Verwijder spinnen voorgoed uit huis met dit effectieve DIY middel

door Natasja

01 December 2023

Verwijder spinnen voorgoed uit huis met dit effectieve DIY middel
Advertisement

Spinnen behoren tot het meest voorkomende ongedierte in huis en hoewel ze vaak helemaal niet gevaarlijk zijn voor mensen en zelfs zeer nuttig zijn in de strijd tegen andere overlastgevende insecten zoals muggen en kakkerlakken, is het ook zo dat ze niet de meest welkome gasten zijn.

Er zijn veel redenen waarom spinnen ervoor kiezen om zich in huis te vestigen en ze vormen zeker geen probleem als ze los van elkaar voorkomen; in dat geval kunnen ze gemakkelijk binnengekomen zijn door een deur of raam dat te lang open heeft gestaan, maar de situatie verandert als je dagelijks te maken hebt met meerdere exemplaren van deze vervelende 8-potige wezens.

Van de indringers afkomen is in zo'n geval slechts de eerste stap: na de schoonmaak kunnen de spinachtigen binnen korte tijd weer opduiken als je er niet voor zorgt dat je de oorzaken van hun binnenkomst uit huis verwijdert.

Maar wat trekt spinnen aan in huis en wat kun je doen om ze weg te houden? Dat leggen we hieronder uit.

Wat trekt spinnen aan in huis?

Wat trekt spinnen aan in huis?

Creativo

Hoewel je het je niet realiseert, maak je elke dag triviale fouten waardoor het huis eruit kan zien als een uitnodigende schuilplaats voor spinnen in plaats van ze weg te houden:

  • vuilnis: vuilnisbakken moeten altijd goed gesloten blijven om te voorkomen dat vliegen erdoor worden aangetrokken en, samen met hen, de spinnen die zich ermee voeden;
  • voedsel: de gewoonte om voedsel achter te laten na het koken of eten van de maaltijden kan niet alleen spinnen aantrekken, maar ook talloze andere insecten die een gemakkelijke voedselbron kunnen vinden in de restjes;
  • vochtigheid: een te vochtig huis is niet goed voor het welzijn, maar trekt ook onvermijdelijk veel insecten aan die gedijen in omgevingen met een hoog percentage water; water in schotels, gootstenen, op werkbladen of op de vloer beschadigt niet alleen meubels en vloeren en bevordert de verspreiding van schimmel, waardoor de lucht in huis minder gezond wordt, maar oefent ook een sterke aantrekkingskracht uit op spinnen en andere insecten;
  • licht: spinnen worden aangetrokken door licht, dat ze zien als een warmtebron waar ze zich kunnen verschuilen; als je 's nachts alle onnodige lichten uitdoet, kun je niet alleen beter slapen, maar voorkom je ook dat je deze vervelende huurders aantrekt.

Advertisement

Effectieve natuurlijke middelen tegen spinnen

Effectieve natuurlijke middelen tegen spinnen

Heartlover1717/Flickr

Zijn er, naast de hierboven genoemde voorzorgsmaatregelen, ook effectieve natuurlijke middelen om spinnen uit huis te verdrijven? Zeker, en ze zijn ook vrij eenvoudig en goedkoop te vinden en te gebruiken:

  • zout: los wat zout op in water en spuit het rechtstreeks op de spinnen of mogelijke ingangspunten om ze snel te elimineren en een nieuwe plaag te voorkomen;
  • witte azijn: de geur ervan is onaangenaam voor spinnen, die zich onmiddellijk uit de buurt van het huis zullen begeven. Maak een oplossing van gelijke delen water en azijn en bespuit deze op de plekken waar je spinnen hebt gezien en op mogelijke toegangspunten;
  • planten: als je groene vingers hebt, kun je ervoor kiezen om planten te kweken die ongewenste gasten op een natuurlijke manier op afstand houden. Vooral aromatische planten verspreiden een geur die aangenaam is voor ons, maar onwelkom voor de meeste insecten, waardoor ze op afstand blijven: de beste zijn pepermunt, rozemarijn, basilicum, lavendel en eucalyptus. Chrysanten en goudsbloemen zijn aan de andere kant perfect om levendigheid en kleur in huis te brengen en tegelijkertijd van vervelende bewoners af te komen.

Het meest effectieve middel tegen spinnen in huis

Het meest effectieve middel tegen spinnen in huis

druidzrok16/Reddit

Als je spinnen in huis vindt, is de meest effectieve methode om ze kwijt te raken eerst alle spinnenwebben en spinnen wegzuigen, daarna het hele huis grondig schoonmaken en ervoor zorgen dat je het vrij houdt van spinachtigen met een natuurlijk middel op basis van essentiële oliën. Meng gewoon 40 druppels van een essentiële olie naar keuze met 150 ml water en 150 ml pure alcohol. Meng alle ingrediënten grondig - de alcohol zal helpen om de essentiële oliën in het water op te lossen - en besproei alle plaatsen waar je spinnen hebt ontdekt en mogelijke toegangspunten.

De beste essentiële oliën in dit geval zijn pepermunt, tea tree olie, eucalyptus, roos, citroengras, kaneel, citrus en lavendel, maar je kunt elke essentiële olie mengen die je bij de hand hebt om je huis aangenaam te laten geuren.

Gebruik de essentiële oliespray maandelijks om je huis aangenaam geurend en spinvrij te houden!

Advertisement