Benut deze DIY trucs voor een altijd lekker ruikende badkamer

door Natasja

07 December 2023

Benut deze DIY trucs voor een altijd lekker ruikende badkamer
Advertisement

Wanneer je een schone, geurige badkamer binnengaat, ervaar je een gevoel van comfort dat onmiddellijk ontspant: je in de badkamer bevinden en voor je welzijn zorgen wordt echt iets aangenaams. Als je daarentegen onaangename geuren ruikt, wordt de badkamer ineens een plek waar je je ongemakkelijk voelt en die je een zeer ongemakkelijk gevoel van gebrek aan hygiëne geeft.

Daarom kunnen een paar dagelijkse of periodieke gewoontes er al voor zorgen dat het altijd aangenaam is om de badkamer te betreden, ook voor de gasten. En er zijn echt maar een paar gebaren nodig!

De bruisbal... Maar dan onder de douche!

De bruisbal... Maar dan onder de douche!

Marta Dzedyshko/Pexels

Ze zijn heerlijk en je kunt er echt van genieten als je tijd hebt om in bad te zitten, maar niet altijd lukt het om tijd vrij te maken voor dit ontspannende moment. En er is niet altijd een bad om in te zitten! Geen probleem: er zijn veel mensen die ook onder de douche profiteren van de bedwelmende geuren van bruisballen. Natuurlijk is het minder leuk als je het water niet in duizend kleuren ziet veranderen, maar je kunt zeker genieten van de geur.

Doe gewoon een bruisbal in een netzakje en hang het aan de douchekop of aan de knoppen aan de muur. Als het warme water erin trekt, doet hij zijn werk en verspreidt hij zijn kenmerkende geur! En zo gaat hij nog lang mee ook!

Als je echt overspoeld wilt worden met de geur, kun je een stukje afbreken en het verkruimeld bij de afvoer houden (afgedekt met een filter, om te voorkomen dat stukjes de leidingen verstoppen voordat het goed oplost), en dan ruik je het door de hele badkamer!

Advertisement

DIY tabletten om het toilet schoon te maken en lekker te laten ruiken

DIY tabletten om het toilet schoon te maken en lekker te laten ruiken

SoapsByTrey/Etsy

Bij de gewone schoonmaakbeurt van de badkamer, minstens een of twee keer per week, kun je ook zelfgemaakte tabletten gebruiken, de bruistabletten die langzaam oplossen in het toilet. Je gebruikt ze 's avonds, of voordat je naar je werk gaat: kortom, als je weet dat je een paar uur lang niet hoeft door te spoelen.

Je hebt het volgende nodig:

  • Een vorm zoals die voor ijs of chocolaatjes;
  • 15-20 druppels essentiële olie;
  • 160 g baking soda
  • een halve eetlepel azijn
  • 60 ml citroensap;
  • 1 eetlepel waterstofperoxide

Meng in een kom baking soda en citroensap en in een andere kom waterstofperoxide en azijn. Combineer vervolgens de twee mengsels en voeg de essentiële olie toe. Vul vervolgens met de hand of met behulp van een lepel de vakjes van de vorm en druk ze goed plat (maar je kunt ook goed platgedrukte balletjes maken). Laat een paar uur drogen (in het geval van balletjes is een vel bakpapier op een droge plek voldoende).

Als ze droog zijn, doe je ze in een glazen pot met deksel en gooi je er af en toe een in het toilet: dat ontsmet het en helpt bij het schoonmaken, en ondertussen geeft het zijn geur af!

De truc met toiletpapier

De truc met toiletpapier

Creativo

Het is een van de makkelijkste en populairste trucjes: neem een van de toiletrollen in de badkamer en giet een paar druppels essentiële olie aan de binnenkant van de kartonnen rol in het midden. Zo heb je in een paar stappen een luchtverfrisser gemaakt. Zodra je de geur niet meer ruikt, herhaal je de handeling, et voilà! Je kunt de geur kiezen die je het lekkerst vindt, en ook veel plezier beleven aan het experimenteren met verschillende combinaties van geuren.

Andere manieren om essentiële oliën te gebruiken en de badkamer lekker te laten ruiken

Andere manieren om essentiële oliën te gebruiken en de badkamer lekker te laten ruiken

Freepik

Er zijn verschillende andere manieren om oliën te gebruiken, maar welke hebben de voorkeur? Eigenlijk is elke geur die je lekker vindt ruiken goed. Meestal zijn de favorieten lavendel, met zijn ontspannende eigenschappen; citrusvruchten, die een energieke toets hebben; munt, dat altijd verfrissend is; of eucalyptus, met zijn balsamico werking die goed is voor de luchtwegen.

  • Je kunt een paar druppels op watjes of wattenschijfjes in een schoteltje of kommetje doen;
  • Je kunt een paar druppels ook in een kommetje doen waarin je een paar eetlepels baking soda hebt gedaan.
  • Als je een potpourri van gedroogde bladeren en bloemen hebt die misschien zijn oorspronkelijke geur verloren heeft, kun je die nieuw leven inblazen door er een paar druppels van een of meer essentiële oliën in te doen.

Freepik

Freepik

Kortom, door de schoonmaakroutines, de routines die je benut als je jezelf trakteert op een wellnesspauze en hier en daar een paar trucjes, kun je altijd een heerlijk ruikende badkamer hebben!

Advertisement