Wanneer koop je de kerstboom? Handige tips bij elke keuze

door Natasja

21 November 2023

Wanneer koop je de kerstboom? Handige tips bij elke keuze
Advertisement

Kerstmis zou niet dezelfde magische sfeer hebben zonder een feestelijk versierde en verlichte boom. Bij het versieren van de boom en het hele huis zijn Er mensen zijn die dat liever zo snel mogelijk doen, anderen die ervoor kiezen om tradities te respecteren door zich in de eerste dagen van het adventseizoen aan deze activiteit te wijden en weer anderen die ten slotte tot het laatste moment wachten. Maar ook bij het kopen van de kerstboom zin veel vragen over de beste tijd en het beste model.

Een kerstboom is in feite net als elk ander artikel voor de inrichting voor de woonkamer en natuurlijk wil je daarom graag dat hij er mooi uitziet, maar ook duurzaam is, zodat je hem de komende jaren kunt hergebruiken. Afhankelijk van of je voorkeur uitgaat naar een echte of een kunstkerstboom, of je de mooiste en meest geschikte aankoop wilt doen voor de woonkamer, of dat je liever wilt besparen, kan het beste moment om deze aankoop te doen ook sterk variëren. 

Hier volgen enkele handige tips voor het kiezen van de beste tijd om je kerstboom te kopen, wat je keuze ook is. 

Advertisement

Wanneer koop je een echte boom?

Wanneer koop je een echte boom?

Voor echte kerstbomen moet een onderscheid worden gemaakt:

  • als je een gekapte boom wilt kopen, dan kun je hem niet te vroeg kopen om te voorkomen dat hij te snel vergaat. Gemiddeld gaan dennenbomen tot 6 weken mee als je ze goed water geeft, dus het ideale moment van aankoop hangt af van wanneer je de versieringen wilt verwijderen. Over het algemeen is de beste tijd om zeker te zijn van een levensvatbare boom tot na kerst en nog genoeg keuze te hebben rond half november. Als je daarentegen liever geld wilt besparen en de versiering van je huis tot ver na eind december wilt verlengen, dan kun je wachten tot dichter bij kerst, wanneer de bomen goedkoper zullen zijn om uit voorraad te raken.
  • Als je daarentegen van plan bent om een boom met wortels en aarde te kopen, dan is het een andere zaak. Deze bomen kunnen in feite meerdere jaren overleven, dus de keuze zal zijn tussen meer keuze hebben, in welk geval we je adviseren om vroeg in november te kopen, of geld besparen, in welk geval je kunt wachten tot vlak voor Kerstmis.

Advertisement

Wanneer koop je een kunstkerstboom?

Wanneer koop je een kunstkerstboom?

Als je liever een kunstboom hebt dan een echte, is de beste tijd om te kopen na Kerstmis. In de eerste dagen van januari houden winkels een uitverkoop om de voorraad op te ruimen, zodat je een nieuwe boom kunt kopen tegen een aanzienlijke besparing. We realiseren ons echter dat het kopen van een kerstboom aan het einde van het feestseizoen een zet is die je alleen kunt doen als je boom kapot gaat tijdens het gebruik, dus ook hier raden we je aan om te handelen op basis van je behoeften:

  • als je geld wilt besparen, is het beter om te wachten tot de dagen voor Kerstmis, zodat je al de eerste kortingen op de eindvoorraad kunt vinden;
  • als je daarentegen de boom van je dromen wilt vinden, moet je al in november beginnen met de aankoop; tegen het midden van de maand zou je al een voldoende ruime keuze moeten hebben om je favoriet te vinden en, waarom niet, te beginnen met het versieren ervan.

Tot slot willen we je eraan herinneren dat je de mogelijkheid kunt hebben om deze twee behoeften met elkaar te verzoenen door de aankoop in de laatste week van november te doen, op tijd om te beginnen met versieren en een ruime keuze aan modellen beschikbaar te hebben, terwijl je tegelijkertijd profiteert van de gereduceerde prijzen van de Black Friday-week.

Klaar om je favoriete boom te kiezen?

Source:

Photo credit: Pexels

Advertisement