10 geweldige DIY decoraties die je kunt maken met kleine stukjes hout

door Natasja

08 Augustus 2022

10 geweldige DIY decoraties die je kunt maken met kleine stukjes hout
Advertisement

De mogelijkheden van creatief recyclen, ook in de decoratieve sfeer, zijn ontelbaar: met een paar eenvoudige materialen kun je ongelooflijk mooie decoraties en voorwerpen maken, en dat bijna zonder kosten. Je hoeft geen DIY tovenaar te zijn, alleen een minimum aan handigheid en de juiste ideeën om inspiratie uit te halen.

Ook gerecycleerd hout is in dit opzicht van onschatbare waarde. Of het nu takken zijn, planken van oude pallets, restjes, het maakt niet uit, hout in al zijn vormen leent zich perfect voor het maken van DIY decoraties. In feite is het een zeer veelzijdig en gemakkelijk verkrijgbaar materiaal, dat je kunt gebruiken voor het maken van kransen, planken en rekken, steunen voor lantaarns, lijsten, potten voor planten en bloemen. Kortom, je kan je helemaal uitleven, probeer het maar eens. 

Advertisement

Als je vierkante, rechthoekige of ronde stukken hout hebt, kun je ze gebruiken als wandlijst door er betekenisvolle tekeningen of foto's op te lijmen. Het is niet noodzakelijk dat de vorm identiek is, je kunt ze ook afwisselen, zolang de afmetingen maar gelijk zijn.

Advertisement

Hier is een prachtige plank gemaakt van eenvoudige houten latten van een oude pallet. Eenmaal naast elkaar geplaatst en samengevoegd met speciale lijm, voeg horizontaal een laatste lat toe, en hang de plank aan de muur.

Als je graag takken verzamelt op het strand, dan kun je ze hergebruiken om originele DIY decoraties te maken. Zoals deze prachtige krans in nautische stijl, perfect om in je huis op te hangen. Verf de takken blauw en wit, laat de bovenkant intact. Bevestig ze op een houten steun en hang ze met een wit touwtje aan een grotere tak.

bitterrootdiy.com

bitterrootdiy.com

Wil je een hangende pothouder? Plak 4 stukken hout aan elkaar, voeg er een touwtje bij om het op te hangen en je hebt een houder klaar om je planten in te zetten.

Een eenvoudig stuk hout kan in een paar bewegingen worden omgetoverd tot een houder voor vetplanten. Doe potgrond in de centrale holte en voeg je favoriete planten toe, zolang ze maar de juiste maat hebben voor de houder. Boor twee gaten in de zijkanten, steek het ruwe koord erin en hang de houder op.

Advertisement

Met aan op het strand verzamelde stukken hout, in verschillende vormen en maten, kun je een decoratief anker maken. Teken een vorm op een stuk karton, knip het uit en bekleed het met het gerecyclede hout.

Eenvoudig te maken en echt origineel is deze pot met door water geschuurde stukken hout. Plaats ze gewoon rond een glazen vaas, bevestig ze met hete lijm en voeg een touwtje toe.

Advertisement

Hou je van hartjes? Vindt stukken hout van verschillende vorm maar van gelijke dikte en gebruik ze om een hartvormige kartonnen basis te bedekken. Plaats de resulterende collage op een plank of boven op een meubelstuk.

Maak een slinger om binnenshuis op te hangen met 5 houten twijgen en een paar bloemen. Bind de takken gewoon samen met touw en voeg de bloemelementen toe, die je kunt veranderen naargelang het seizoen.

Advertisement

Alles wat je nodig hebt is een stuk hout, een glazen pot en wat kleine lichtjes om een mooie DIY lantaarn te maken. Plaats de kleine lichtjes in het potje en hang het aan de houten plank. Voeg een decoratieve bloem toe. Je hoeft nu alleen nog maar je favoriete decoraties te kiezen uit de bovenstaande en aan de slag te gaan.

Advertisement