Weet je niet hoe je kopjes en bekers moet opbergen? Kijk dan eens naar deze 15 briljante ideeën

door Natasja

08 December 2023

Weet je niet hoe je kopjes en bekers moet opbergen? Kijk dan eens naar deze 15 briljante ideeën
Advertisement

Koffie, thee, kruidenthee en melk: iedereen drinkt graag een van deze dranken. Of het nu bij het ontbijt, de lunch, het avondeten of in de namiddag is, het is een fijne gewoonte en een aangename verwennerij voor onszelf en om te ontspannen. Natuurlijk zijn er bekers of kopjes nodig om een van deze dranken te drinken. Liefhebbers van bekers willen altijd graag nieuwe, zodat ze kunnen wisselen en voor elk soort drankje een specifieke kunnen gebruiken. Maar waar berg je ze op als het er te veel worden?

Er zijn tal van ideeën om bekers op te bergen, of ze nu groot of klein zijn. Oplossingen die niet alleen helpen om orde te scheppen, maar ook om smaakvol in te richten, afhankelijk van de stijl van het huis, en die kunnen worden gekocht of gemaakt met een beetje DIY. Kijk eens naar deze 15 ideeën om inspiratie op te doen en de oplossing te kiezen die het beste bij je past.

Advertisement

1. Klassiek paneel

1. Klassiek paneel

mygift.com

Hout en smeedijzer zijn twee elementen die perfect samengaan en in elke inrichtingsstijl passen. Eenvoudig en rechtlijnig, zijn ze ideaal voor een paneel dat alle of slechts enkele van de bekers kan bevatten.

Advertisement

2. Plank en haken

2. Plank en haken

MeyerWoodworkLLC/Etsy

Natuurlijk, eenvoudig en zeer chique, deze oplossing past perfect in een keuken in landelijke stijl, maar ook in een modernere keuken waar een vleugje van een heel andere stijl helemaal niet slecht staat. Het gemak van de haken en de plank erboven maken dit accessoire onvervangbaar.

3. Een klein schilderij van bekers

3. Een klein schilderij van bekers

jiomart.com

Minimalistisch en elegant: twee bijvoeglijke naamwoorden die perfect passen bij deze oplossing voor het opbergen van de bekers. Het zal een element zijn om in de keuken of in de open space te plaatsen, om een extra touch te geven. Daarbij kun je gemakkelijk kiezen, afhankelijk van het drankje dat je wilt drinken. Gewoonweg fantastisch!

4. Een boom van bekers

4. Een boom van bekers

agnesblogja.blogspot.com

Wauw! Het lijkt bijna onmogelijk, maar de bekers kunnen zich ook in een boom bevinden. Natuurlijk geen echte boom, maar wel eentje die aan de muur kan worden bevestigd en waaraan 'onzichtbare' haakjes ontspruiten om de porceleinen bekers aan te bevestigen. Is het niet geweldig?

5. Welke zal ik vandaag nemen?

5. Welke zal ik vandaag nemen?

northwestkeepsakes/Etsy

Een hele wand met bekers om uit te kiezen. Zo kun je kijken en kiezen uit alle bekers die je hebt en misschien ook verzamelen. Misschien koop je er een voor elke reis die je maakt en creëer je je eigen geografische mozaïek.

Advertisement

6. "Kijk eens wat een mooie voorwerpen ik heb gevonden".

6. "Kijk eens wat een mooie voorwerpen ik heb gevonden".

Mmcici/fruugo.it

Het lijkt alsof deze schattige en elegante octopus naar kopjes heeft gevist, wie weet waar. Een echt origineel object om de kopjes aan te bewaren en te laten zien. Iedereen zal er jaloers op zijn, dat is zeker.

7. Geometrische elementen

7. Geometrische elementen

pininternational.en.made-in-china.com

Eenvoudige houten latten met ingebouwde haken die je kunt gebruiken om originele wandcomposities te maken. Je kunt ervoor kiezen om ze naast elkaar te plaatsen, of om ze van elkaar en verspringend te plaatsen, je kunt de hoogte van elke lat veranderen of ook een hoge kolom vormen. Kortom, laat je fantasie de vrije loop.

