Spullen waarvan je niet wist dat je ze wilde hebben: 9 uitvindingen waar je misschien nooit meer zonder kunt

door Natasja

27 November 2022

Spullen waarvan je niet wist dat je ze wilde hebben: 9 uitvindingen waar je misschien nooit meer zonder kunt
Advertisement

Je kunt voorwerpen en uitvindingen tegenkomen die je nog nooit hebt gezien, soms bizar, maar niettemin geniaal, waaraan je een ongelooflijk potentieel herkent. Dingen die, als ze geprobeerd worden, je leven zodanig kunnen veranderen dat je niet meer zonder kunt.

Soms heb je te maken met eenvoudige, zelfs banale voorwerpen, waar je misschien nooit aan gedacht zou hebben en die je in plaats daarvan een ongelooflijk nut of een bijzondere schoonheid toekent. Andere keren daarentegen sta je juist voor werkelijk creatieve en opmerkelijke uitvindingen. In beide gevallen zet het je aan het denken hoeveel gemakkelijker het leven kan zijn dankzij de slimheid van degenen die dergelijke dingen ontwerpen.

We hebben hieronder enkele voorbeelden verzameld die je kunnen helpen beter te begrijpen waar we het over hebben.

Advertisement
pyrazeofficial/Reddit

pyrazeofficial/Reddit

Het afgebeelde voorwerp is de perfecte synthese van een vork en eetstokjes. Wie het ziet kan zich afvragen hoe het kan dat niemand er ooit eerder aan gedacht heeft, gezien niet iedereen het eenvoudig vindt om stokjes te gebruiken en de voorkeur van anderen om te eten zoals de oosterlingen dat doen. Het is een even eenvoudig als geniaal object.

Advertisement
Biddr/Reddit

Biddr/Reddit

De met LEGO gebouwde wereldkaart is een zeer gaaf voorwerp dat velen, vooral onder liefhebbers, heel graag zouden willen hebben door alleen maar de foto te zien.

BearLifts93/Reddit

BearLifts93/Reddit

En hoe zit het met miniatuur diploma's? Een echte doorbraak voor degenen die nooit weten hoe ze zulke belangrijke documenten moeten opbergen, tentoonstellen of meenemen. Een miniversie is echt een goed idee.

vegakiri/Reddit

vegakiri/Reddit

In sommige landen blijkt dat vlees een soort kleine thermometer op de verpakking heeft die geen temperatuur aangeeft, maar de dagen waarna het niet meer geconsumeerd kan worden.

Chap82/Reddit

Chap82/Reddit

Ook een display dat de intensiteit van de UV-straling op een bepaalde plaats en tijd aangeeft, is een uitvinding die het leven zeker ten goede kan veranderen.

Advertisement
SubjectC/Reddit

SubjectC/Reddit

Deze heuptas met een klein ledlampje erin, om te zoeken naar wat klein en niet goed te zien is, is een ongelooflijke doorbraak. De drang om het te hebben komt bij iedereen op denken we zo.

frenchhorn_empire/Reddit

frenchhorn_empire/Reddit

En dan is er nog de noodkit voor een eventuele liftstoring. Voedsel, water en een draagbaar toilet staan ter beschikking van degenen die helaas binnen vast komen te zitten.

Advertisement
Mei-Zing/Reddit

Mei-Zing/Reddit

Dit toilet met twee concentrische toiletzittingen, de ene in de andere, is een uitvinding die is ontworpen voor kleintjes die zeker enthousiast zullen zijn over het vervangen van het potje door op het toilet zitten zoals volwassenen.

xAUSxReap3r/Reddit

xAUSxReap3r/Reddit

En dan is er nog de naaiset met draden die al in de naalden zijn geregen, zonder twijfel de perfecte oplossing voor mensen die het niet zo goed kunnen zien en mensen met weinig geduld.

Welke van deze geniale voorwerpen zou je onmiddellijk willen uitproberen?

Advertisement