Natuurlijk spinnenafweermiddel: haal deze ingrediënten in huis als je deze beestjes nooit meer wilt zien!

door Natasja

06 November 2023

Natuurlijk spinnenafweermiddel: haal deze ingrediënten in huis als je deze beestjes nooit meer wilt zien!
Advertisement

Zoals bij veel problemen worden mythen en legenden geboren en verspreid, vaak vermomd als definitieve oplossingen voor een bepaald probleem. Oma's trucjes (althans sommige ervan) werken tegenwoordig nog steeds, maar als je van vervelende insecten af wilt, zoals spinnen, raden we je aan om beproefde methoden te proberen die op waarheid zijn gebaseerd.

Daarom hebben we besloten om een kleine gids samen te stellen om je te helpen met deze kleine beestjes die, laten we eerlijk zijn, niet bepaald geliefd en gewenst zijn in het algemeen, laat staan wanneer ze vrolijk ronddwalen in huis!

via Pubmed

Advertisement

Spinnen? Nee dank je!

Spinnen? Nee dank je!

Luigi Barone/Flickr

Zoals we al zeiden, worden deze kleine (soms niet zo kleine) insecten over het algemeen afgekeurd, en de reden waarom is niet moeilijk te begrijpen: ze zijn snel, esthetisch bedreigend en bovenal kunnen ze uit praktisch elke spleet tevoorschijn komen. Dit is het eerste punt dat we met je willen bespreken.

Tijdens het herfstseizoen zijn deze beestjes bijzonder actief en zullen ze geen twee keer aarzelen om je huis binnen te sluipen en, erger nog, proberen er een nest te bouwen. Dit betekent dat als ze niet snel worden verjaagd, je te maken kunt krijgen met een regelrechte spinnenplaag - niet bepaald het beste. Dus hoe ga je te werk?

Het spreekt voor zich dat het alleen maar helpt om de luiken en ramen zo min mogelijk open te laten, maar er is meer: elke kier in de plint, op een muur en zelfs de ruimte tussen de deur en de vloer moet zorgvuldig worden afgedekt, zodat spinachtigen er niet in slagen om het huis binnen te kruipen. Maar als je al te maken hebt met deze beestjes, hoef je alleen maar afweermiddelen te gebruiken om ze te verjagen en te voorkomen dat er nieuwe binnenkomen.

Advertisement

Natuurlijke ingrediënten om van spinnen af te komen

Natuurlijke ingrediënten om van spinnen af te komen

Meganp/Wikimedia

Het gebruik van essentiële muntolie en de geur van kastanjes zijn de natuurlijke afweermiddelen die het meest effectief lijken om spinnen te verjagen! Bij dit onderzoek https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29309619/ werd gekeken of er gemakkelijk verkrijgbare stoffen zijn die deze insecten kunnen afschrikken.

De mythe van de geur van citroen daarentegen is door hetzelfde onderzoek ontkracht en daarom raden we het gebruik ervan af. Wat dan wel? Je kunt essentiële muntolie verstuiven in de hoeken die het dichtst bij ramen of kieren liggen om spinnen ervan te weerhouden je huis binnen te komen. En dan... vele manden met kastanjes!

Waarom zou je, zolang het seizoen het toelaat, het nuttige niet met het aangename combineren? Koop een paar schalen, manden, wat je maar wilt, en vul ze met een paar handenvol kastanjes. Plaats ze altijd op strategische plekken langs de hierboven genoemde punten en als je zin hebt, kun je altijd zo'n lekkere kastanje opeten!

Advertisement