Hoe verwijder je snel en gemakkelijk kauwgom uit kleding?

door Natasja

22 November 2023

Hoe verwijder je snel en gemakkelijk kauwgom uit kleding?
Advertisement

Geef toe, het is iedereen wel eens overkomen. Je gaat zitten of loopt en even later besef je dat er iets mis is: Er zit kauwgom helemaal vastgeplakt op een kledingstuk. Zeker een vervelende probleem waar je snel een oplossing voor wilt vinden.

Maar geen paniek: we hebben een lijst samengesteld met een aantal praktische trucjes die je uit deze vervelende situatie kunnen helpen. Met heel weinig ingrediënten en een snufje vindingrijkheid los je het probleem snel en gemakkelijk op!

Advertisement

Kauwgom verwijderen door warmtebronnen

Kauwgom verwijderen door warmtebronnen

House Keeper/Youtube

Het eerste instinct dat je hebt als je te maken hebt met een kleverige gomachtige substantie is om het er met alle middelen af te schrapen, maar deze manier van werken kan averechts werken en je kledingstuk beschadigen. Het is daarom veel beter om slim te zijn en de zwakke punten van kauwgom in ons voordeel te gebruiken, bijvoorbeeld door warmtebronnen te gebruiken.

  • Föhn: een accessoire dat altijd in huis is, kan in deze omstandigheid een beslissende rol spelen door de gehate kauwgom uit te drogen. Zorg ervoor dat je de warmtestraal op de juiste afstand gebruikt om het kledingstuk niet te beschadigen en ga door tot de kauwgom helemaal droog is. Op dit punt zal het verwijderen, ook met de hand met handschoenen, veel gemakkelijker gaan.
  • Strijkijzer: hetzelfde principe maar met een nog krachtiger effect, er moeten echter bepaalde voorzorgsmaatregelen worden genomen. Als je het kledingstuk niet wilt verbranden, is het ideaal om de plakkerige plek eerst te besproeien en er dan een zakdoek overheen te doen. Pas dan moet je het hete strijkijzer nemen en een paar keer over het weefsel gaan, zodat wanneer je het gaat verwijderen, de kauwgom er nu op geplakt zit en niet meer op het kledingstuk! Maar als je liever andere methodes gebruikt, geen probleem: hier zijn er een paar die net zo effectief zijn.

Advertisement

Kauwgom verwijderen door koude middelen

Kauwgom verwijderen door koude middelen

House Keeper/Youtube

Het is niet alleen mogelijk om de kauwgom te drogen, maar het is ook erg handig om het drastisch te kunnen koelen. Hier zijn twee trucs die hierbij kunnen helpen.

  • Perslucht: een koude, prikkelende luchtstroom kan kauwgom hard maken en je dus helpen om het te verwijderen. Kies daarom een bus die een goede hoeveelheid lucht kan afgeven - met een bepaalde druk - en gebruik deze om het hele gebied te bedekken, inclusief de omtrek. Als de kauwgom hard genoeg is, kun je het er gewoon aftrekken!
  • IJs: voor deze truc geldt hetzelfde principe. Om kauwgom hard te maken, is ijs bijzonder geschikt. Je kunt een blokje er een paar minuten op wrijven of het kledingstuk direct in de vriezer leggen. Voor een grondiger behandeling raden we je aan om ijs als eerste optie te proberen.

Maar dat is nog niet alles: als je geen van beide hebt (zelfs ijs niet) kun je een aantal heel speciale ingrediënten proberen die erg populair zijn op internet omdat ze erg effectief zijn in dit geval!

Alternatieve methoden om kauwgom los te maken

Alternatieve methoden om kauwgom los te maken

House Keeper/Youtube

Je zou dit zeker niet verwachten, maar dat betekent niet dat ze niet kunnen werken! We hebben het over de volgende ingrediënten die niet bepaald bekend staan om dergelijk gebruik.

  • Pindakaas: niet alleen lekker maar ook nuttig, probeer deze lekkernij maar eens op kauwgom te smeren en laat het zijn werk doen. De vetten en olieachtige stoffen die erin zitten, zijn namelijk in staat om de 'grip' van de kauwgom los te maken en zo de verwijdering ervan te vergemakkelijken: het enige wat je dan nog hoeft te doen, is jezelf helpen met een afgerond mes om de kauwgom eraf te krijgen.
  • Tandpasta: Een andere originele remedie is om de kauwgom die je wilt verwijderen te bedekken met veel tandpasta. In dit geval zal de pasteuze substantie de kauwgom verzachten en er tegelijkertijd mee samensmelten: neem een zakdoek en begin het weg te wrijven. Geleidelijk zullen alle ongewenste resten loslaten en is het probleem opgelost!

De eerste en tweede methode die we hebben genoemd behoren tot de meest populaire vanwege hun effectiviteit, maar de laatste lijken hun werk ook heel goed te doen: zou jij ze wel willen proberen?

Advertisement