Maak de feestdagen nog specialer met deze 16 moderne kerstdecoraties

door Natasja

27 November 2023

Maak de feestdagen nog specialer met deze 16 moderne kerstdecoraties
Advertisement

Kerstmis is altijd synoniem geweest met traditie en decoratie, en elk gezin heeft meestal zijn eigen zeer persoonlijke tradities in welk aspect van deze geliefde feestdag voor zowel volwassenen als kinderen dan ook. Hoewel de meesten mensen er de voorkeur aan geven om feestversieringen door de jaren heen te hergebruiken en ze misschien alleen te vervangen als ze kapot gaan of van tijd tot tijd een paar nieuwe spullen te introduceren, zijn er ook mensen die altijd op zoek zijn naar vernieuwing en hun huis een nieuwe look willen geven tijdens de feestdagen. 

De keuze voor een moderne stijl is een uitstekend uitgangspunt voor het vernieuwen van de decoratie van je huis tijdens de feestdagen; op deze manier laat je de meer klassieke keuzes voor wat ze zijn, vooral op het gebied van kleuren en hoofdrolspelers, en oriënteer je je in plaats daarvan op basis van de laatste trends, waarbij je soms keuzes durft te maken die ogenschijnlijk off-topic zijn, maar in plaats daarvan heel actueel blijken te zijn. 

Als ook jij op zoek bent naar nieuwe feestdecoraties, stellen we hieronder 16 moderne decoraties voor die je ook in je eigen huis kunt toepassen.

1. Neutrale kleuren en essentiële lijnen

1. Neutrale kleuren en essentiële lijnen

@graceoaksdesigns/Instagram

Een krans van groenblijvers versierd met een eenvoudig koord van houten kralen, belletjes en witte kaarsen vormen de perfecte achtergrond voor kerstsokken in zacht wit breiwerk. Neutrale kleuren en essentiële lijnen voor een minimale kerst.

Advertisement

2. Moderne miniboom

2. Moderne miniboom

@hanhbannister/Instagram

De kerstboom in moderne stijl krijgt ook een make-over en wordt mini en wordt een tafellamp gemaakt van een kegel van cirkels met zilverkleurige ballen en glaskristallen voor indrukwekkende reflecties.

3. Decoraties in wit, zwart en zilver

3. Decoraties in wit, zwart en zilver

@vivaglamtiffany/Instagram

Kies voor alle decoraties het contrast tussen zwart en wit, afgewisseld met de metaalachtige reflecties van zilveren details. Geef de voorkeur aan monochroom witte lampjes voor een lichte, essentiële en elegante maar vooral tijdloze look.

4. Noordelijk landschap

4. Noordelijk landschap

@lindseycheneydesign/Instagram

Geef de magie van de Scandinavische stijl niet op als je kiest voor een moderne inrichting: op de kast in de hal, in de gang of op de meubels in de woonkamer kun je een wit Scandinavisch landschap neerzetten dat helemaal bedekt is met sneeuw. Neutrale kleuren zullen de echte hoofdrolspelers zijn in deze tijdloze maar ongetwijfeld magische opstelling.

5. Een natuurlijk-moderne kerst

5. Een natuurlijk-moderne kerst

@laceandbirch/Instagram

De liefhebbers van de natuurlijke stijl kunnen de vruchten van Moeder Natuur gebruiken om hun huizen te versieren; het is het beste om de voorkeur te geven aan neutrale kleuren zoals witte keramische potten om te versieren met typische kerstplanten en bessen; de boom zal strikt echt en levend zijn en versierd met gedroogd fruit, kruiden en eenvoudige strikken, evenals slingers van groenblijvers aan de muren.

Advertisement

6. Warm hout en roodtinten

6. Warm hout en roodtinten

@welcometothewoodshop/Instagram

Wie houdt van de strakke lijnen van de moderne stijl, maar de kerstkleur bij uitstek niet wil opgeven, kan een alternatieve boom van hout versieren met decoraties in warme aardse kleuren met rode schakeringen.

7. Weinig maar belangrijk

7. Weinig maar belangrijk

@corcoran.designs/Instagram

Er zijn maar een paar grote elementen nodig om de kerstboom sierlijk en smaakvol te versieren: oversized gouden en zilveren ballen en zwart-witte papieren sterren sieren de boom met tijdloze elegantie.

Advertisement

8. Een boom met natuurlijke decoraties in neutrale kleuren

8. Een boom met natuurlijke decoraties in neutrale kleuren

@megansmodernhome/Instagram

Neutrale kleuren zijn altijd de beste keuze als je artikelen voor de inrichting of decoratie wilt die bestand zijn tegen veranderingen in stijl. Een perfecte moderne boom zal daarom bestaan uit witte en beige decoraties in hun verschillende kleuren en natuurlijke materialen zoals hout en katoenen, linnen of raffia strikken.

9. Moderne natuurlijke krans

9. Moderne natuurlijke krans

@louisa_craven/Instagram

Een kleine groenblijvende krans met dennenappels en strikken in zwart en wit is essentieel, natuurlijk en modern tegelijk.

Advertisement

10. Minimalistisch maar feestelijk

10. Minimalistisch maar feestelijk

@modern.minimalist.home/Instagram

Ook een minimalistisch huis kan niet zonder kerstversiering: kerstsokken die aan de open haard hangen en een boom versierd met koude of warme witte lichtjes en een paar decoraties in dezelfde kleur zijn meer dan genoeg.

11. Gekleurd glas

11. Gekleurd glas

@talulah_hess/Instagram

Vind je het ook heel irritant om tijdens de feestdagen echte of plastic boomnaalden te verzamelen? Wees dit jaar alternatief: maak een boom met kale takken versierd met gekleurde glazen ballonnen. 

Advertisement

12. Afrikaanse stijl

12. Afrikaanse stijl

@yamira.home

De donkere rendieren, die een beetje doen denken aan Afrika, staan in het midden van deze compositie van eenvoudige materialen in elegant zwart. De grote gouden bellen voegen helderheid toe en maken de compositie compleet.

13. Hout en papier

13. Hout en papier

@beckieandchris/Instagram

Integreer kerstdecoraties in de kasten met dennenbomen en sterren van groen en zwart karton en decoraties van natuurlijk hout. 

Advertisement

14. Zilver, blauw en groen

14. Zilver, blauw en groen

@melmitchia/Instagram

Een zilveren kerstboom geeft de woonkamer een luxueuzere uitstraling als hij versierd is met originele blauwe en groene ballen.

15. Kerstmis met heel veel licht

15. Kerstmis met heel veel licht

@theatomicranch/Instagram

Richt je op licht bij het inrichten van je minimalistische huis met een boom die ook een mooie zilveren lamp kan worden.

Advertisement

16. Wit en goud

16. Wit en goud

@interiordesignbyjudith/Instagram

Kies wit en goud voor zowel de boom als grote decoratieve ballen en bloemen voor een lichte maar stijlvolle kerst.

Hoe ziet jouw kerstversiering er dit jaar uit?

Advertisement