Balkontegels: trucs om ze te laten glanzen

door Natasja

08 Juni 2022

Balkontegels: trucs om ze te laten glanzen
Advertisement

Iedereen weet hoe buitentegels en -vloeren, die van het balkon in het bijzonder, de neiging hebben vuil en donkerder te worden en, schijnbaar, oud door smog, stof en regen. Het is een veel voorkomend probleem, maar met de komst van de zomer, misschien in afwachting van diners en aperitieven in gezelschap, wordt de behoefte om de balkons op hun best te laten zien, sterker.

Hier volgen een paar eenvoudige trucs om de tegels te doen schitteren met een paar producten en weinig moeite. Met goedkope en ecologische middelen kun je ze weer als nieuw laten glanzen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Je moet uiteraard aandacht besteden aan het soort materiaal waarvan de balkonvloer is gemaakt. Elk materiaal vereist verschillende schoonmaakmiddelen om het vuil te verwijderen en het te beschermen tegen slijtage en beschadiging.

De meest voorkomende tegels zijn marmer, terracotta en gres porcellanato.

Marmeren tegels

Marmeren vloeren, hoewel zeer elegant en gewild, zijn altijd het moeilijkst en het moeilijkst schoon te houden. Om het goed schoon te maken, meng één eetlepel baking soda en één eetlepel Marseillezeep tot een homogeen mengsel is verkregen. Het resulterende mengsel moet worden toegevoegd aan een emmer vol water om verder te kunnen gaan met normaal schoonmaken. Het resultaat zal zeer bevredigend zijn.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Terracotta tegels

Voor terracotta balkontegels - die ongetwijfeld het meest voorkomen - zijn er twee belangrijke trucs om ze te laten glanzen. De twee magische ingrediënten, die natuurlijk zijn en heel gemakkelijk te vinden, zijn azijn en citroen. Beide kunnen niet alleen mooi schoonmaken en laten glanzen, maar ook insecten zoals mieren en muggen op afstand houden dankzij hun sterke geur. Voeg een glas azijn of het gefilterde sap van een grote citroen toe aan de emmer water en maak de vloer als gewoonlijk schoon.

Gres porcellanato tegels

Tenslotte kunnen gres porcellanato tegels, die ook zeer populair zijn, gemakkelijk worden gepoetst met appelazijn. Giet een glas azijn in een emmer heet water en maak ze schoon. Nogmaals, het resultaat is verzekerd.

Zoals vaak wordt aanbevolen bij het schoonmaken van grote oppervlakken, raden wij je aan de hierboven genoemde middelen in een verborgen of onopvallende hoek van het balkon uit te proberen.

We wensen je succes met het schoonmaken en heerlijke zomeravonden op je balkon toe!

Advertisement