Houd je van schoorsteenmantels, maar weet je niet hoe je ze moet gebruiken? Neem een kijkje bij deze 13 voorstellen

Janine image
door Janine

03 Oktober 2023

Advertisement

De open haard is een prachtig meubelstuk, het maakt de omgeving compleet, maakt het gezelliger en, laten we eerlijk zijn, het is een uitstekende manier om op te warmen. De sfeer is romantisch in de aanwezigheid van een open haard, maar niet iedereen heeft het geluk en de mogelijkheid om er een te hebben. Zonder dit meubilair verlies je ook het plezier van het hebben van elegante planken in je huis die uitstekend als steunpunt kunnen dienen en een prachtige afwerking hebben.

Maar zijn we er zo zeker van dat we in ons huis geen plank kunnen hebben die oorspronkelijk bedoeld was voor de open haard zonder er één te hebben? Het antwoord is nee. Ook als er geen echte open haard is, kunnen we het huis van deze prachtige ornamenten voorzien. Deze 13 ideeën zijn daar het bewijs van en je zult zien wat een effect het heeft!

Advertisement

1. Buitendecoratie

Pinterest

Je vindt het leuk om een ​​schoorsteenmantel te hebben, maar het past niet bij de stijl die je in huis hebt. Geef het idee niet op en probeer er buiten een plekje voor te vinden, bijvoorbeeld in de tuin of op het terras. Het zal perfect zijn voor voorwerpen die je gewoonlijk buiten gebruikt, of gewoon als accessoire om de omgeving te verfraaien.

Advertisement

2. Omlijsting voor een nephaard...

Je hebt altijd een open haard gewild, maar toch kun je er geen een hebben. Plaats dan alleen de omlijsting in de woonkamer, zoals in dit geval, eventueel in contrast met de muur, en geef een vleugje elegantie aan je omgeving.

3. Laten we het combineren met een spiegel

Planken van dit type kunnen ook worden gecombineerd met een spiegel. Als je van grote of zelfs middelgrote weerspeigelende oppervlakken houdt, plaats er dan een bij de ingang van je appartement of langs een gang. Het zal niet alleen de ruimte verrijken, maar ook een gevoel van ruimte geven. Met de toevoeging van een schoorsteenmantel wordt de omgeving beslist uniek en zeer delicaat.

4. Wat vind je er van om er één onder de tv te plaatsen?

Als jij een van die mensen bent die altijd de afstandsbediening kwijtraakt en nooit weet waar je hem moet vinden, dan is het tijd om een ​​schoorsteenmantel net onder de televisie te plaatsen. Stem de kleur van de plank af op de omlijsting van het apparaat en je zult merken hoe mooier de muur wordt.

5. Het is tijd voor een prachtige optische illusie

The Norfolk workshop/Amazon

Als je niet alleen de schoorsteenmantel wilt, maar dezelfde structuur wilt nabootsen alsof deze er echt is, probeer dan deze oplossing. Creëer een nis in de muur direct onder de plank, bedek deze of schilder deze naar eigen inzicht en breng lampjes aan in het bovenste gedeelte. Dit type verlichting geeft het gevoel van diepte en de illusie dat je daadwerkelijk voor een open haard staat.

Advertisement

6. Laten we er twee ophangen, maar schuin van elkaar

Als je helemaal verliefd bent op dit accessoire, raden we je aan om er twee aan de muur te bevestigen en niet één. Door ze schuin van elkaar te plaatsen, krijg je een bewegend effect en het resultaat zal iedereen die je huis binnenkomt sprakeloos achterlaten.

7. Niet zomaar een plank...

Kies het model schouw dat je het mooist vindt, dat bij je interieur past en gebruik het niet alleen als ondersteuning. Er zijn er veel die ook haken hebben en niet alleen nuttig kunnen zijn voor het toevoegen van decoratieve details, maar ook als kapstok.

Advertisement

8. Een vleugje natuur

The Norfolk workshop/Amazon

Soms komt het voor dat er in een huis een open haard is ingebouwd, maar doordat het niet wordt gebruikt, wordt deze verwijderd. Wat zetten we ervoor in de plaats? Door de structuur intact te houden, compleet met plank, kunnen we kiezen voor enkele natuurlijke ornamenten. We kunnen ervoor kiezen om een ​​echte plant te plaatsen of een kunstplant, of zelfs kale takken die, we moeten toegeven, een benijdenswaardige gratie hebben.

9. Hoe kunnen we de schoorsteenmantel gebruiken?

Wat dacht je ervan om er een in de keuken te plaatsen? Misschien kiezen we voor één met haken en hangen we de kopjes die we het mooist vinden eraan. Het maakt niet uit of het melk, thee of koffie is, het belangrijkste is dat je er tevreden mee bent.

Advertisement

10. Kun je er ook één in de badkamer hangen?

Het antwoord is ja, een plank kan ook handig zijn in deze ruimte. Als ondersteuning voor de vele voorwerpen die we gebruiken of als handdoekhouder, geeft het dat extraatje dat onze badkamer miste.

11. Alleen of met wat ornamenten

Schoorsteenmantels zijn echt heel elegant en maken onze kamers af. Dit is de reden waarom ze, zelfs alleen, iets extra’s geven en een ruimte verfraaien. Uiteraard maken enkele ornamenten die erop geplaatst worden het geheel nog mooier, maar de keuze is persoonlijk en iedereen kan het aanpassen aan zijn eigen smaak en passies.

Advertisement

12. Ondersteuning voor kaarsen?

Schoorsteenmantels zijn prachtig als ze bijvoorbeeld van ruw hout worden gekozen en worden gebruikt om kaarsen neer te zetten. Een zacht licht en de geur van kaarsen zullen je helpen te ontspannen.

13. Een shabby tintje in de badkamer

foter.com

Deze planken worden gebruikt in plaats van de klassieke handdoek- of badjashangers en zullen heel origineel zijn als ze naast het bad of de wastafel worden geplaatst. Zullen ze jouw idee kopiëren? Wij denken van wel.

Welke van deze 13 ideeën prikkelde je verbeelding het meest?

Advertisement