Natuurlijk DIY schoonmaken: hoe laurier gebruiken om vloeren te wassen en te parfumeren

door Natasja

29 Juni 2024

Advertisement

Vloeren behoren tot de oppervlakken die dagelijks het vuilst worden, omdat je als je het huis binnenkomt je met je schoenen vuil van buiten naar binnen brengt, en omdat er kruimels, etens- en drinkresten, schoonmaakmiddelen en andere producten op vallen die ze vuil kunnen maken. Om nog maar te zwijgen van stof, dierenhaar en haren, die zich altijd op de vloeren afzetten, waardoor ze nog vuiler worden.

Daarom is het van het grootste belang om deze oppervlakken tijdens het schoonmaken zorgvuldig te verzorgen, niet alleen door ze grondig te vegen of stofzuigen om alle kruimels, stofdeeltjes of vaste resten te verwijderen, maar ook door ze regelmatig te wassen om ze schoon en hygiënisch te houden.

Een schone vloer is in feite de eerste, fundamentele stap naar een net, schoon en hygiënisch huis en daarom is het belangrijk om deze taak op de juiste manier uit te voeren. We leggen vandaag uit hoe een laurierblad in de dweilemmer je hierbij kan helpen.

Laurier in de dweilemmer: waar dient het voor?

Creativo

De vloer moet dagelijks worden geveegd, zelfs meerdere keren per dag, en moet regelmatig moet worden gewassen, minstens een keer per week, vaker indien nodig, met een dweil of doek en daarbij moet het water regelmatig verversd worden en niet te lang staan, zodat de resultaten altijd optimaal zijn en er geen onaangename geuren ontstaan. Het zou goed zijn om de dweil of doek elke keer dat deze wordt gebruikt te wassen om ervoor te zorgen dat de reiniging echt volledig is.

Maar waar wordt laurier voor gebruikt? Zowel in de keuken als bij het schoonmaken van het huishouden is laurier zeer nuttig. Vooral bij vloeronderhoud biedt deze plant 4 belangrijke voordelen:

  • laten glanzen: laurier is in staat om oppervlakken te glanzen, waardoor ze er glimmender en schoner uit zullen zien; zeer nuttig op tegel-, hout- en laminaatvloeren, deze eigenschap is te danken aan de essentiële olie die de bladeren afgeven aan het water;
  • antibacterieel: laurier staat bekend om de antiseptische en antimicrobiële eigenschappen van zijn essentiële olie; het gebruik ervan om de vloeren schoon te maken, vooral als er kinderen of huisdieren in huis wonen, kan dus heel nuttig zijn om het hoogste niveau van hygiëne te garanderen;
  • frisse en aangename geur: de van nature frisse en aangename geur helpt je niet alleen om je huis fris te laten ruiken, maar is ook een uitstekend insectenwerend middel, vooral in de zomer, wanneer de huizen bevolkt dreigen te worden door veel van deze ongewenste gasten;
  • goedkoop: last but not least is dit middel zeer goedkoop, dankzij de lage prijs van laurier en de mogelijkheid om het in potten of in de grond op de balkons en tuinen te kweken.

Advertisement

Laurier in de dweilemmer doen: hoe doe je dat?

Pixabay

Hoe wordt laurier gebruikt in de dweilemmer? De procedure is heel eenvoudig:

  • vul de dweilemmer zoals gewoonlijk met water, als je lauw water gebruikt zal het resultaat beter zijn;
  • doe laurierblaadjes in de emmer, 2 of 3 zijn voldoende, en laat ze een paar minuten weken zodat ze hun essentiële olie beginnen af te geven;
  • was de vloer zoals gewoonlijk; je huis zal onmiddellijk perfect schoon en ontsmet zijn.

Probeer dit eenvoudige en goedkope middel, je zult niets anders meer voor de vloeren willen gebruiken!

Advertisement