Ontwerpers onthullen nieuwe trends voor de woonkamerinrichting in 2024

door Natasja

04 December 2023

Ontwerpers onthullen nieuwe trends voor de woonkamerinrichting in 2024
Advertisement

De komst van een nieuw jaar brengt ook het verlangen naar vernieuwing met zich mee, en onder de vele vernieuwingen die je van plan bent in je leven te introduceren, kan een nieuwe look voor het huis niet ontbreken, en in het bijzonder voor de woonkamer, een van de kamers die je het meest vertegenwoordigt en waar je aangename uren doorbrengt om alleen of in het gezelschap van je gasten te ontspannen.

Interieurontwerpers zijn al duidelijk in hun gedachten over de trends van het nieuwe jaar dat op het punt staat te beginnen voor woonkamerinrichting en staan klaar om je te begeleiden bij deze verandering, of je nu hebt besloten de kamers volledig te vernieuwen, maar ook als je gewoon op zoek bent naar nieuwe inspiratie om de kamers bij de tijd te houden.

Het komende jaar zal het einde inluiden van het grimmige minimalisme, warme aardetinten blijven omarmen en duurzaamheid blijven nastreven, maar deze kenmerken integreren met felle kleuren, geometrie en geavanceerde technologie om je een welkom en beschermd gevoel te geven binnen de muren van je huis.

Hier zijn de voorstellen van de ontwerpers voor de woonkamerinrichting in 2024.

1. Maximalisme

1. Maximalisme

@cherrybernish/Instagram

Ook voor de woonkamer is de nieuwe trend voor 2024 het loslaten van extreem minimalisme ten gunste van zijn tegendeel, maximalisme. Belangrijke en soms excentrieke decoraties, felle kleuren die contrasteren met klassieke neutrale tinten en hun vrolijkheid overbrengen op de muren, maar ook op meubels en meubelstoffen.

Advertisement

2. De natuur staat voorop

2. De natuur staat voorop

@article/Instagram

Duurzaamheid en inspiratie uit de natuur is een andere grote trend voor 2024: milieubewustzijn wordt steeds meer een mentaliteit en niet alleen een trend, en de keuze van natuurlijke materialen, grote ramen die zorgen voor verbondenheid en continuïteit met de natuur, en groene planten die bijdragen aan meer ontspanning zullen tot de grote hoofdrolspelers van het nieuwe jaar behoren.

3. Gebogen en omhullende lijnen

3. Gebogen en omhullende lijnen

@homes_society/Instagram

Meubels worden zachter en omhullender met banken en fauteuils, maar ook tafels en inrichtingsaccessoires, die gebogen lijnen hebben.

4. Warme neutrale tinten

4. Warme neutrale tinten

@simones.abode/Instagram

Neutrale kleuren blijven een hoofdrol spelen, maar worden verwarmd door aardetinten, in contrast met de felle kleuren die typisch zijn voor het maximalisme. Net als natuurlijke materialen dragen ze bij aan een woonkamer die dichter bij de natuur staat en duurzaam is.

5. Technologie

Technologie wordt een belangrijk onderdeel van de huiskamer en helpt om een warmere en gezelligere omgeving te creëren met slimme apps die je helpen om altijd de optimale temperatuur, het juiste licht en je favoriete programma op de televisie te hebben.

Advertisement

6. Geometrische elementen

6. Geometrische elementen

@kimberlyharrisoninteriors/Instagram

Creëer beweging in de woonkamer met interessante geometrische elementen, die het echte decoratieve element van de kamer kunnen worden.

Welke van deze trends ga jij het komende jaar toepassen in de woonkamer?

7. Metalen elementen

7. Metalen elementen

Barovier&Toso/archello.com

Maak de sfeer luxueuzer met details van kostbaar metaal: kies meubels, artikelen voor de inrichting maar ook decoraties van dit materiaal om licht en charme toe te voegen aan de woonkamer.

Advertisement