Advertisement

8. Bekerhouder

8. Bekerhouder

Wisdom Star Store/Amazon

Een erg leuk voorwerp om in huis te hebben dat bijna doet denken aan pretparkattracties, vind je niet? In dit geval bevat het niet alleen de kopjes, maar ook de bijpassende schoteltjes en koffiepads, of kruidenthee en theezakjes.

9. De boom der wonderen

9. De boom der wonderen

americannaturalresources.com

De natuur is spectaculair buiten en er een stukje van in huis hebben is echt iets voor de natuurliefhebber. Alles uiteraard gekozen en gedaan met totaal respect. Kijk maar eens hoe mooi een enkele tak kan zijn die getekend en in silhouet in de lucht prijkt en waaraan de bekers kunnen worden opgehangen. Echt een uniek object.

Advertisement

10. Ik wil een beetje minimalisme

10. Ik wil een beetje minimalisme

MyGift Store/Amazon

Niets excentrieks of te opzichtig, maar minimalistisch en functioneel. Dat is het idee achter de driehoekige bekerhouder die, aangebracht op de keukenmuur, niet alleen een originele, maar ook een kleurrijke toets zal geven. Veel zal afhangen van de keuze van de bekers die je eraan gaat hangen.

11. Een beetje recyclen

11. Een beetje recyclen

craftedoflight.com

Een bekerhouder die eenvoudig kan worden gemaakt van een paar houten latten die in een mooie compositie worden samengevoegd, geverfd en waaraan haken kunnen worden gelijmd, afhankelijk van je behoeften. Wat vind je ervan, ga je proberen er een te maken?

Advertisement

12. Een oud meubelstuk

12. Een oud meubelstuk

sawdust2stitches.com

Antieke voorwerpen, meubels en snuisterijen uit een tijdperk dat ver van het onze ligt raken nooit uit de mode, integendeel. Het zijn juweeltjes die in huis moeten staan, die je moet koesteren en waar je trots op moet zijn, vooral als het voorwerpen zijn die al zo lang tot de familie behoren. Voor bekers zijn ze ideaal, omdat de donkere kleur die ze vaak kenmerken gemakkelijk te combineren is met de lichte kleur van porselein.

13. Bekers, bekers, en nog meer bekers

13. Bekers, bekers, en nog meer bekers

thecottagenest.blogspot.com

We krijgen nooit genoeg van het kopen van nieuwe bekers en kopjes en willen er altijd meer, maar dan wordt het ingewikkeld om ze op te bergen als ze niet in gebruik zijn. Dat is geen probleem als je zo'n element in huis hebt waaraan je letterlijk al de bekers en kopjes kan ophangen. Het is natuurlijk een beetje een rommeltje, maar het laat al je liefde voor deze objecten zien.

Advertisement

14. Ieder zijn eigen huisje

14. Ieder zijn eigen huisje

barishonline.com

Dit eenvoudige en ongecompliceerde paneel met dak is het juiste 'huis' voor het bewaren van bekers en kopjes. Wat een mooi theehuisje.

15. Contrast tussen wit en hout

15. Contrast tussen wit en hout

chatsworthcabinets.co.uk

Het contrast tussen de twee kleuren creëert een zeer elegante sfeer. De Tea & Coffee teksten geeft daarbij echt die extra touch die ontbrak en decoreert prachtig.

Heb je gezien hoeveel ideeën je in de praktijk kunt brengen om je mooie bekers en kopjes op te bergen? Er zijn heel veel manieren en voor alle smaken. Je kunt besluiten om ze kant-en-klaar te kopen of ze zelf te maken, het belangrijkste is om er een te kiezen die perfect bij jouw stijl past.

Welke van deze 15 oplossingen kies jij?

Advertisement