De 6 inrichtingstrends die je moet vermijden als je wilt dat de keuken up-to-date is

door Natasja

05 November 2023

De 6 inrichtingstrends die je moet vermijden als je wilt dat de keuken up-to-date is
Advertisement

De keuken is het hart van elk huis, omdat het een van de kamers is waar we het grootste deel van onze dagen doorbrengen en waar we onze maaltijden bereiden en nuttigen. Het is ook de ruimte waarin we het meeste geld investeren in meubels, apparatuur en andere accessoires die essentieel zijn voor een perfecte functionaliteit.

Dat is precies de reden waarom we bij het kiezen van de inrichting van onze keuken tijdloze opties proberen te kiezen die bestand zijn tegen modetrends en inrichtingtrends om te voorkomen dat we de keuken te vroeg moeten vernieuwen. Er zijn dus een aantal keuzes waar we goed op moeten letten bij het inrichten van de keuken: alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat de keuken bestand is tegen de tand des tijds.

Om je te helpen alle inrichtingsvalkuilen te vermijden, stellen we de volgende 6 trends voor die je moet vermijden zodat je keuken altijd up-to-date is en bestand is tegen veranderingen in smaak en stijl.

Advertisement

1. Ultra-moderne keukens

1. Ultra-moderne keukens

@hobsons_choice/Instagram

De ultramoderne stijl wordt tegenwoordig door velen gewaardeerd om zijn strakke, hightech uitstraling. Het risico is echter dat het te onpersoonlijk overkomt, waardoor de keuken de warmte verliest die typisch is voor deze omgeving. Speel met ongebruikelijke materialen en kleuren, personaliseer de aanblik van de keuken aan en pas de ultramoderne inrichtinig aan jouw manier van leven aan.

Advertisement

2. Schaduwlampen of matglazenlampen

2. Schaduwlampen of matglazenlampen

@carterfamilyrachhome/Instagram

Ooit waren matglazen of schaduwlampen helemaal in, maar nu bestaat het risico dat de keuken er te gesloten en donker uitziet. Kies liever voor vrijere en heldere alternatieven, zoals onbedekte lampen of hanglampen van helder glas.

3. Traditionele kersenhouten keuken

3. Traditionele kersenhouten keuken

@buildingutah/Instagram

Een klassieke, traditionele look is ongetwijfeld een tijdloze keuze voor keukens, om nog maar te zwijgen van het feit dat hout een materiaal is dat altijd in is. De keuze voor een totale look in kersenhout, hoewel jaren geleden erg populair, is nu echter een duidelijk verouderde trend. Het is veel beter om te kiezen voor een mix van donkere en lichte houtsoorten, onbehandeld en bewerkt, voor een echt tijdloze look.

4. Granieten aanrechten

4. Granieten aanrechten

@homeundertheeaves/Instagram

Vroeger werd graniet zeer gewaardeerd om zijn warmte en duurzaamheid, maar nu is het een ondergewaardeerde trend die plaats heeft moeten maken voor lichtere en helderder ogende oplossingen zoals wit kwarts of kwartsiet, dat net zo duurzaam is en perfect om de keuken snel schoon te maken en op te ruimen.

5. Open planken

5. Open planken

@gridthirteenluxurykitchens/Instagram

Open planken zijn momenteel een populaire trend, maar weet je zeker dat ze de beste oplossing zijn? Gesloten deurtjes kunnen veel gebreken in de keuken verbergen en beschermen de producten en serviesgoed tegen ophoping van stof, wat, vooral voor alles wat je minder vaak gebruikt, een grote ergernis en tijdverspilling kan zijn.

Advertisement

6. DIY en overdreven decoratie

6. DIY en overdreven decoratie

@ratedpeople/Instagram

DIY is heel handig om het budget te beperken, maar pas op dat je niet overdrijft. In de keuken is het belangrijk om betrouwbare en duurzame meubels en inrichtingsaccessoires te hebben die de ruimte zo aangenaam mogelijk maken. Vermijd daarom te riskante DIY om daarna niet snel voor oplossingen te moeten zorgen.

Pas ook op voor decoraties, die kunnen helpen om de ruimte aangenamer te maken, maar onhandig zijn of het geheel te zwaar maken.

Hoe is jouw keuken ingericht? Zal hij de tand des tijds doorstaan?

Advertisement