6 nuttige tips om zo snel mogelijk in huis uit te proberen: je zal ze vast opnieuw in de praktijk te brengen

door Natasja

24 Oktober 2023

6 nuttige tips om zo snel mogelijk in huis uit te proberen: je zal ze vast opnieuw in de praktijk te brengen
Advertisement

Soms zouden we willen dat we een paar slimme en snelle trucjes kenden om ons huis op netjes te houden, om klusjes precies te doen en om schoon te maken zonder kostbare minuten te verspillen. Hoe doen we dat? Er zijn ongelooflijk slimme manieren om je doelen te bereiken in een mum van tijd en zonder al te veel moeite. Manieren die, als je ze eenmaal kent, moeilijk op te geven zijn.

Benieuwd naar een aantal? Laten we ze samen ontdekken.

Advertisement

Hoe kan je kopjes opbergen en voorkomen dat ze breken

Hoe kan je kopjes opbergen en voorkomen dat ze breken

Creativo

We zijn vaak gewend om kasten open te maken en glazen of kopjes op elkaar te zien staan. Deze manier van 'opbergen' is niet bepaald ideaal. Als je de deuren harder opent of de kast een onvrijwillige schok geeft, kun je de glazen of keramische glazen of kopjes verschuiven, vallen en breken. Wat een ellende! Maar hoe zet je ze het beste neer?

Een snelle en gemakkelijke tip is om de kopjes cirkelvormig op een schoteltje te zetten. Door de handvatten in het handvat te steken dat er direct naast staat, ontstaat er een soort spiraal zodat ze allemaal stevig en netjes staan en niet kunnen breken. Probeer het en je zult ze nooit meer anders opbergen.

Advertisement

Wil je gemakkelijk boter gebruiken?

Wil je gemakkelijk boter gebruiken?

Als je van boter houdt en het vaak gebruikt bij het ontbijt op toast of brood, kan deze tip iets voor jou zijn, zodat je het altijd bij de hand hebt.

Neem gewoon een lippenverzorgingsstick en maak hem goed schoon. Vervolgens duw je de stick in de boter. De stick neemt een cilinder boter op en je kunt het gebruiken als een lippenbalsem, maar dan op brood.

Een briljant idee: eenvoudig en praktisch.

Messen veilig opbergen...

Messen veilig opbergen...

Je bent heel precies en ziet graag het hele huis netjes, maar er is één ding dat je maar niet netjes rijgt: messen. Ze zijn scherp en gevaarlijk en moeten worden opgeborgen op een plek waar ze geen gevaar vormen, maar wel handig zijn om te pakken. Denk na!

Een hoog genoeg glas en een beetje rijst kunnen de oplossing zijn. Het maken van een messenhouder is heel eenvoudig: pak een houder, vul het tot de rand met rijst, ga met je hand over de bovenkant om het glad te maken en laat de messen erin zakken. Ze zullen netjes en veilig zijn en zelfs er mooi uitzien. Wat zeg je ervan: ga je het proberen?

Krijg je de crêpes nooit zoals je wilt?

Krijg je de crêpes nooit zoals je wilt?

Wie houdt er niet van crêpes? Ze zijn zo dun, zoet en delicaat dat ze bijna in je mond smelten. Ze maken is helemaal niet ingewikkeld, wat wel ingewikkeld is, is ze perfect rond krijgen. Er is echter een heel handige zelfgemaakte methode om dit voor elkaar te krijgen.

Neem gewoon een houten eetstokje en breek deze een beetje vóór het midden. Zo creëer je een perfect hulpmiddel om het mengsel in de pan te 'verspreiden'. Het resultaat zal perfect zijn.

De blender is moeilijk schoon te maken...

De blender is moeilijk schoon te maken...

Ja, dat is waar, maar zelfs dan is er een manier om hem gemakkelijk schoon te maken.

Als de wanden van het reservoir vies zijn, laat hem dan gemonteerd, doe er wat afwasmiddel in, een beetje water, sluit met het deksel en doe hem aan. Enkele ogenblikken en de blender is perfect schoon. Je hoeft hem alleen nog maar af te spoelen.

Advertisement

Tijdschriftenhouder en koelkast: kunnen ze samen?

Tijdschriftenhouder en koelkast: kunnen ze samen?

Je vindt het fijn om een voorraad groenten aan te leggen en ze zo altijd bij de hand te hebben. Dat is normaal, maar het kan een beetje rommel in de koelkast veroorzaken. Om dit te voorkomen, zorg voor één, twee of drie - of zoveel als je wilt - hoge tijdschriftenhouders die je aan de voorkant kunt openen, zet ze naast elkaar en leg de groenten erin. Mooi opgeruimd!

Heb je alle trucjes gezien om de dagelijkse handelingen gemakkelijker te maken? Soms is er maar heel weinig nodig om het leven in huis gemakkelijker te maken.

Ken je er al een of ga je er een in de praktijk brengen?

Advertisement