Olijfgroene interieurs: ontwerpideeën die gebruik maken van een omhullende en ontspannende kleur

door Natasja

27 September 2023

Advertisement

Er zijn kleuren die nooit uit de mode raken in het interieurontwerp, en andere die moeite hebben om door de jaren heen populair te blijven: misschien vinden we ergens tussen die twee categorieën wel olijfgroen. Een kleur die de neiging heeft om donker en belangrijk te zijn, maar die met veel zorg kan worden afgezwakt, zodat de kleur nooit benauwend wordt of verveelt. Integendeel, het is een rustgevende kleur die bevorderlijk is voor ontspanning.

Ook qua combinaties gaat olijfgroen goed samen met natuurlijke tinten geïnspireerd door de aarde en vegetatie, maar kan ook meer onverwachte combinaties vinden met penseelstreken van popkleuren. Deze kleur is zeker het overwegen waard om je huis in te richten.

Advertisement

Olijfgroen op de muren

Het lijkt misschien wat gewaagd, maar als je zoveel geslaagde voorbeelden van olijfgroen voor interieurdesign ziet, verander je meteen van gedachten. Intens en omhullend, het doet denken aan de zachtheid van fluweel en biedt een achtergrond voor veel kleuren, vooral die geïnspireerd zijn op de kleuren van de natuur.

Het is mooi om er planten op te bewonderen, maar ook om te zien hoe witte details eruit springen. Zo zullen we op een accentmuur, zelfs een gedeeltelijk gedecoreerde, maar ook op verschillende zijkanten van een kamer, het contrast met plinten, radiatoren, ramen opmerken. En als de kamer somber dreigt te worden, kan de vloer licht zijn: van hout, maar ook van grijze tegels, zelfs van goed bewerkt beton.

Advertisement

tiles-direct.com

Het werkt echt in elke kamer: rustgevend voor de slaapkamer, ontspannend in de woonkamer, warm en omarmend voor de keuken. En zelfs als olijfgroen de kleur is van de tegels in de badkamer, ziet het er prachtig uit.

Het gaat ook goed samen met antiekroze, bordeauxrood; met gouden, koperen kranen; met koperen keukengerei of roestvrijstalen apparaten. Kortom, afhankelijk van de gekozen tint kan het zich echt aan elke behoefte aanpassen.

Olijfgroen creëert daarom een op de natuur geïnspireerde basis, zo ontspannend alsof je naar een uitzicht van boomkronen kijkt. De rust kan dan worden doorbroken door onverwachte accenten: paarse fauteuils, oranje of rode accessoires, misschien zelfs bijna elektrisch blauw. Je kunt het aandurven, als je wilt, en je voorkomt verveling,

Olijfgroen voor de inrichting

Als het idee om de muren in een minder voor de hand liggende kleur te verven misschien intimiderend of niet mogelijk is, dan kun je deze kleur, omdat hij in zoveel verschillende paletten past, beschouwen als de kleur van de inrichting.

Het zou bijvoorbeeld de kleur van het huishoudlinnen kunnen zijn, vooral in de slaapkamer. Koel voor de zomer, met warmere ondertonen voor de herfst enzovoort!

Minder verzadigde versies passen bij wit, grijs, zand en dergelijke: dit kan dan de kleur zijn van kussens en dekens op een bank, of misschien van tafelkleden in de eetkamer.

Advertisement

Als het huis vol planten staat, creëer je met potten, stoelen, lijsten, lampen of andere accessoires in olijfgroen een rode draad in de inrichting die samenhang en harmonie brengt.

Een veelzijdige kleur met klassieke elegantie

Niet zelden zijn meubels met een bekleding van olijfgroen fluweelachtig: het is perfect om de iriserende tinten van dat type stof te belichamen en zal ook een perfecte partner vinden in de diepe bruintinten van hout of andere meubels.

Advertisement

Zelfs in zeer lichte en lichte kamers kan een vleugje olijfgroen het verschil maken en misschien wel een favoriete kleur voor gordijnen worden!

Zou jij deze kleur in je interieur willen gebruiken?

Advertisement