelijke meubels nauwelijks passen - bijna in elkaar moeten steken.

Het kan daarom lijken dat je in bepaalde gevallen niet veel mogelijkheden hebt om in te richten en te personaliseren, en zelfs dat je bepaalde voorwerpen niet echt kunt opbergen - ook al zou je dat willen - vanwege ruimtegebrek in de badkamer. Maar we laten je enkele heel interessante ideeën zien die dit probleem kunnen oplossen!

Advertisement

Profiteer van een verhoging boven de wastafel

Profiteer van een verhoging boven de wastafel

WoodCraftXMario/Etsy

Elke ruimte komt van pas als het allemaal heel krap is. Dus als eerste stap raden we je aan om de ruimte boven de wastafel te benutten met een speciale constructie!

Als je gewoon de ruimte niet hebt, moet je die creëren en deze oplossing is echt fijn om een plek te krijgen om kleine alledaagse voorwerpen op te bergen in de badkamer: een handig idee dat ook nog eens elegant is om te zien.

Advertisement

2. Kleine wandhouder

2. Kleine wandhouder

EKNITEY Store/Amazon

In de lijn van wat zojuist is beschreven, zou het ideaal zijn om ook die paar laterale centimeters die je beschikbaar hebt in de buurt van de wastafel te kunnen optimaliseren.

Hiervoor is een opbergrek van het juiste formaat ongelooflijk functioneel: meerdere planken geconcentreerd in een zeer kleine ruimte kunnen een veelheid aan producten herbergen!

3. Hoekorganizer

3. Hoekorganizer

Shuang qing Store/Amazon

En er zijn echt allerlei soorten opbergrekken en vooral voor alle behoeften: er zijn ook handige hoekmodellen verkrijgbaar.

Ze zijn perfect om te plaatsen waar twee muren elkaar raken en bieden ook een designaanwinst die je niet over het hoofd mag zien.

4. Rekje met laden onder de wastafel

4. Rekje met laden onder de wastafel

LYWS Store/Aliexpress

Erboven, aan de zijkant van de wastafel... wat blijft er over? De ruimte eronder natuurlijk!

Heel vaak heb je te maken met zo weinig ruimte dat je denkt dat het bijna onbruikbaar is, maar dat is niet het geval: met een rekje met schuifladen kun je er in een handomdraai producten, bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen voor de badkamer, in plaatsen! Een praktische en slimme oplossing.

5. Wandorganizer

5. Wandorganizer

ALYER/Amazon

Laten we nu eens kijken naar de ruimte om de wastafel en naar een organizer voor aan de muur: er zijn er, zoals de voorgestelde, die je bijna overal kunt ophangen.

Als je een plek hebt waar je zo'n object kunt ophangen, heb je veel waardevolle ruimte voor je spullen gewonnen.

Advertisement

6.Houders op planken

6.Houders op planken

Mkono/Amazon

Volgens hetzelfde principe spelen planken een fundamentele rol: op de juiste plek geplaatst kunnen ze uiterst praktisch in gebruik zijn en, waarom ook niet, een esthetisch element dat 'die extra touch' aan de badkamer kan geven.

7. Verborgen kast achter de deur

7. Verborgen kast achter de deur

Cabidor/Amazon

Als je het niet kunt zien, betekent dat niet dat het er niet is, toch? Dit is een heel bijzondere kast: achter de deur geplaatst is het praktisch onzichtbaar als de deur dicht is, maar toch past er een groot aantal badkamerproducten in!

Advertisement

8. Trolley met meerdere planken

8. Trolley met meerdere planken

SPACELEAD/Amazon

Et voilà: een trolley van het juiste formaat en je hebt meteen waardevolle extra ruimte!

Dankzij het ontwerp kun je de trolley tussen twee meubels naast elkaar plaatsen of tussen een meubel en een sanitaire voorziening, deze oplossing zal je zeker veel mogelijkheden bieden!

9. Planken aan de deur

9. Planken aan de deur

Senior Store/Aliexpress

We hebben het al gehad over een verborgen oplossing achter de deur, maar wat als de oplossing de deur zelf is!

Met kleine planken die ad hoc zijn geplaatst, zou je een grote hoeveelheid ruimte kunnen krijgen op een heel creatieve manier, zeker een idee om te proberen.

Advertisement

10. Deurorganizer

10. Deurorganizer

The container store

En als nog wat meer wilt uitbreiden, heb je hier een echt rek ontworpen om achter de deur te plaatsen, van een nog hoger kaliber dan de eenvoudigere planken!

Niet langer hout, maar plastic en metaal vormen en verdelen verschillende houders die klaar zijn om te worden gebruikt voor elke behoefte!

11. Organizerhouders als zichtbare meubelstukken

11. Organizerhouders als zichtbare meubelstukken

Sevenblue Store/Amazon

Als je niet iemand bent die graag al te creatief is, kun je kiezen voor een klassiek maar zeer functioneel idee: organizers die je gewoon bovenop een meubelstuk kunt plaatsen.

Niets bijzonders of ingewikkelds. Maar deze oplossing doet zijn werk heel goed en stelt je in staat om kleine en middelgrote voorwerpen op te bergen. En als je ze prominent wilt uitstallen, is er niets op tegen om een element te kopen met een aantrekkelijk ontwerp!

In principe bestaat er niet zoiets als een te kleine kamer, of het is in ieder geval geen onoverkomelijk probleem: het draait allemaal om verbeeldingskracht en een goed inzicht!

Advertisement