Organisatie in huis: ontdek de nieuwe trends voor 2024

door Natasja

28 November 2023

Organisatie in huis: ontdek de nieuwe trends voor 2024
Advertisement

De organisatie van je huis is een must als je op een relaxte manier wilt leven. Wetenschappers beweren dat leven in een ordelijke en georganiseerde omgeving het fysieke en psychologische welzijn verbetert en ook een geweldige manier is om geld te besparen. Daarom worden er elk jaar nieuwe producten en technieken voorgesteld om het organiseren van het huis te bevorderen.

Organisatieprofessionals staan altijd klaar om ons te adviseren over de beste manier om het huis te organiseren en hoewel de behoeften altijd hetzelfde zijn, veranderen de gebruikte methoden voortdurend, net als de manier waarop huizen kunnen worden ingericht en gerangschikt om onze levensstijl en gewoonten te weerspiegelen.

Daarom zijn er altijd nieuwe producten beschikbaar voor het organiseren en opbergen van spullen, om de tijd in huis praktischer te maken zonder af te zien van de laatste trends.

Hieronder laten we de voorspellingen van 2024 zien van organisatieprofessionals voor het organiseren en opbergen van spullen in huis.

Advertisement

1. Ruimtebesparende elementen

1. Ruimtebesparende elementen

DreamGirl9/Amazon.com

Huizen worden steeds kleiner en de behoefte aan ruimtebesparende elementen in de inrichting en de organisatie wordt steeds belangrijker in het leven. Daarom voorspellen organisatieprofessionals dat ruimtebesparende elementen een trend zullen blijven in 2024. Opbergers voor onder het bed, inklapbare tafels, planken boven deuren of hangend onder kastjes zijn steeds meer gewilde oplossingen, net als natuurlijk het beperken van spullen tot het hoognodige om te voorkomen dat je meer spullen dan ruimte hebt.

Advertisement

2. Gevoelens op de voorgrond

2. Gevoelens op de voorgrond

Pinterest

Hoewel we gewend zijn om de associatie tussen voorwerpen en emoties te vermijden, realiseren we ons allemaal op een bepaald moment in ons leven hoe belangrijk materiële herinneringen worden als de mensen waar we om gaven er niet meer zijn. Daarom zal het steeds gebruikelijker worden om voorwerpen die gevoelens in ons oproepen te tonen door middel van zorgvuldige ontwerpkeuzes.

Er zijn veel manieren waarop de herinneringen in huis kunnen worden tentoongesteld: je kunt ze bijvoorbeeld integreren op de planken van de boekenkasten, een echte kunstgalerie creëren waarin je de foto's en de tekeningen van de kinderen tentoonstelt, de kleinste en meest speciale voorwerpen verzamelen in speciale glazen houders of in dozen en ze op planken of salontafels neerzetten.

3. Was- en opslagruimte

3. Was- en opslagruimte

@ourchickenbaconranch/Instagram

Omdat de ruimte steeds kleiner wordt, kan het moeilijk zijn om een wasruimte te creëren die gescheiden is van de bergkast voor benodigdheden, wasaccessoires en vuile kleding. Daarom is de ideale oplossing om de twee ruimtes samen te voegen en een wasruimte te creëren die ook dienst doet als opslagruimte, met kasten, laden en bankjes naast de wasmachine en droger, zodat je jassen, schoenen en paraplu's kunt opbergen, maar ook wasgoed dat gewassen en gestreken moet worden. Op deze manier hoef je niet alleen geen afstand te doen van een van de twee inrichtingsoplossingen, maar kun je ook de was beter organiseren, omdat alles wat je nodig hebt op één plek in huis verzameld is.

4. De welzijnskamer

4. De welzijnskamer

@toucan.furniture/Instagram

De afgelopen jaren hebben veel mensen het plezier herontdekt om thuis goed voor zichzelf te zorgen, mede dankzij het gedwongen thuisblijven. Als gevolg daarvan staat het huis vol met specifieke producten voor de verzorging van het algehele welzijn, van cosmetische producten voor een mooie huid en haar tot hulpmiddelen voor het opzetten van een thuisgym, tot kamerverspreiders en wierook om concentratie en meditatie te bevorderen.

Of je nu een hoekje nodig hebt waar je je kunt terugtrekken om te ontspannen en te lezen, yoga kunt beoefenen of intensieve fitnesssessies kunt doen, het is belangrijk om ervoor te blijven zorgen dat je een ruimte hebt die volledig gewijd is aan je welzijn. Offer de logeerkamer, de werkruimte, de garage of een deel ervan op en richt je eigen persoonlijke wellnessruimte in. Je lichaam en geest zullen je dankbaar zijn.

5. Ook de garage moet opgeruimd worden

5. Ook de garage moet opgeruimd worden

@bigrocksorganizing/Instagram

Het is tijd om de garage te betreden en opnieuw in te richten door het overbodige en alles wat je beter ergens anders kunt opbergen te verwijderen en de garage zijn oorspronkelijke functie terug te geven. Of, waarom ook niet, er iets nieuws van te maken. Het is zo dat de garage een plek moet zijn om seizoensgebonden spullen en alles wat je niet meteen nodig hebt op te bergen, maar het is ook zo dat je er geen rommelig magazijn of vuilnisbelt van moet maken, anders loop je het risico dat je je twee keer zo hard moet zoeken om te vinden wat je nodig hebt.

Verwijder het overbodige en geef de garage nieuwe oplossingen om je spullen op te bergen, van goed georganiseerde planken tot houders aan het plafond. Wie weet kun je zelfs de fitnessruimte uit je huis naar de garage verplaatsen.

Advertisement

6. Houd altijd rekening met de natuur

6. Houd altijd rekening met de natuur

@thatboholivingshop/Instagram

De focus op de natuur en de oriëntatie op een duurzame levensstijl is niet langer slechts een trend, maar een gevestigde mentaliteit die de komende jaren zal aanhouden. Het kiezen van milieuvriendelijke oplossingen voor de organisatie en inrichting van het huis wordt steeds eenvoudiger omdat veel bedrijven zich daar ook mee bezighouden.

Koop dus niet alleen milieuvriendelijke oplossingen, maar recycle ook oude voorwerpen die anders de vuilnisbak in zouden gaan. Wat je in huis hebt is niet altijd genoeg om aan al je behoeften te voldoen, soms moet je gewoon met andere ogen naar de voorwerpen kijken en er creatief op een andere manier naar kijken.

Ben jij klaar om je huis volgens de 2024 trends te organiseren?

Advertisement