Moet je de badkamer snel schoonmaken? Dat kan in slechts 10 minuten

door Natasja

12 November 2023

Moet je de badkamer snel schoonmaken? Dat kan in slechts 10 minuten
Advertisement

We weten allemaal dat sommige schoonmaakbeurten niet kunnen worden uitgesteld, en regelmatig maken we tijd vrij om elke kamer in huis onder handen te nemen, inclusief de badkamer. Dit is misschien wel het punt waar we het meest op staan. Maar wat doen we als het leven, verplichtingen of onvoorziene gebeurtenissen het overnemen en we bijna geen tijd meer hebben om alles te doen? Wat als het zelfs de dag is dat er iemand op bezoek komt?

Maak je geen zorgen, je kunt de badkamer in slechts tien minuten schoonmaken en opruimen, maar doe het wel met de juiste aanvalsstrategie. En vervolgens kun je het grondiger doen als je wat meer tijd hebt.

Advertisement

Wat je nodig hebt om de badkamer even snel schoon te maken

Wat je nodig hebt om de badkamer even snel schoon te maken

wickes.co.uk

Een goede strategie begint met jezelf uit te rusten met de juiste hulpmiddelen voor de missie die je moet uitvoeren. In dit geval heb je nodig:

 • Ontsmettingsdoekjes, of ook een ontsmettingsspray en een paar microvezeldoekjes
 • De gebruiksklare toiletborstel
 • Je favoriete schoonmaakmiddel om de douche en/of badkuip te ontvetten
 • Spons
 • Droge doeken of ook keukenpapier
 • Glasreiniger
 • Mop: om snel te zijn kun je in noodgevallen zoals deze het beste een platte mop hebben waarop je natte doekjes of droge wegwerpdoekjes kunt aanbrengen.

Het kan ook handig zijn om een mand of doos te hebben waarin je alles kunt gooien wat er op dat moment niet hoort te zijn, of wat je toch moet weggooien of even snel verstoppen.

Advertisement

Hoe de hele badkamer in 10 minuten schoonmaken

Hoe de hele badkamer in 10 minuten schoonmaken

wickes.co.uk

Een geschikt muziekje erbij en daar ga je! Tijdens deze werkzaamheid doe je, in volgorde, de volgende dingen:

 1. Spuit veel schoonmaakmiddel in het bad of de douche, en laat het inwerken terwijl je naar de volgende stap gaat;
 2. Maak het toilet schoon: spuit hetzelfde schoonmaakmiddel als in de douche ook in de toiletpot, terwijl je met de desinfecterende spray (of doekjes) en het doekje de buitenkant van het toilet schoonveegt.
 3. Terug naar de douche of het bad: het is tijd om te schrobben met de spons terwijl je begint met afspoelen. Weg met al het vuil!
 4. Handschoenen aan en het is tijd om de toiletborstel in het toilet te gebruiken: krachtig schrobben en dan doorspoelen.
 5. Pak de glasreiniger en maak de spiegel grondig schoon. Meestal is het het beste om op het daarvoor bestemde doekje te spuiten en te vegen, maar als je haast hebt kun je ook de hele spiegel inspuiten en dan in regelmatige bewegingen schoonmaken. Idealiter veeg je ook af met een schone droge doek om eventuele restvlekken te verwijderen.
 6. Op dit punt behandel je met het sanitairschoonmaakmiddel de wastafel en eventueel het blad eromheen, met een andere geschikte doek om te schrobben, en daarna spoel je af door de doek goed uit te wringen.
 7. Het enige wat overblijft is de rommel opruimen met een mandje en dan de vloer wassen. Zoals we zeiden, is het gebruik van wegwerpdoekjes op de mop, eerst vegen en dan wassen, de beste manier om snel de hele badkamer op te frissen.

Het was misschien even een moment van doorwerken, maar de badkamer is schoon en klaar om gasten te verwelkomen!

Advertisement
Dit vind je misschien ook interessant